Intro1_1104_412_HandleidingvoorBrillenglazen_v1-Intro1_1104_412_HandleidingvoorBrillenglazen_v1.png

Een handleiding voor
het kiezen van een bril

Er is een grote keuze aan
brillenglazen en monturen.
Uw opticien kan u helpen om
een combinatie te vinden die past
bij uw behoeften en levensstijl.

Uw brilvoorschrift begrijpen

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat er op uw brilvoorschrift staat? Leer uw brilvoorschrift beter te begrijpen. Wat betekent de informatie precies en hoe heeft het te maken met uw nieuwe brillenglazen?

Lees meer

DE JUISTE BRILLENGLAZEN KIEZEN

Het kiezen van de juiste brillenglazen zou uw prioriteit moeten zijn bij het kiezen van een bril. Om weer natuurlijk scherp te zien is het namelijk van belang dat u de juiste kwaliteit brillenglazen heeft en kiest voor glazen die goed aansluiten op uw levensstijl en behoeften.

Lees meer

Ontspiegelde glazen

Hinderlijke schitteringen kunnen uw zicht belemmeren. Dit kan erg ongemakkelijk zijn, bijvoorbeeld ’s avonds tijdens het autorijden of wanneer u achter de computer werkt. Wanneer u kiest voor brillenglazen met een kwalitatieve ontspiegeling kunt u deze hinderlijke reflecties tegen gaan.

Lees meer

Bescherm uw ogen tegen schadelijk licht

U weet dat de zon schadelijk kan zijn voor uw huid. Maar weet u ook dat zonnestralen en kunstmatig licht schadelijk kunnen zijn voor uw ogen? Er zijn diverse oplossingen om ook uw ogen tegen deze schadelijke invloeden te beschermen.

Lees meer

Vlekwerende glazen

Vieze vingerafdrukken, make-up en vervuiling kunnen zorgen voor vieze brillenglazen. Maar ook voor wazig zicht. Meer weten over het vlekvrij houden van uw brillenglazen?

Lees meer

Stofwerende brillenglazen

Laat uw zicht niet belemmeren door stoffige brillenglazen. Het valt soms niet meteen op, maar stof kan zich verzamelen op uw glazen. Wij hebben een aantal simpele tips om uw brillenglazen stofvrij te houden.

Lees meer

Brillenglazen die water afstoten

Het is nooit leuk om overvallen te worden door een regenbui - zeker niet wanneer u een bril draagt. Wanneer u water van uw brillenglazen veegt, kunnen er vlekken achterblijven en uw zicht kan wazig en verstoord zijn. Met de juiste coating voegt u waterafstotende eigenschappen toe aan uw brillenglazen.

Lees meer

Kraswerende brillenglazen

Krasjes bederven het uiterlijk van uw bril. Daarnaast kunnen ze ook het zicht belemmeren. Door dagelijks gebruik is bijna elke bril vatbaar voor slijtage. Een kwalitatieve coating die de brillenglazen beschermt tegen krassen is dus geen overbodige luxe.

Lees meer

Maatwerk brillenglazen

We zijn allemaal uniek en hebben onze eigen kijkbehoeften. Gepersonaliseerde brillenglazen zijn speciaal voor u op maat gemaakt, zodat u kunt genieten van het beste zicht.

Lees meer

Een montuur kiezen

Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe bril doorloopt u een paar stappen. Naast het kiezen van de juiste brillenglazen gaat u ook op zoek naar een montuur dat goed aan sluit op uw persoonlijke stijl. En het geheel moet natuurlijk binnen uw budget passen. Tips nodig? Bekijk het korte stappenplan.

Lees meer