Alles over brillenglazen

Een montuur kiezen

Deel

Er zijn veel factoren die meespelen bij het kiezen van een bril. Vind de balans tussen stijl, comfort, budget en het belangrijkste: verbeterd zicht.

EEN: KIES EERST HET JUISTE BRILLENGLAS

De keuze voor een montuur begint met de brillenglazen, omdat deze invloed hebben op de mogelijkheden voor monturenstijlcomfort en zicht. Wanneer u een hoge sterkte heeft, kunt u vragen om brillenglazen met een hoge index. Deze kunnen dunner gemaakt worden zodat uw bril mooier oogt.

Met uw opticien kunt u bespreken wat het beste bij uw levensstijl past en welke coatings uw zicht beter maken. U kunt uw ogen bijvoorbeeld beschermen tegen hinderlijke schittering of UV-licht, of uw brillenglazen beschermen tegen krassen, vlekken, stof of water.

TWEE: STIJL

Denk aan een paar sleutelfactoren om te bepalen wat de juiste stijl voor u is:
Wat is de vorm van uw gezicht? Rond, ovaal, vierkant, rechthoekig, hartvormig of ruitvormig? Huid, haar en ogen kunnen 'koele' of 'warme' kleurtinten hebben en uw bril zegt veel over de drager: ze geven de finishing touch aan uw look.

DRIE: DE PERFECTE PASVORM

De buitenste rand van uw montuur moet niet groter zijn dan het uiteinde van uw wenkbrauwen. Hiermee zorgt u ervoor dat uw bril uw gezichtsvorm complementeert. Voor een gebalanceerde esthetische look moet de bovenste rand van uw montuur de lijn van uw wenkbrauwen volgen. Om vlekken te voorkomen moet de onderste rand van uw montuur uw wangen niet raken.

VIER: UW BUDGET

Houd in gedachten hoeveel u te besteden heeft wanneer u een bril uitkiest. Uw stijl en smaak veranderen misschien, dus het is belangrijk dat u voldoende uitgeeft aan de juiste brillenglazen voordat u een montuur kiest. De gezondheid van uw ogen is het belangrijkst.

Uw opticien kan met u de selectie van monturen doornemen die het beste bij uw gezicht, persoonlijkheid en budget passen.

ONS NETWERK VAN OPTICIENS

Essilor beschikt over een breed netwerk van vakkundige opticiens, die met veel passie een aandacht zorgen voor uw ogen.
Opticiens uit het Essilor netwerk zijn onafhankelijke en zelfstandige experts die dankzij hun vakkundigheid precies weten welke innovatieve kijkoplossing het meest geschikt is voor uw kijkbehoeften. Ontdek de uitgebreide en innovatieve productrange van Essilor en klik hier voor het maken van een afspraak voor een oogmeting

Uw ogen zijn in goede handen bij de vakopticiens uit het netwerk van Essilor.