Nieuwspagina World Sight Day 2017 12 oktober 2017: World Sight Day

World Sight Day
12 oktober 2017

12 oktober 2017 is het weer World Sight Day! Een evenement dat opgezet is door de World Health Organization (WHO) om aandacht te vragen voor de wereldwijde gevolgen van slecht zicht.

World Sight Day:
een jaarlijks evenement!

World Sight Day is in het leven geroepen door de World Health Organization (WHO). Het evenement vindt elk jaar plaats op de tweede donderdag van de maand oktober en vraagt aandacht voor de wereldwijde gevolgen van slecht zicht.

De medewerkers van de Essilor groep komen elk jaar in actie voor World Sight Day. Alle activiteiten zijn in lijn met onze bedrijfsmissie "Improving lives by improving sight". Afgelopen jaar hebben Essilors teams uit meer dan 53 landen zich ingezet in het kader van World Sight Day. Het thema van dit jaar: #putvisionfirst !

Wereldwijd zijn er nog veel situaties waar slecht zicht leidt tot onveilige of ongewenste situaties. Een eerste stap naar goed zicht is weten of u lijdt aan slecht zicht. Via de speciale putvisionfirst.com website kunt u de eerste stap nemen naar een oogcontrole. Voor een uitgebreide oogcontrole adviseren wij u langs te gaan bij een van de opticiens uit onze shoplocator.

 • World Sight Day 2017
 • World Sight Day 2017
 • World Sight Day 2017
 • World Sight Day 2017
 • Essilor wenst u een fijne World Sight Day

#putvisionfirst

Slecht zicht is wereldwijd een enorm probleem. 1 op de 3 mensen lijdt onder slecht zicht. Dit uit zich op verschillende vlakken, zoals leren, werken of in het verkeer. 1 op de 3 kinderen lijdt onder slecht zicht. En dat terwijl goed zicht essentieel is voor goede schoolresultaten. 1 op de 5 chauffeurs ziet het wegdek niet scherp en 75% van de mensen heeft last van vermoeide ogen!

Bent u een van hen? Zet de eerste stap richting een oogcontrole op putvisionfirst.com!

Speciale actie voor
stichting Twobillioneyes

Alleen op donderdag 12 oktober 2017!

Stichting Twobillioneyes zet zich in voor het bereiken van 1 miljard mensen ter wereld die een bril nodig hebben maar hier geen toegang tot hebben. Een prachtig doel dat nauw aansluit bij Essilors missie "Improving lives by improving sight".
Daarom geldt op donderdag 12 oktober een speciale World Sight Day-actie: koopt u die dag een paar Varilux X-series of Eyezen brillenglazen, dan doneert Essilor één bril aan de stichting Twobillioneyes! Zo helpt u met uw aankoop ook een ander de wereld beter te zien.

World Sight Day-actie 2017
de uitslag...

De World Sight Day-actie van Essilor in Nederland was een groot succes... Dankzij uw steun kunnen we namelijk 500 mensen voorzien van een bril via de stichting Twobillioneyes! Goed zicht betekent voor hen weer een stap naar een betere toekomst. 

Overig nieuws
 • Oogzorg
  nieuws

  AAV_Nieuws_mini_article_image_zon_258x130-AAV_Nieuws_mini_article_image_zon_258x130.png 28.06.2016

  Eye-Sun Protection Factor 35
  De hoogste beschermingsfactor op heldere brillenglazen
  Lees meer

 • Oogzorg
  nieuws

  NMI_258_130_WSD18_v1-NMI_258_130_WSD18_v1.png 04.10.2018

  World Sight Day 2018 actie op circuit Zandvoort. Bekijk nu de aftermovie!
  Lees meer

 • Product
  nieuws

  NMI_258_130_PN_VariluxZon-NMI_258_130_PN_VariluxZon.jpg 08.05.2018

  Varilux als zonneglas. Ook in de zon scherp zicht op alle afstanden. 
  Lees meer

 • Product
  nieuws

  Essilor wint Silmo d'Or met Varilux X-series 13.10.2017

  Varilux X-series bekroond met Silmo d'Or award in de categorie 'zicht'. De Silmo d'Or awards worden uitgereikt tijdens de Silmo optiekbeurs in Parijs.
  Lees meer

Overig nieuws