SB_Intro1_AAV_CustomLenses_1104x412_customlenses_V2_New.jpg

Kies de juiste
glastechnologie

Wanneer u uw brillenglazen passend
laat maken met behulp
van de juiste technologie,
kunt u genieten
van een optimaal zicht.

Bescherming tegen
de vijanden van het zicht

Essilor heeft diverse baanbrekende technologieën ontwikkeld welke de optische prestaties van brillenglazen aanzienlijk kunnen verbeteren.

Bescherming tegen hinderlijke schitteringen - Ultradunne laagjes op het oppervlak van het glas dat spiegelingen tegengaat zodat hinderlijke schitteringen sterk verminderen. Een ontspiegeld glas zorgt ook voor beter zicht tijdens het rijden in het donker - wat de veiligheid verhoogt - en achter de computer, zodat de drager minder snel last heeft van vermoeide ogen. Omdat de glazen transparant zijn, worden de ogen van de drager niet aan het zicht onttrokken door reflecties.

CB_AC_Item1_528x241_-LensCoating_Scientific.jpg Kraswerende technologie - Een harde laag die ervoor zorgt dat het oppervlak van het glas veel sterker wordt (het kan nog steeds beschadigen, zeker als de bril valt). Deze technologie zorgt ervoor dat de bril langer meegaat en beschermt de helderheid van het zicht. Dit is een must-have, zeker voor kinderbrillen.

Waterafstotend -Een waterafstotende behandeling die waterdruppels afstoot en voor helder zicht zorgt. Het water verzamelt zicht niet op glazen die een waterafstotend oppervlak hebben. Het water rolt in kleine druppeltjes van het glas af. Bij normale glazen verspreidt het water zich en blijft het plakken aan het oppervlak.

CB_AC_Item1_528x241_-LensCoating_Scratches.jpg
Lees meer
UV-bescherming - Een doorzichtige filter op het glas dat de ogen beschermt tegen schadelijk UV-licht. Het kan aangebracht worden op transparante en zonneglazen. UV-licht is schadelijk voor de ogen en wordt in verband gehad met de ontwikkeling van staar en oogkanker. Mensen die regelmatig buiten zijn zouden voor UV-bescherming moeten kiezen. UV-bescherming wordt aangeraden voor alle zonnebrillen, maar het kan ook toegepast worden op transparante brillenglazen.

Alles over zicht

Hoe
werkt
een brillenglas?

Wereldwijd dragen miljoenen mensen
corrigerende brillenglazen.

Lees meer over de werking van het brillenglas
en hoe het meest belangrijke onderdeel, de lens, werkt.

Brillenglazen gemaakt in Zevenaar - Essilor Nederland Brillenglazen gemaakt in Zevenaar - Essilor Nederland

Alles over zicht

Hoe wordt uw
brillenglas gemaakt?

SB_Tip_248-x-260_tip_icon_lightbulb.jpg

! TIPS

Vermijd hinderlijke schitteringen

Er zijn brillen beschikbaar met ontspiegelde glazen die de hinderlijke schitteringen van lichtbronnen tegengaan. Vraag uw opticien om meer details.

Vind een opticien

Maak een afspraak voor een oogmeting

Aanbevolen product

Filtert selectief schadelijk licht

Crizal® Prevencia

SB_PB_Right_528-x-531_Lens13.jpg
SB_PB_Left_528-x-531_Lens8.jpg

Aanbevolen product

Geen beslagen brillenglazen meer

Optifog® UV

Wist u dit?
Hoe het werkt

Hoe stoten waterafstotende brillenglazen olie en water af?

Het water rolt van het brillenglas af door de ‘hydrofobische’ waterafstotende coating,
omdat alleen een klein deel van ieder druppeltje zich aan het glas kan hechten. De druppels krijgen daardoor geen vat op het brillenglas en glijden er dus vanaf.