Alles over brillenglazen

Technologie van brillenglazen

Deel

Kies de juiste glastechnologie. Wanneer u uw brillenglazen passend laat maken met behulp van de juiste technologie, kunt u genieten van een optimaal zicht.

BESCHERMING TEGEN DE VIJANDEN VAN HET ZICHT

Essilor heeft diverse baanbrekende technologieën ontwikkeld welke de optische prestaties van brillenglazen aanzienlijk kunnen verbeteren.

Bescherming tegen hinderlijke schitteringen - Ultradunne laagjes op het oppervlak van het glas dat spiegelingen tegengaat zodat hinderlijke schitteringen sterk verminderen. Een ontspiegeld glas zorgt ook voor beter zicht tijdens het rijden in het donker - wat de veiligheid verhoogt - en achter de computer, zodat de drager minder snel last heeft van vermoeide ogen. Omdat de glazen transparant zijn, worden de ogen van de drager niet aan het zicht onttrokken door reflecties. 

Kraswerende technologie - Een harde laag die ervoor zorgt dat het oppervlak van het glas veel sterker wordt (het kan nog steeds beschadigen, zeker als de bril valt). Deze technologie zorgt ervoor dat de bril langer meegaat en beschermt de helderheid van het zicht. Dit is een must-have, zeker voor kinderbrillen. 

Waterafstotend -Een waterafstotende behandeling die waterdruppels afstoot en voor helder zicht zorgt. Het water verzamelt zicht niet op glazen die een waterafstotend oppervlak hebben. Het water rolt in kleine druppeltjes van het glas af. Bij normale glazen verspreidt het water zich en blijft het plakken aan het oppervlak

UV-bescherming - Een doorzichtige filter op het glas dat de ogen beschermt tegen schadelijk UV-licht. Het kan aangebracht worden op transparante en zonneglazen. UV-licht is schadelijk voor de ogen en wordt in verband gehad met de ontwikkeling van staar en oogkanker. Mensen die regelmatig buiten zijn zouden voor UV-bescherming moeten kiezen. UV-bescherming wordt aangeraden voor alle zonnebrillen, maar het kan ook toegepast worden op transparante brillenglazen.