óculos para criança SB_Intro1_AAV_childeye-problem_1104x412_eye-closeup_M.jpg

Veelvoorkomende
oogproblemen

Kinderen kunnen niet altijd vaststellen
of ze een oogprobleem hebben.
Hier zijn een aantal veelvoorkomende
problemen en tekenen waar
ouders op kunnen letten.

SB_VT1_AAV_730x616_VisionInYoungChildren_ClosetoTV.jpg

Tekenen van
een oog-
probleem

Kinderen kunnen u misschien niet vertellen dat zij een probleem hebben met hun ogen. Misschien beseffen ze het zelf niet eens. U kunt echter wel merken dat er iets mis is door op hun gedrag te letten. Bijvoorbeeld wanneer zij objecten dicht bij hun ogen houden of te dicht bij de televisie zitten. Het kan ook zijn dat ze vaak in hun ogen wrijven, over hoofdpijn klagen of last hebben van korstjes in hun ogen.

BIJZIENDHEID (MYOPIE)

Wanneer uw kind het moeilijk vindt om het schoolbord te lezen, of erg dicht bij de televisie zit, heeft het waarschijnlijk moeite om objecten van een afstand scherp waar te nemen.

Lees meer

Verziendheid (HYPEROPIA)

Uw kind zal moeite hebben met het zien van objecten die zich dichtbij bevinden. Uw kind klaagt waarschijnlijk over hoofdpijn en oogvermoeidheid omdat het veel inspanning vergt om goed te zien.

Lees meer

LUI OOG (AMBLYOPIE)

Wanneer uw kind loenst of een hangend ooglid heeft, kan het een lui oog hebben. Regelmatige oogonderzoeken zorgen voor een vroege diagnose en een passende behandeling.

Lees meer

SCHEELZIEN (STRABISME)

Bij scheelzien kijkt één oog recht vooruit, terwijl het andere oog wegkijkt. Wanneer dit op tijd wordt vastgesteld, kan het langdurig dragen van een ooglapje het probleem verhelpen.

Lees meer

Astigmatisme

Wanneer uw kind in de war raakt wanneer het cijfers of letters leest, heeft het misschien last van astigmatisme. Voer thuis enkele simpele oefeningen uit met hardop lezen om het zicht van uw kind te testen.

Lees meer

BINDVLIESONTSTEKING (CONJUNCTIVITIS)

Wanneer uw kind roodomrande ogen, stromende tranen of gezwollen oogleden heeft, of het wordt wakker met een gele korst op zijn of haar wimpers, is er mogelijk sprake van conjunctivitis.

Lees meer

Vind een opticien

Maak een afspraak voor een oogmeting

Aanbevolen product

Sterk en duurzaam

Airwear 1.59

SB_PB_Right_528-x-531_LensKids1.jpg

Alles over zicht

Evolutie van de ogen

Hoe ontwikkelen uw ogen zich gedurende uw leven? Welke problemen komen veel voor bij kinderen en tieners? Hoe worden uw ogen ouder en wat zijn veelvoorkomende problemen op latere leeftijd?

Lees meer