Oogproblemen

Onze ogen zijn complexe organen. Ze zijn vatbaar voor verschillende aandoeningen, veroorzaakt door de omgeving, leeftijd en genetische factoren.

Oogproblemen

Wat is myopie?

Wanneer er sprake is van myopie, oftewel bijziendheid, ziet u objecten van dichtbij haarscherp maar heeft u moeite met het waarnemen van objecten van veraf.

Oogproblemen

Wat is amblyopie?

Een lui oog komt meestal voor bij jonge kinderen en is in principe makkelijk te behandelen. Wanneer er echter niets aan wordt gedaan, kan het een blijvend effect hebben op het zicht.

Oogproblemen

Wat is kleurenblindheid?

Er zijn verschillende vormen van kleurenblindheid. Patiënten kunnen het moeilijk of zelfs onmogelijk vinden om bepaalde kleuren waar te nemen.

Oogproblemen

Wat is fotofobie?

Speciale brillenglazen kunnen helpen bij lichtgevoeligheid. Lichtgevoeligheid kan ontstaan door verschillende onderliggende aandoeningen en kan hoofdpijn en ongemak veroorzaken.

Oogproblemen

Wat is glaucoom?

Glaucoom is een verzamelnaam voor oogaandoeningen die te maken hebben met beschadiging van de oogzenuw. Het kan moeilijk vast te stellen zijn omdat de ernst van de aandoening kan verschillen.

Oogproblemen

Wat is conjunctivitis?

Conjunctivitis, ook wel bekend als bindvliesontsteking, zorgt voor jeukende, tranende en korstige ogen. Het is vrij gemakkelijk te behandelen.

Oogproblemen

Wat is keratoconus?

Keratoconus is een relatief zeldzame aandoening waardoor het hoornvlies wordt aangetast. Het kan leiden tot verschillende oog- en zichtproblemen.