Alles over brillenglazen

Hier vindt u alles over brillenglazen. Deze artikelen helpen u bij de keuze van de brillenglazen die het beste passen bij uw levensstijl. Er zijn veel verschillende opties, materialen en eigenschappen. Lees meer over brillenglazen zodat u de aanbeveling van uw opticien beter begrijpt.

Alles over brillenglazen

Verminder hinderlijke schitteringen

Hinderlijke schitteringen kunnen uw zicht belemmeren. Dit kan erg ongemakkelijk zijn, bijvoorbeeld ’s avonds tijdens het autorijden of wanneer u achter de computer werkt. Wanneer u kiest voor brillenglazen met een kwalitatieve ontspiegeling kunt u deze hinderlijke reflecties tegen gaan.

Alles over brillenglazen

Brillenglazen met een hoge index

Ontdek meer over brillenglazen met een hoge index, die dunner en platter zijn dan standaard brillenglazen. Brillenglazen met een hoge index zorgen ervoor dat mensen met een hogere sterkte geen extra dikke brillenglazen hoeven te dragen.

Alles over brillenglazen

Meekleurende brillenglazen

Met meekleurende, ofwel fotochromatische, brillenglazen hoeft u niet meer te wisselen tussen uw normale bril en uw zonnebril. De brillenglazen zijn binnen doorzichtig en worden donkerder wanneer het licht fel is.

Alles over brillenglazen

Een montuur kiezen

Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe bril doorloopt u een paar stappen. Naast het kiezen van de juiste brillenglazen gaat u ook op zoek naar een montuur dat goed aan sluit op uw persoonlijke stijl. En het geheel moet natuurlijk binnen uw budget passen. Tips nodig? Bekijk het korte stappenplan.

Alles over brillenglazen

Uw brilvoorschrift begrijpen

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat er op uw brilvoorschrift staat? Leer uw brilvoorschrift beter te begrijpen. Wat betekent de informatie precies en hoe heeft het te maken met uw nieuwe brillenglazen?

Alles over brillenglazen

Hoe werkt het brillenglas

Brillen worden door miljarden mensen overal ter wereld gedragen. Lees meer over hoe het belangrijkste onderdeel van de bril, het brillenglas, werkt.