Kenmerken oogproblemen 3 minuten leestijd

Nek- en schouderpijn

Deel

Uw zicht, pijn in uw bovenrug en spanning in de nek en schouders kan leiden tot oogklachten. Gespannen spieren kunnen op de oogzenuw aan de achterkant van uw nek drukken, waardoor oogklachten ontstaan.

UW ZICHT EN PIJN IN UW BOVENRUG

Spanning in de nek en schouders kan leiden tot oogklachten, omdat gespannen spieren op oogzenuwen aan de achterkant van de nek kunnen drukken. In deze blog worden de tekenen en oorzaken behandeld.

TEKENEN WAAR U OP KUNT LETTEN

Spierspanning in de bovenrug, nek en schouders kan leiden tot hoofdpijn of zichtproblemen, omdat het bloed niet goed naar de ogen stroomt. U kunt last hebben van:

  • Kloppende pijn rond de slapen;
  • Wazig zicht;
  • Migraine;
  • Misselijkheid of overgeven.
Nek- en schouderpijn man aan het werk
COMPUTER VISION SYNDROME (CVS)

Computer Vision Syndrome (CVS) kan ontstaan als u voor een langere tijd gebruik maakt van een beeldscherm, met als gevolg spanning op uw ogen. CVS kan verergerd worden door een slechte zithouding achter de computer, of doordat u uw telefoon tussen uw nek en schouder klemt. Meer weten over oogklachten die ontstaan door gebruik te maken van digitale apparaten? Lees er hier meer over.

VERZIENDHEID (HYPERMETROPIE)

Wanneer u last heeft van verziendheid, heeft u de neiging om uw hoofd omlaag te houden om objecten zoals boeken en uw smartphone beter te kunnen zien, of om voorover te leunen zodat u het computerscherm beter ziet. Wilt u meer te weten komen over de tekenen van verziendheid? Lees er hier meer over.

Misschien ook interessant voor u

Oogproblemen 3 minuten leestijd

Digitale oogklachten

Digitale oogklachten worden veroorzaakt doordat er lange tijd naar een of meerdere digitale schermen wordt gekeken. Droge en vermoeide ogen zijn veelgehoorde klachten. Herken de symptomen en de oorzaken zodat u kunt kiezen voor de juiste oplossing.

Alles over brillenglazen 3 minuten leestijd

Brillenglazen kiezen

Het kiezen van de juiste brillenglazen zou uw prioriteit moeten zijn bij het kiezen van een bril. Om weer natuurlijk scherp te zien is het namelijk van belang dat u de juiste kwaliteit brillenglazen heeft en kiest voor glazen die goed aansluiten op uw levensstijl en behoeften.

Alles over brillenglazen 4 minuten leestijd

Onze ogen hebben veel meer potentieel dan we denken

Al decennia lang worden ogen gemeten tot een kwart van een dioptrie (D). Na vijf jaar wetenschappelijk onderzoek, hebben we een doorbraak in hoog-precisiezicht ontwikkeld: AVA ™, Advanced Vision Accuracy ™. Dankzij deze nauwkeurige manier van meten, kunnen nu uw ogen gemeten worden tot 0,01 D. Wat betekent dit voor u?