Alles over brillenglazen

Hier vindt u alles over brillenglazen. Deze artikelen helpen u bij de keuze van de brillenglazen die het beste passen bij uw levensstijl. Er zijn veel verschillende opties, materialen en eigenschappen. Lees meer over brillenglazen zodat u de aanbeveling van uw opticien beter begrijpt.

Alles over brillenglazen

Technologie van brillenglazen

Glastechnologie kan de prestaties en het uiterlijk van uw brillenglazen verbeteren. Ontdek hoe het u kan beschermen tegen de zeven vijanden van zicht.

Alles over brillenglazen

Stof tegengaan

Laat uw zicht niet belemmeren door stoffige brillenglazen. Het valt soms niet meteen op, maar stof kan zich verzamelen op uw glazen. Wij hebben een aantal simpele tips om uw brillenglazen stofvrij te houden.

Alles over brillenglazen

Brillenglazen kiezen

Het kiezen van de juiste brillenglazen zou uw prioriteit moeten zijn bij het kiezen van een bril. Om weer natuurlijk scherp te zien is het namelijk van belang dat u de juiste kwaliteit brillenglazen heeft en kiest voor glazen die goed aansluiten op uw levensstijl en behoeften.

Alles over brillenglazen

Beslagen brillenglazen

Wanneer de lucht warm en vochtig is, kunnen uw brillenglazen beslaan. Ontdek de oorzaken en gevolgen van beslagen brillenglazen en lees wat u hiertegen kunt doen.

Alles over brillenglazen

Gepersonaliseerde brillenglazen

Ieder oog is uniek. Net zoals een vingerafdruk uniek is. Met personalisatie wordt ieder brillenglas op maat gemaakt om u het beste zicht en comfort te geven. Een gepersonaliseerd brillenglas houdt dus rekening met de unieke eigenschappen van uw ogen.

Alles over brillenglazen

Kraswerende brillenglazen

Krasjes bederven het uiterlijk van uw bril. Daarnaast kunnen ze ook het zicht belemmeren. Door dagelijks gebruik is bijna elke bril vatbaar voor slijtage. Een kwalitatieve coating die de brillenglazen beschermt tegen krassen is dus geen overbodige luxe.

Alles over brillenglazen

Verminder hinderlijke schitteringen

Hinderlijke schitteringen kunnen uw zicht belemmeren. Dit kan erg ongemakkelijk zijn, bijvoorbeeld ’s avonds tijdens het autorijden of wanneer u achter de computer werkt. Wanneer u kiest voor brillenglazen met een kwalitatieve ontspiegeling kunt u deze hinderlijke reflecties tegen gaan.

Alles over brillenglazen

Brillenglazen met een hoge index

Ontdek meer over brillenglazen met een hoge index, die dunner en platter zijn dan standaard brillenglazen. Brillenglazen met een hoge index zorgen ervoor dat mensen met een hogere sterkte geen extra dikke brillenglazen hoeven te dragen.