SB_Intro1_EC_1104x412_maintaining-SB_Intro1_EC_1104x412_maintaining.jpg

Gezond zicht
behouden

Hoe zou u ermee omgaan wanneer er iets met uw zicht gebeurt?
Leer hoe u dit waardevolle zintuig kunt beschermen.

Houd uw ogen
in top conditie

Het vermogen om te zien is ontzettend belangrijk. De meeste mensen rekenen op hun zicht bij bijna alles wat ze doen. Hier zijn tips om uw ogen te beschermen - nu en in de toekomst.

Regelmatig oogonderzoek - Een oogonderzoek is een belangrijke gezondheidscheck. Het kan aandoeningen vaststellen en voorkomen welke uw zicht - of uw welzijn - kunnen schaden. Oogonderzoeken zijn snel, simpel en pijnloos en ze kunnen uw zicht en uw gezondheid beschermen.

Ken uw familiegeschiedenis - Sommige oogziekten kunnen erfelijk zijn. Veelvoorkomende erfelijke oogaandoeningen zijn leeftijdsgebonden maculadegeneratie, glaucoom en staar. Om deze aandoeningen goed te kunnen behandelen is het van belang dat ze vroeg vastgesteld worden. Het is daarom belangrijk dat u op de hoogte bent van eventuele oogaandoeningen binnen uw familie.

CB_ATI_2_hereditary-CB_ATI_2_hereditary.jpg Gezonde levensstijl - Een gezond voedingspatroon verstrekt voedingsstoffen, vitamines en anti-oxidanten die uw ogen beschermen tegen schadelijk UV-licht en bepaalde oogaandoeningen kunnen voorkomen. Daarnaast helpt beweging om hoge bloeddruk te voorkomen. Hoge bloeddruk kan schadelijk zijn voor het zicht. Samen zorgen voeding en beweging ervoor dat u een gezond gewicht behoudt en geen diabetes ontwikkelt, wat bij volwassenen kan leiden tot verminderd zicht.

Digitale aanpassingen - Het is belangrijk om uw ogen te beschermen tegen de schadelijke effecten van langdurig gebruik van computers, laptops en smartphones. Het aanpassen van de helderheid, resolutie en het contrast van uw scherm, het nemen van regelmatige pauzes en het vermijden van fel zonlicht kan de symptomen van ‘Computer Vision Syndrome’ helpen voorkomen.

Lees meer
CB_A_2_TechnologyAndYourEyes_DigitalDevice.jpg UV-bescherming - UV-stralen kunnen net zo schadelijk zijn voor uw huid als voor uw ogen. Iedere dag worden we blootgesteld aan UV-stralen, ongeacht de weersomstandigheden. Voor dagelijkse bescherming kunnen brildragers kiezen voor een anti-UV coating op hun brillenglazen. Een zonnebril met een hoge E-SPF (Eye-Sun Protection Factor) zorgt voor een optimale bescherming van uw ogen.

Verwondingen voorkomen - Met de juiste oogbescherming kunnen oogverwondingen voorkomen worden. Volgens de Amerikaanse Academie van Optometrie wordt de helft van de oogverwondingen veroorzaakt tijdens dagelijkse klusjes zoals koken, schoonmaken en tuinieren. Bepaalde sporten en buitenactiviteiten zoals fietsen, skiën en squashen hebben ook een verhoogd risico op oogverwondingen.

  • SS_Oogzorg_Oogtest_713x616_-1-SS_Oogzorg_Oogtest_713x616_-1.png
  • SS_Oogzorg_Oogtest_713x616_-2-SS_Oogzorg_Oogtest_713x616_-2.png
  • SS_Oogzorg_Oogtest_713x616_-3-SS_Oogzorg_Oogtest_713x616_-3.png
  • SS_Oogzorg_Oogtest_713x616_-4-SS_Oogzorg_Oogtest_713x616_-4.png
  • SS_Oogzorg_Oogtest_713x616_-5-SS_Oogzorg_Oogtest_713x616_-5.png

Regelmatige
Oogtest

Regulier oogonderzoek bij uw vakopticien is de beste manier om gezond zicht te behouden.

Een eenvoudige controle is simpel en pijnloos en kan ervoor zorgen dat sommige oogaandoeningen preventief gesignaleerd worden.

Uw opticien zal verschillende testen uitvoeren om te bepalen hoe uw zicht is op iedere afstand en of u een aandoening zoals kleurenblindheid heeft.

Productnieuws

Bescherming tegen schadelijk licht

Essilor introduceert Eye Protect System, een geïntegreerde bescherming tegen schadelijk UV- en blauwlicht.

Lees meer

Oogzorg

Houd uw ogen fit en gezond

Voeding en beweging spelen een belangrijke rol bij het behouden van uw fysieke gezondheid, maar wist u dat ze ook een goede invloed kunnen hebben op uw zicht?

Lees meer

Aanbevolen product

Bescherming tegen de elementen

Crizal® Prevencia

SB_PB_Right_528-x-531_Lens7.jpg

Vind een opticien

Maak een afspraak voor een oogmeting