Alles over brillenglazen 4 minuten leestijd

Uw brilvoorschrift begrijpen

Deel

Leer het brilvoorschrift van uw opticien beter te begrijpen. Of het de eerste keer is dat u brillenglazen krijgt voorgeschreven om uw zicht te corrigeren, of dat u al jaren een bril draagt, het begrijpen van uw voorschrift kan verwarrend zijn. Wat betekent het precies en wat heeft het te maken met uw nieuwe brillenglazen?

UW BRILVOORSCHRIFT BEGRIJPEN

Heeft u zich weleens afgevraagd wat er op uw brilvoorschrift staat? Uw brilvoorschrift bestaat uit een tabel die in tweeën is opgedeeld; een helft voor uw rechteroog en een helft voor uw linkeroog. Het is verdeeld in twee rijen met cijfers; een voor uw zicht van veraf en een voor uw zicht van dichtbij.

UW BRILVOORSCHRIFT 

Voor elk oog zal uw brilvoorschrift de volgende metingen tonen.

Sferische waarde (Sf. of sterkte S).: dit geeft de sterkte van het brillenglas aan dat voorgeschreven wordt om bij- of verziendheid te corrigeren. Wanneer het cijfer bij de “S” een minteken heeft (–), bent u bijziend; wanneer het een plusteken heeft (+), bent u verziend.  

Cilinder (Cil. of C.): als de bolling van het hoornvlies niet regelmatig is, maar in één richting vlakker is dan in de andere, is er sprake van astigmatisme. Astigmatisme wordt gecorrigeerd met een cilindrisch brillenglas. Wanneer het cijfer achter de “C.” of “Cil.” leeg of op “0” staat heeft u geen astigmatisme.  

Axis (as of A): de as-richting van het astigmatisme (cilinderstand in graden). Dit heeft ook invloed op uw zicht. De brillenglazen moeten in de juiste as-richting in het montuur gemonteerd worden. 

Additie (add.): vanaf ongeveer de 40e levensjaar krijgt ieder mens moeite met het zien op de korte afstand. Er is dan een ‘additie’ nodig, een additionele correctie die u helpt om beter te zien van dichtbij. Deze wordt aangegeven bij ''ADD''. Naarmate men ouder wordt zal er steeds meer additie nodig zijn.

Prisma: sommige mensen hebben last van een onbalans tussen de ogen wat kan leiden tot dubbel zicht, vermoeidheidsklachten en hoofdpijn. Deze onbalans wordt gecorrigeerd met een prisma. Slechts een klein percentage van de brilvoorschriften bevat een prisma. 

brilvoorschrift NL Varilux by Essilor

SCHERPER ZIEN DOOR PRECIEZER TE METEN

Veel oogmetingen worden nog gedaan in kwarten (0,25). Door gebruik te maken van geavanceerde oogmeetapparatuur kan dat ook in honderdsten (0,01) worden gedaan. Het brilrecept is niet alleen nauwkeuriger, maar ook uw zicht.

Onze nieuwe technologie AVA, Advanced Vision Accuracy, kan nu worden geïntegreerd in uw premium brillenglazen. Kom meer te weten over AVA en wat het voor uw zicht kan betekenen.

AVA brilvoorschrift NL preciezer meten

NEEM CONTROLE OVER UW ZICHT ZICHT MET ESSILOR

Het is belangrijk om regelmatig een oogonderzoek te laten uitvoeren; het is aan te raden om elke twee jaar een opticien te bezoeken, tenzij u anders is geadviseerd door uw opticien. Oogonderzoek zorgt ervoor dat u de juiste brillenglazen draagt en kan ook andere gezondheidsproblemen zoals staar  en glaucoom  aan het licht brengen. 

Laat u binnenkort uw ogen onderzoeken? Vraag dan naar de Essilor brillenglazen bij uw lokale opticien. Met glasoplossingen en -verbeteringen voor elke zichtbehoefte. Wij zijn wereldwijd de nummer 1 fabrikant van brillenglazen op sterkte(1)

 

(1)Euromonitor Eyezen 2019 editie, Essilor International SA Company. Winkelwaarde verkoop bij RSP.

Misschien ook interessant voor u

Alles over brillenglazen 4 minuten leestijd

Hoe werkt het brillenglas

Brillen worden door miljarden mensen overal ter wereld gedragen. Lees meer over hoe het belangrijkste onderdeel van de bril, het brillenglas, werkt.

Alles over brillenglazen 3 minuten leestijd

Brillenglazen kiezen

Het kiezen van de juiste brillenglazen zou uw prioriteit moeten zijn bij het kiezen van een bril. Om weer natuurlijk scherp te zien is het namelijk van belang dat u de juiste kwaliteit brillenglazen heeft en kiest voor glazen die goed aansluiten op uw levensstijl en behoeften.

Alles over brillenglazen 4 minuten leestijd

Onze ogen hebben veel meer potentieel dan we denken

Al decennia lang worden ogen gemeten tot een kwart van een dioptrie (D). Na vijf jaar wetenschappelijk onderzoek, hebben we een doorbraak in hoog-precisiezicht ontwikkeld: AVA ™, Advanced Vision Accuracy ™. Dankzij deze nauwkeurige manier van meten, kunnen nu uw ogen gemeten worden tot 0,01 D. Wat betekent dit voor u?