Kenmerken oogproblemen

Ieder oogprobleem heeft zijn eigen kenmerken. Sommige symptomen zijn merkbaar en sommige symptomen niet. Lees hier alles over de kenmerken van oogproblemen.

Kenmerken oogproblemen 3 minuten leestijd

Nek- en schouderpijn

Nek- of schouderpijn en oogproblemen hebben vaak met elkaar te maken. Lees meer over hoe spanning in de nek en schouders tot oogpijn kan leiden, en vice versa.

Kenmerken oogproblemen

Scherp zicht

Hoewel het meestal makkelijk is om een gebrek aan helder en scherp zicht te corrigeren, kan het ook een teken zijn van onomkeerbaar zichtverlies.

Kenmerken oogproblemen

Hoofdpijn en uw ogen

Wanneer u regelmatig of met toenemende frequentie last heeft van hoofdpijn, kan dit gerelateerd zijn aan de gezondheid van uw ogen.

Kenmerken oogproblemen

Problemen met ver zien

Bijziend zijn betekent dat u objecten van dichtbij goed kunt zien. Wanneer u bijziend bent, heeft u wel moeite om objecten van veraf scherp te zien. Dit kan bijvoorbeeld problemen opleveren tijdens het autorijden.

Kenmerken oogproblemen

Vermoeide ogen

Vermoeide ogen kunnen veroorzaakt worden door een oogaandoening, maar het kan ook zo zijn dat u simpelweg te lang naar een beeldscherm heeft gestaard.

Kenmerken oogproblemen

Ooggerelateerde leesproblemen

Slecht zicht kan problemen veroorzaken tijdens het lezen. U kunt bijvoorbeeld problemen hebben om een tekstregel te volgen met uw ogen. Ook komen andere leesklachten vaak voor.

Kenmerken oogproblemen

Droge ogen

Veel mensen hebben regelmatig last van droge ogen. Meestal komt dit voor bij oudere mensen. Het is makkelijk te behandelen.