Alles over brillenglazen

Beslagen brillenglazen

Deel

Condens en uw zicht, beslagen brillenglazen zijn een bekend en vervelend probleem voor veel brildragers. Normale brillenglazen kunnen beslaan wanneer damp een koud object raakt. Gelukkig is daar een oplossing voor.

OORZAKEN VAN BESLAGEN BRILLENGLAZEN

In vochtige omstandigheden, wanneer de lucht warm en vochtig is, kunnen uw brillenglazen beslaan. De lucht komt in aanraking met het koude oppervlak van het brillenglas, waardoor het water dat als damp in de lucht zit als druppels op het oppervlak van uw brillenglas condenseert.

PAS OP VOOR CONDENS

Hoeveel condens u ervaart hangt af van het weer (bijvoorbeeld luchttemperatuur, luchtvochtigheid en wind), uw gezichtsvorm en de vorm van uw bril. Ook kan het afhangen van uw activiteit. Uw bril beslaat mogelijk wanneer u:
 

  • aan het sporten bent, jogt of fietst;
  • vanuit de kou naar binnen gaat;
  • iets warms drinkt;
  • in een stomende keuken werkt;
  • de vaatwasser of oven opendoet.

VOORKOM BESLAGEN BRILLENGLAZEN

Beslagen brillenglazen zijn niet alleen vervelend; belemmerd zicht is ook gevaarlijk voor uw gezondheid en veiligheid. Kies een brillenglas met een anti-condens coating, zodat waterdruppels een onzichtbaar laagje vormen op het oppervlak van het glas, in plaats van condens.

ONS NETWERK VAN OPTICIENS

Essilor beschikt over een breed netwerk van vakkundige opticiens, die met veel passie een aandacht zorgen voor uw ogen.

Opticiens uit het Essilor netwerk zijn onafhankelijke en zelfstandige experts die dankzij hun vakkundigheid precies weten welke innovatieve kijkoplossing het meest geschikt is voor uw kijkbehoeften.

Ontdek de uitgebreide en innovatieve productrange van Essilor en klik hier voor het maken van een afspraak voor een oogmeting

Uw ogen zijn in goede handen bij de vakopticiens uit het netwerk van Essilor.