SB_Intro1_Seg_1104x412_visionsymptoms_cityhorizon.jpg


Zichtsymptomen

Iedere oogaandoening heeft zijn eigen symptomen. Sommige symptomen zijn merkbaar en niet. Lees er in deze sectie meer over.

Wazig zicht

Heeft u last van wazig zicht? Waarschijnlijk heeft u dan een bril nodig. Lees meer over de verschillende oorzaken van wazig zicht.

Lees meer

Nachtblindheid

Nachtblindheid is een veelvoorkomend probleem. Het kan ontstaan door een tekort aan vitaminen, chronische ziekte of oogafwijking.

Lees meer

Droge ogen

Veel mensen hebben regelmatig last van droge ogen. Meestal komt dit voor bij oudere mensen. Het is makkelijk te behandelen.

Lees meer

Nek- en schouderpijn

Nek- of schouderpijn en oogproblemen hebben vaak met elkaar te maken. Lees meer over hoe spanning in de nek en schouders tot oogpijn kan leiden, en vice versa.

Lees meer

Ooggerelateerde leesproblemen

Slecht zicht kan problemen veroorzaken tijdens het lezen. U kunt bijvoorbeeld problemen hebben om een tekstregel te volgen met uw ogen. Ook komen andere leesklachten vaak voor.

Lees meer

Vermoeide ogen

Vermoeide ogen kunnen veroorzaakt worden door een oogaandoening, maar het kan ook zo zijn dat u simpelweg te lang naar een beeldscherm heeft gestaard.

Lees meer

Problemen met ver zien

Bijziend zijn betekent dat u objecten van dichtbij goed kunt zien. Wanneer u bijziend bent, heeft u wel moeite om objecten van veraf scherp te zien. Dit kan bijvoorbeeld problemen opleveren tijdens het autorijden.

Lees meer

Moeite met dichtbij zien

Wanneer u verziend bent, heeft u moeite met objecten van dichtbij zien. U zult dan bijvoorbeeld problemen hebben met lezen.

Lees meer

SCHERP ZICHT

Hoewel het meestal makkelijk is om een gebrek aan helder en scherp zicht te corrigeren, kan het ook een teken zijn van onomkeerbaar zichtverlies.

Lees meer

Hoofdpijn en uw ogen

Wanneer u regelmatig of met toenemende frequentie last heeft van hoofdpijn, kan dit gerelateerd zijn aan de gezondheid van uw ogen.

Lees meer