Intro1_1104_412_HP_AAV_Ontwikkeling_40-Intro1_1104_412_HP_AAV_Ontwikkeling_40.png Intro1_1104_412_HP_AAV_Ontwikkeling_40_MOB-Intro1_1104_412_HP_AAV_Ontwikkeling_40_MOB.png

Veranderingen
vanaf 40 jaar

Veel mensen ervaren duidelijke
veranderingen in hun zicht
tussen de 40 en 60 jaar.
Lees meer over de symptomen,
de oogaandoeningen en de
beschikbare kijkoplossingen.

Veelvoorkomende zichtproblemen

Ook onze ogen ontkomen niet aan het natuurlijke proces van ouder worden. Dit kan leiden tot een aantal klachten, zichtproblemen of oogaandoeningen. Enkele oogaandoeningen of -ziekten kunnen zich openbaren wanneer u tussen de 40 en 60 jaar oud bent. Herkent u de signalen en kent u de geadviseerde kijkoplossingen? In veel gevallen kan een goede kijkoplossing ervoor zorgen dat u gewoon kunt blijven doen wat u graag doet.

OUDERDOMSVERZIENDHEID (PRESBYOPIE)

Merkt u dat het steeds lastiger wordt om objecten van dichtbij scherp te zien? Dan heeft u mogelijk last van presbyopie. Presbyopie wordt ook wel ouderdomsverziendheid genoemd. Lees meer over de tekenen en de kijkoplossingen.

Lees meer

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD)

Wanneer het netvlies beschadigt of vroegtijdig verouderd kan dit een geleidelijk verlies van het centrale gezichtsveld betekenen. Preventie tegen het beschadigen van het netvlies is daarom van belang.

Lees meer

Glaucoom

Glaucoom is vaak een erfelijke aandoening en hoeft geen symptomen te hebben. Wanneer het oogvocht niet goed afgevoerd kan worden, ontstaat er schade door een verhoogde oogdruk.

Lees meer

Staar

Bij staar vormen zich troebele vlekken op de ooglens die invloed hebben op uw zicht. Kortetermijnoplossingen zijn een bril of het gebruiken van fellere leeslampen. Ook kan in sommige gevallen staar operatief behandeld worden.

Lees meer

Droge ogen

Door het ouder worden gaan de traanbuisjes achteruit en verliezen vocht. Klachten die hier het gevolg van kunnen zijn, zijn droge of geïrriteerde ogen.

Lees meer

Verblindende weerkaatsing

Iedereen heeft wel eens last van hinderlijke reflecties of bijvoorbeeld verblindende weerkaatsing vanaf een nat wegdek. Naarmate we ouder worden komen deze klachten vaker voor. Dit kan tot onzekerheid leiden, bijvoorbeeld tijdens het autorijden bij slecht licht.

Lees meer
Varilux najaarsactie: uw dag vraagt om meer dan één bril Varilux najaarscampagne

3 redenen
om nu te kiezen voor
een tweede paar Varilux!

Actie geldig van 1 oktober t/m 2 december 2018

Vind een opticien

Maak een afspraak voor een oogmeting

Aanbevolen product

Perfecte brillenglazen voor de multifocaaldrager van vandaag

Varilux® X-series

SB_PB_Right_528-x-531_Lens8.jpg
  • SS_Netwerk_ECP_713_616_-1-SS_Netwerk_ECP_713_616_-1.jpg
  • Óculos para corrigir doenças dos olhos

Ons netwerk
van opticiens

Essilor beschikt over een breed netwerk van vakkundige opticiens, die met veel passie een aandacht zorgen voor uw ogen.

Opticiens uit het Essilor netwerk zijn onafhankelijke en zelfstandige experts die dankzij hun vakkundigheid precies weten welke innovatieve kijkoplossing het meest geschikt is voor uw kijkbehoeften.

Ontdek de uitgebreide en innovatieve productrange van Essilor en klik hier voor het maken van een afspraak voor een oogmeting.

Uw ogen zijn in goede handen bij de vakopticiens uit het netwerk van Essilor.