Alles over brillenglazen 3 minuten leestijd

Meekleurende brillenglazen

Deel

Altijd en overal scherp zicht én de juiste filtering van licht. Meekleurende brillenglazen staan voor comfortabel zicht bij elke lichtintensiteit. Meekleurende brillenglazen zijn binnen transparant en worden donkerder wanneer ze blootgesteld worden aan UV-licht.

HOE WERKEN MEEKLEURENDE BRILLENGLAZEN?

Triljoenen fotochromatische moleculen veranderen snel van kleur, grootte en structuur wanneer ze blootgesteld worden aan UV-licht of toenemende temperaturen, hierdoor kleuren de glazen donkerder.

Binnen zijn ze doorzichtig, buiten worden ze donkerder. Sommige meekleurende glazen reageren ook op zichtbaar licht en worden zelfs donkerder wanneer u achter een raam in de felle zon zit. Meelkleurende brillenglazen zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Normaal gesproken zijn ze beschikbaar in het bruin, grijs en grijsgroen. 

Wat zijn de voordelen?

Vooral gemak, maar ook toegevoegde bescherming, omdat uw ogen beschermd worden tegen schadelijk UV- en blauwviolet licht. Door de optimale kleuring zijn uw brillenglazen binnen transparant en gekleurd wanneer uw buiten bent. Zo heeft uw comfortabel zicht bij elke lichtintensiteit. Ook verminderen gekleurde glazen schitteringen en reflecties in de zon, wat zorgt voor minder vermoeide ogen. Transitions, meekleurende brillenglazen, zijn verkrijgbaar in de meeste materialen en designs, waaronder enkelvoudige en multifocale brillenglazen en glazen met een hoge index.

Voor wie zijn ze geschikt?

  • Mensen met lichtgevoeligheid;
  • Tieners (omdat ze meestal vaker buiten zijn dan volwassenen);
  • Mensen die ouderdomsverzienheid beginnen te ontwikkelen;
  • Mensen die graag buiten zijn;
  • Mensen die veel van binnen naar buiten gaan en andersom.

Ontdek meekleurende brillenglazen

Altijd en overal scherp zicht én de juiste filtering van licht. Transitions Signature Gen8 meekleurende brillenglazen leveren optimale prestaties onder álle lichtomstandigheden. Met de nieuwste generatie meekleurende glazen ervaart u beter zicht en betere bescherming. De glazen kleuren sneller mee dan ooit tevoren, én bieden de beste bescherming tegen schadelijk UV- en blauwviolet licht.

Ervaar wat meekleurende brillenglazen voor uw zicht kunnen betekenen en maak een afspraak bij een opticien bij u in de buurt.

Misschien ook interessant voor u

Alles over brillenglazen 4 minuten leestijd

Hoe werkt het brillenglas

Brillen worden door miljarden mensen overal ter wereld gedragen. Lees meer over hoe het belangrijkste onderdeel van de bril, het brillenglas, werkt.

Alles over brillenglazen 4 minuten leestijd

Uw brilvoorschrift begrijpen

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat er op uw brilvoorschrift staat? Leer uw brilvoorschrift beter te begrijpen. Wat betekent de informatie precies en hoe heeft het te maken met uw nieuwe brillenglazen?