Oogproblemen

Onze ogen zijn complexe organen. Ze zijn vatbaar voor verschillende aandoeningen, veroorzaakt door de omgeving, leeftijd en genetische factoren.

Oogproblemen

Digitale oogklachten

Digitale oogklachten worden veroorzaakt doordat er lange tijd naar een of meerdere digitale schermen wordt gekeken. Droge en vermoeide ogen zijn veelgehoorde klachten. Herken de symptomen en de oorzaken zodat u kunt kiezen voor de juiste oplossing.

Oogproblemen

Wat is kleurenblindheid?

Er zijn verschillende vormen van kleurenblindheid. Patiënten kunnen het moeilijk of zelfs onmogelijk vinden om bepaalde kleuren waar te nemen.

Oogproblemen

Wat is fotofobie?

Speciale brillenglazen kunnen helpen bij lichtgevoeligheid. Lichtgevoeligheid kan ontstaan door verschillende onderliggende aandoeningen en kan hoofdpijn en ongemak veroorzaken.

Oogproblemen

Wat is glaucoom?

Glaucoom is een verzamelnaam voor oogaandoeningen die te maken hebben met beschadiging van de oogzenuw. Het kan moeilijk vast te stellen zijn omdat de ernst van de aandoening kan verschillen.

Oogproblemen

Wat is conjunctivitis?

Conjunctivitis, ook wel bekend als bindvliesontsteking, zorgt voor jeukende, tranende en korstige ogen. Het is vrij gemakkelijk te behandelen.

Oogproblemen

Wat is keratoconus?

Keratoconus is een relatief zeldzame aandoening waardoor het hoornvlies wordt aangetast. Het kan leiden tot verschillende oog- en zichtproblemen.