Alles over brillenglazen 3 minuten leestijd

Wat zijn multifocale brillenglazen?

Deel

Multifocale brillenglazen zijn corrigerende brillenglazen die opgebouwd zijn uit verschillende sterktes. Zo kunt u genieten van scherp zicht op elke afstand, met slechts één bril.

MEERDERE STERKTES IN EEN ENKEL GLAS

Progressieve brillenglazen worden ook wel multifocale brillenglazen genoemd.

Wat zijn multifocale brillenglazen? 

Multifocale brillenglazen zorgen ervoor dat u op iedere afstand goed kunt zien, zonder dat u van bril hoeft te wisselen. Ze zijn een alternatief voor bifocale of trifocal glazen en corrigeren refractie-afwijkingen zoals presbyopie, een veelvoorkomend kijkprobleem voor mensen boven de 40 jaar. 

Hoe werkt een multifocaal glas? 

Een kijkgebied met verschillende sterktes loopt naar beneden over de voorkant van een multifocaal glas. Door dit kijkgebied kan de drager omhoog kijken om objecten van veraf te zien, recht vooruit kijken om objecten op tussenafstand te zien en omlaag kijken om te lezen. Voor deze verschillende activiteiten heeft de drager dus niet langer verschillende brillen (met plus- en minsterktes) nodig. 

Wat zijn de voordelen? 

Multifocale brillenglazen hebben een esthetische voorkeur omdat ze geen zichtbare lijn hebben die de verschillende kijkgebieden van een bifocaal of trifocaal glas markeren. In plaats daarvan gaan multifocale brillenglazen naadloos over van de ene sterkte in de andere. Dit zorgt ervoor dat het zicht niet verspringt zoals bij bifocale en trifocale brillenglazen. Het oog wordt zelfs getraind om het zicht te verbeteren. 

Verleg uw grenzen

De afgelopen 60 jaar heeft Varilux verschillende multifocale brillenglazen voor specifieke situaties ontwikkeld. Zo zijn er Varilux brillenglazen die u optimaal kijkcomfort bieden als u veel werkt achter een beeldscherm, autorijdt, een sportprestatie wilt leveren of als u in de zon ontspant en toch scherp wilt zien. 

Varilux multifocale brillenglazen bieden u vanaf het eerste moment die comfortabele en natuurlijke manier van kijken. Zonder dat u onnodige hoofdbewegingen hoeft te maken. Bekijk hier onze gepersonaliseerde multifocale oplossingen.

Man met varilux brillenglas

 

Misschien ook interessant voor u

Alles over brillenglazen 4 minuten leestijd

Hoe werkt het brillenglas

Brillen worden door miljarden mensen overal ter wereld gedragen. Lees meer over hoe het belangrijkste onderdeel van de bril, het brillenglas, werkt.

Alles over brillenglazen 3 minuten leestijd

Meekleurende brillenglazen

Met meekleurende, ofwel fotochromatische, brillenglazen hoeft u niet meer te wisselen tussen uw normale bril en uw zonnebril. De brillenglazen zijn binnen helder en worden donkerder wanneer het licht fel is.

Alles over brillenglazen 3 minuten leestijd

Brillenglazen kiezen

Het kiezen van de juiste brillenglazen zou uw prioriteit moeten zijn bij het kiezen van een bril. Om weer natuurlijk scherp te zien is het namelijk van belang dat u de juiste kwaliteit brillenglazen heeft en kiest voor glazen die goed aansluiten op uw levensstijl en behoeften.