Leeftijd en ogen

Onze ogen ontwikkelen zich gedurende ons leven. Ontdek hieronder meer over de verschillende fases van de ontwikkeling van onze ogen.

Leeftijd en ogen 3 minuten leestijd

Tekenen dat uw ogen ouder worden

Wanneer u ouder wordt is de kans op oogaandoeningen groter. Lees meer over leeftijdsgerelateerde oogaandoeningen en hoe regelmatige oogonderzoeken ervoor kunnen zorgen dat uw ogen gezond ouder worden

Leeftijd en ogen 4 leestijd

Hoe kunt u herkennen of uw kind bijziend is

Bekend als een brekingsfout (refractiefout), kan bijziendheid bij kinderen worden veroorzaakt door erfelijkheid. Er spelen echter ook andere factoren een rol, zoals omgeving en levensstijl. Door het nemen van de juiste maatregelen, kunt u de effecten van bijziendheid verminderen.

Leeftijd en ogen 3 leestijd

Myopie na je veertigste: Kan je ook presbyopie ontwikkelen?

Is het u opgevallen dat uw gezichtsvermogen achteruitgaat wanneer u een boek of een tekst op uw telefoon probeert te lezen? Heeft u misschien moeite met het lezen van het menu in uw favoriete restaurant? Het kan een natuurlijke verandering zijn die bekend staat als presbyopie, die vaak voorkomt als u de leeftijd van 40 - 50 hebt bereikt.

Leeftijd en ogen

Zicht bij jonge kinderen

Zicht ontwikkelt zich snel tijdens het eerste levensjaar van een baby; het wordt scherper en helderder. Lees meer over hoe het zicht van uw kind zich ontwikkelt en welke oogaandoeningen voorkomen bij jonge kinderen.

Leeftijd en ogen

Heeft uw kind een oogprobleem?

Kinderen kunnen u misschien niet vertellen dat zij last hebben van kijkproblemen. Lees meer over veel voorkomende oogklachten die een kind kan hebben en hoe u deze kunt herkennen.

Leeftijd en ogen

Zicht in de 60

Leeftijdsgerelateerde zichtproblemen worden soms pas laat herkent doordat ze zich langzaam ontwikkelen en onderdeel gaan uitmaken van ons dagelijks leven. Soms kunt u een aantal symptomen echter al eerder herkennen.

Leeftijd en ogen

Zicht tussen de 40 en 60

Mensen ervaren over het algemeen de grootste veranderingen in hun zicht wanneer zij tussen de 40 en 60 jaar zijn. Lees over een aantal zichtproblemen en oogaandoeningen die zich voordoen na de 40.

Leeftijd en ogen

Zicht bij tieners

Oogproblemen bij tieners kunnen slechte leerprestaties, gedragsproblemen en stress veroorzaken. Ontdek welke risico's voor ogen voorkomen bij een typische tienerlevensstijl.