Alles over brillenglazen 3 minuten leestijd

Uw bril ontsmetten kan het coronavirus risico beperken

Deel

Uw nieuwe routine voor handwassen is ook een schoolvoorbeeld voor hoe uw bril of zonnebril te poetsen in deze coronavirusperiode. Wij vroegen Dr. Andy Hepworth, opticien en woordvoerder voor Essilor UK, naar de beste methode om uw bril te ontsmetten.

Andy's tips om uw brillenglazen schoon te houden.

"Een zeer goede en veilige manier is warm water en een beetje pH-neutraal afwasmiddel. De meeste poetsmiddelen voor in de keuken zijn pH-neutraal", aldus Andy Hepworth. "Breng deze zeepoplossing eenvoudig aan tussen wijsvinger en duim en breng aan op het montuur en de glazen.

Daarna kunt u het best een zacht brilreinigingsdoekje gebruiken om de bril af te drogen", voegt hij toe. "Vermijd papieren producten zoals keukenrollen en papieren zakdoekjes."

Dit zijn de do’s. Nu volgen de don’ts.

"Gebruik vooral geen huishoudelijke glasreinigers. Ze bevatten vaak chemicaliën die bepaalde glascoatings kunnen beschadigen", waarschuwt Andy Hepworth. "Blijf ook ver weg van detergent met abrasieve deeltjes."

Kortom: de beste manier om uw bril te poetsen komt uit de kraan en vindt u in elke keuken.

"Gewone zeep en warm water maken uw bril schoon en neutraliseren bacteriën en virussen", zegt Hepworth, die ook lid is van de adviesraad van de redactie van All About Vision UK. "Zeep en warm water zijn ook veilig voor alle onderdelen van de glazen." 

Het grootste verschil tussen handen en brillen wassen? Uw handen moet u stevig wassen. Met uw bril moet u wat voorzichtiger te werk gaan. 

Bij zowel handen als brillen is zorgvuldig en grondig wassen de beste manier om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Hoe kan u uw bril de hele dag schoon houden wanneer u tijdens de lockdown in huis bezig bent? Houd een zacht brilreinigingsdoekje bij de hand.

Maar vooral: was uw handen, was uw handen en was uw handen. Het schoonhouden van uw handen zorgt er ook voor dat uw brillenglazen vrij blijven van ziektekiemen en virussen die via uw glazen of montuur op uw gezicht of ogen terecht kunnen komen.

Door het nieuwe normaal zijn we nu massaal huisvaders, huismoeders, huiskinderen en huistieners geworden. De angst voor de verspreiding van het coronavirus kan ons allemaal tot poetsmaniakken maken en perfecte handen- en brillenwassers. En dat is een goede zaak.