Intro1_SB_Oogzorgnieuws_E-SPF35_Image-Intro1_SB_Oogzorgnieuws_E-SPF35_Image.jpg

Eye-Sun Protection
Factor 35

Essilor levert als eerste glasleverancier
heldere brillenglazen met E-SPF 35:
de hoogst mogelijke UV-bescherming
voor heldere brillenglazen.

Bescherm uw ogen net zo goed als uw huid
tegen schadelijke UV-stralen

De E-SPF index geeft de mate van UV-bescherming van brillenglazen weer. Deze onafhankelijke index is ontwikkeld door Essilor International en is onderschreven door onafhankelijke derde partijen.

De grootste bron van schadelijke UV-stralen is nog altijd de zon. Dat het belangrijk is om onze huid te beschermen tegen overdadig zonlicht is bij vrijwel iedereen bekend. Het beschermen van onze ogen tegen schadelijke UV-stralen is echter net zo belangrijk. Door blootstelling aan UV-stralen kan de ooglens sneller verouderen. Ook is de huid rondom de ogen extra gevoelig, dus deze verdient de beste bescherming.

De meeste mensen beschikken wel over minimaal één zonnebril, die ze graag dragen als de zon volop schijnt. Maar wist u dat onzichtbare UV-stralen niet alleen in de volle zon aanwezig zijn? Ook bij bewolkt weer, in de schaduw of via indirecte blootstelling is een goede bescherming van uw ogen aan te raden.

ATI_620-364_News_ESPF35_2-ATI_620-364_News_ESPF35_2.png

Hoe werkt de UV-bescherming van uw brillenglazen
met een Crizal coating?

Essilor werkt continu aan het doorontwikkelen van haar producten. Preventie is een van de pijlers. Er wordt veel onderzoek gedaan naar oplossingen die oogproblemen op latere leeftijd kunnen voorkomen.

De mate van UV-bescherming van een brillenglas wordt bepaald door verschillende factoren. De UV-stralen die via de voorzijde op het brillenglas vallen worden door het materiaal geabsorbeerd. De mate van absorptie is afhankelijk van het type materiaal. Brillenglazen die worden voorzien van een Crizal UV coating bieden ook bescherming tegen UV-stralen die via de achterzijde van het glas in het oog reflecteren.

Overig nieuws
 • Algemeen
  nieuws

  NMI_258_130_Arwen_v1-NMI_258_130_Arwen_v1.jpg 01.10.2018

  Essilor special lenses lab maakt bril op maat voor eenjarige Arwen uit Zwolle
  Lees meer

 • Product-
  nieuws

  NMI_258_130_PN_VariluxZon-NMI_258_130_PN_VariluxZon.jpg 08.05.2018

  Varilux als zonneglas. Ook in de zon scherp zicht op alle afstanden.
  Lees verder

Overig nieuws