Cataratas

Oogaandoeningen

De ogen zijn complexe
organen. Ze zijn
vatbaar voor
verschillende aandoeningen
die veroorzaakt worden door de
omgeving, leeftijd
en genetische factoren.

Scheelzien (strabisme)

Scheelzien betekent dat de ogen in verschillende richtingen kijken. Dit kan leiden tot wazig en dubbel zicht of een lui oog.

Lees meer

Staar

Staar is een vertroebeling van de ooglens. Dit leidt tot wazig en troebel zicht. Het komt vaak voor bij oudere mensen en dit proces is onomkeerbaar. Staar kan worden verholpen door een kunstlens te plaatsen.

Lees meer

Lichtgevoeligheid (fotofobie)

Speciale brillenglazen kunnen helpen bij lichtgevoeligheid. Lichtgevoeligheid kan ontstaan door verschillende onderliggende aandoeningen en kan hoofdpijn en ongemak veroorzaken.

Lees meer

Droge ogen

Droge ogen komt voornamelijk voor bij oudere mensen. Het komt vrij veel voor en is makkelijk te behandelen.

Lees meer

Kleurenblindheid

Er zijn verschillende vormen van kleurenblindheid. Patiënten kunnen het moeilijk of zelfs onmogelijk vinden om bepaalde kleuren waar te nemen.

Lees meer

Digitale oogvermoeidheid

‘Computer Vision Syndrome’ is een verzamelnaam voor oog- en zichtproblemen die veroorzaakt worden doordat er lange tijd naar een digitaal scherm wordt gekeken. Digitale oogvermoeidheid komt steeds vaker voor.

Lees meer

Amblyopie (lui oog)

Een lui oog komt meestal voor bij jonge kinderen en is in principe makkelijk te behandelen. Wanneer er echter niets aan wordt gedaan, kan het een blijvend effect hebben op het zicht.

Lees meer