Glaucoma causa dores de cabeça SB_Intro1_AAV_Glaucoma_1104x412_woman-headache_M.jpg

Een visuele
zenuwaandoening

Glaucoom kan moeilijk vast te stellen zijn, omdat de
symptomen afhankelijk zijn van de ernst van de
aandoening. Regelmatig oogonderzoek wordt
daarom aanbevolen.

Er zijn vier
vormen van glaucoom

Glaucoom ontstaat door verhoogde oogdruk en beschadigt de optische zenuw.

Open-kamerhoek glaucoom – Dit is de meest voorkomende vorm van glaucoom. De oogdruk verhoogt doordat de buisjes waar het vocht doorheen vloeit licht geblokkeerd raken. Vaak zijn er geen vroege symptomen en bij veel mensen wordt het vastgesteld tijdens een oogonderzoek. Mogelijke waarschuwingstekens zijn tunnelvisie en geleidelijk verlies van het perifere zicht.

Acuut gesloten kamerhoek glaucoom – Dit ontstaat vaak plotseling, met een acute blokkade van de afvoer van vloeistof. Het kan gepaard gaan met ernstige pijn, veranderend zicht (zeker bij weinig licht), wazig zicht en halo's om lichten heen. Andere symptomen zijn rode ogen, hoofdpijn, misselijkheid en overgeven.

Secundaire glaucoom – een verhoogde oogdruk kan ook veroorzaakt worden door andere oogaandoeningen, of door een oogverwonding, operatie of medicatie.

Congenitaal glaucoom – Deze vorm ontstaat meestal al bij de geboorte of kort daarna. Het kind wil mogelijk zijn of haar ogen niet opendoen in het licht en het oog kan er troebel of waterig uitzien. De vorm is zeldzaam, maar kan ernstig zijn, omdat het veroorzaakt door een afwijking in het oog.

Glaucoma-pressao-dentro-do-olho-CB_AC_Item2_528x241_glaucoma_eyes.jpg

Glaucoom
behandelen

Glaucoom kan niet genezen worden, maar wel behandeld. Wanneer glaucoom niet wordt behandeld, kan het leiden tot permanent beschadigd zicht.

Bij open kamerhoekglaucoom kan de opbouw van druk vertraagd worden om de schade te beperken. Dit kan met oogdruppels, orale medicatie, operaties (waaronder laserbehandelingen) of een implantaat. Gesloten kamerhoekglaucoom is een medisch noodgeval en moet onmiddellijk behandeld worden om blindheid te voorkomen. De oogspecialist zal samen met de patiënt bespreken hoe andere soorten glaucoom behandeld kunnen worden.

Vind een opticien

Maak een afspraak voor een oogmeting

  • SS_Netwerk_ECP_713_616_-1-SS_Netwerk_ECP_713_616_-1.jpg
  • Óculos para corrigir doenças dos olhos

Ons netwerk
van opticiens

Essilor beschikt over een breed netwerk van vakkundige opticiens, die met veel passie een aandacht zorgen voor uw ogen.

Opticiens uit het Essilor netwerk zijn onafhankelijke en zelfstandige experts die dankzij hun vakkundigheid precies weten welke innovatieve kijkoplossing het meest geschikt is voor uw kijkbehoeften.

Ontdek de uitgebreide en innovatieve productrange van Essilor en klik hier voor het maken van een afspraak voor een oogmeting.

Uw ogen zijn in goede handen bij de vakopticiens uit het netwerk van Essilor. 


Wist u dat?
Regelmatig oogonderzoek

De meeste mensen hebben minstens iedere 2 jaar een oogonderzoek nodig.

Sommige mensen hebben vaker een oogonderzoek nodig. Wanneer er een oogaandoening bij u is vastgesteld, bepaalde medische aandoeningen in uw familie voorkomen, of wanneer u boven de 40 bent, zou u uw ogen ieder jaar moeten laten onderzoeken.

Mensen van Afrikaanse, Aziatische of Caribische afkomst hebben meer kans op oogziekten en erfelijke oogproblemen. Zij zouden ook ieder jaar een oogonderzoek moeten ondergaan.