SB_Intro1_AAV_Visiontest_1104x412_testmachine.jpg SB_Intro1_AAV_Visiontest_1104x412_testmachine_M.jpg

Regelmatig
oogonderzoek

Regelmatig oogonderzoek is belangrijk voor comfortabel en helder zicht. Dit kan ook dienen als gezondheidscontrole om
eventuele medische aandoeningen vast te stellen.

Regelmatig oogonderzoek

Om gezond zicht te behouden is het belangrijk dat eventuele zichtproblemen tijdig worden gesignaleerd. Want ook voor uw ogen geldt: voorkomen is beter dan genezen. Wij raden het daarom aan om uw ogen regelmatig te laten testen door uw vakopticien. Een eenvoudige controle is simpel en pijnloos. Afhankelijk van de resultaten van de oogmeting kan uw opticien u een vrijblijvend kijkadvies geven. 

Een regulier oogonderzoek duurt ongeveer een half uur. Tijdens het oogonderzoek worden verschillende aspecten van uw zicht onderzocht. Uw opticien zal kijken naar uw gezichtsscherpte om te beoordelen hoe scherp u ziet en hoe goed u kleine details kunt waarnemen.

ATI_Image_1056-353_AAV_Oogtest_Ogenblauw_v1-ATI_Image_1056-353_AAV_Oogtest_Ogenblauw_v1.png

Veelvoorkomende oogafwijkingen

In een ideale situatie wordt licht dat in uw oog valt door het hoornvlies en de ooglens gebundeld en nauwkeurig op het netvlies geprojecteerd. Er wordt dan een scherp beeld waargenomen. We spreken dan van een emmetroop oog. Dit komt echter niet vaak voor. Vaak is er sprake van afwijkingen in de kromming van het hoornvlies, de lens of de lengte van de oogbol. Wanneer dat het geval is valt het licht voor of achter het netvlies samen, waardoor er een wazig beeld gevormd wordt. Dergelijke afwijkingen staan bekend als brekingsafwijkingen of refractieafwijkingen. Een bril of contactlenzen kunnen in veel gevallen het gezichtsvermogen verbeteren. Meer informatie over de zichtproblemen die veel voorkomen vindt u ook op onze website.

Uitgebreid oogonderzoek

De kwaliteit van een oogonderzoek is erg belangrijk. De vakkennis van uw opticien is hiervoor essentieel en ook de apparatuur die hij hiervoor gebruikt kan bepalend zijn voor het aanmeten van de juiste kijkoplossing. Geavanceerde meetapparatuur kan gebruikt worden om parameters te berekenen die voor iedereen uniek zijn. Zoals de afstand tussen uw pupillen, uw visuele gewoontes en gedrag en 3D-oogparameters in combinatie met de gegevens van het door u gekozen montuur. Deze unieke oogparameters worden gebruikt tijdens het productieproces van uw brillenglazen. Met maatwerk brillenglazen verkrijgt u namelijk het beste zicht voor uw situatie.

ATI_Image_1056-353_AAV_Oogtest_Oogonderzoek_v2-ATI_Image_1056-353_AAV_Oogtest_Oogonderzoek_v2.png

Vind een opticien

Maak een afspraak voor een oogmeting

Wist u dit?
Test voor myopie

Hoe weet u of u bijziend bent?

U kunt controleren of u bijziend bent door te proberen om een kentekenplaat van ongeveer zes meter afstand te lezen. Wanneer de cijfers en letters wazig zijn, bent u waarschijnlijk bijziend en heeft u een bril nodig.


Een opticien zal een aantal tests uitvoeren om uw vertezicht te controleren. Een reguliere test bestaat uit het bedekken van één oog en de donkerheid van cirkels en rode en groene vierkantjes vast te stellen.