SB_Intro1_AAV_DifficultySeeingNearbyObjects_1104x412_Chess-board-SIZED.jpg SB_Intro1_AAV_Difficulty-Seeing-Nearby-Objects_1104x412_sanfran-near-blur_M.jpg

Moeite met
dichtbij zien

Wanneer u problemen heeft met het scherp zien van objecten van dichtbij, heeft u waarschijnlijk last van verziendheid.
Verziendheid staat ook bekend als hypermetropie.

Óculos com lentes para miopia

Tekenen dat u
hypermetropie heeft

Wanneer u moeite heeft met het zien van objecten van dichtbij, heeft u waarschijnlijk last van verziendheid.

Mogelijk merkt u dat u een probleem heeft wanneer u een boek of mobiele telefoon op een armlengte afstand houdt om scherper te zien.

Andere symptomen van hypermetropie zijn het samenknijpen van de ogen, vermoeide ogen en hoofdpijn.

Tekenen dat u misschien last van
presbyopie heeft

Presbyopie, of ouderdomsverziendheid, komt veel voor bij mensen boven de 40. Als de ooglens minder flexibel wordt, kost het meer moeite om objecten van dichtbij scherp te zien. Naast dat het moeilijker wordt om scherp te zien van dichtbij, kunt u ook vaker last hebben van hoofdpijn.

Wat is een
refractie-afwijking?

Mensen die objecten van dichtbij niet goed kunnen waarnemen lijden vaak aan één van deze twee aandoeningen: verziendheid of presbyopie.

Hoewel beide aandoeningen voortkomen uit dezelfde refractie-afwijking en veel dezelfde symptomen hebben, zijn er ook duidelijke verschillen. Wanneer u vermoedt dat u een probleem heeft, maak dan een afspraak met de opticien voor een oogonderzoek.

Beide ontstaan door een zogenaamde 'refractie-afwijking'. Een oogbol of hoornvlies met een ongewone vorm kan leiden tot problemen met lichtstralen. In plaats van dat het licht precies op het netvlies valt, valt het erachter, waardoor afstanden wazig lijken.

Daltonismo-e-uma-insuficiencia-visual-CB_AC_Item1_528x241_colourblindness-colourvisiondeficiency-_retina.jpg

Vind een opticien

Maak een afspraak voor een oogmeting

SB_PB_Left_528-x-531_Lens7.jpg

Aanbevolen product

Een breed gezichtsveld met helder zicht

Varilux® S-series

SB_Tip_248-x-260_tip_icon_tick.jpg

! TIPS

Regelmatig oogonderzoek

Regelmatig oogonderzoek is snel, simpel en pijnloos en kan uw zicht en gezondheid beschermen. Het kan aandoeningen voorkomen die uw zicht kunnen schaden. Een algemeen oogonderzoek duurt slechts ongeveer een half uur.