SB_Intro1_EC_Tehingstoknow-visiting-opticians_1104x412_woman-and-opticain.jpg SB_Intro1_EC_Tehingstoknow-visiting-opticians_1104x412_woman-and-opticain_M.jpg

Wees
voorbereid

Het is belangrijk om de beste zorg
voor uw ogen te krijgen.
Veel mensen gaan regelmatig naar een opticien.
Maar wat is een opticien precies en
hoe zorgt hij of zij
voor uw zicht?

Wat is
een opticien?

Opticien wordt meestal gebruikt om een oogexpert te beschrijven. Er zijn echter drie soorten oogexperts.

  1. Een oogarts is een dokter die gespecialiseerd is in het oog en het zicht. Hij onderzoekt uw ogen op eventuele beschadigingen of ziekte en kan operaties uitvoeren wanneer dit nodig is.
  2. Een optometrist neemt testen af, stelt diagnoses en corrigeert veranderingen in en problemen met het zicht. Ook schrijft hij voorschriften voor brillen of contactlenzen uit.
  3. Een opticien doet een oogmeting en bepaalt uw benodigde voorschrift. Hij zal een diagnose doen van uw ogen en indien nodig ondersteuning vragen van een optometrist of oogarts. De opticien zorgt ook voor uw bril en brillenglazen. 


CB_AC_Item2_528x241_genesandyourvision_opticianexamining-patient.jpg

Er zijn drie dingen waar u aan moet denken wanneer u naar de opticien gaat: controleer, vraag en ontspan.

Een:
Controleer

Wanneer was uw laatste volledige oogonderzoek en, belangrijker nog, wanneer staat de volgende afspraak gepland? Zorg ervoor dat u in professionele handen bent: ga altijd naar een vakopticien.

Twee:
Vraag

Wanneer u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw ogen, geef dit dan aan bij uw opticien. Hij kan u helpen of u doorsturen wanneer dit nodig is. Het is de taak van uw opticien om voor de gezondheid van uw ogen te zorgen, dus hij of zij zal uw vragen graag beantwoorden.

Drie:
Ontspan

Maakt u zich geen zorgen wanneer u voor het eerst een bril krijgt. Opticiens werken met mensen van alle leeftijden om zicht te corrigeren. Zij hebben ervaring in het ondersteunen van mensen die de stap zetten om een bril te nemen. Ze zullen u al het advies geven dat u nodig heeft, gebaseerd op uw visuele, professionele en persoonlijke behoeften.

  • SS_Netwerk_ECP_713_616_-1-SS_Netwerk_ECP_713_616_-1.jpg
  • Óculos para corrigir doenças dos olhos

Ons netwerk
van opticiens

Essilor beschikt over een breed netwerk van vakkundige opticiens, die met veel passie een aandacht zorgen voor uw ogen.

Opticiens uit het Essilor netwerk zijn onafhankelijke en zelfstandige experts die dankzij hun vakkundigheid precies weten welke innovatieve kijkoplossing het meest geschikt is voor uw kijkbehoeften.

Ontdek de uitgebreide en innovatieve productrange van Essilor en klik hier voor het maken van een afspraak voor een oogmeting.

Uw ogen zijn in goede handen bij de vakopticiens uit het netwerk van Essilor. 


Vind een opticien

Maak een afspraak voor een oogmeting

Alles over zicht

Gepersonaliseerde brillenglazen

Ieder oog is uniek. Met personalisatie wordt ieder brillenglas op maat gemaakt om u het beste zicht en comfort te geven.

Lees meer