Corrigeer uw zicht

Eyezen Kids

Eyezen Kids brillenglazen ontspannen en beschermen kinderogen tijdens hun dagelijkse activiteiten.

Voordelen

Geoptimaliseerd zicht

Ervoor zorgen dat kinderen een optimaal zicht hebben tijdens hun verschillende dagelijkse activiteiten.

Ontspan en bescherm

Eyezen® Kids brillenglazen helpen de ogen van kinderen tot rust te brengen en te beschermen.

Comfortabel zicht

Comfortabel zicht in de dagelijkse activiteiten*

BESCHERM DE VISUELE GEZONDHEID VAN UW KINDEREN

De schooljaren zijn een heel belangrijke periode om de ogen te verzorgen en een goed zicht te bevorderen. Vanaf 6 jaar wordt het zicht onderworpen aan hoge visuele eisen, zoals leren lezen en schrijven. Met het toegenomen gebruik van digitale apparaten op school en thuis is het belangrijk om hen een oplossing te bieden die geschikt is voor elke situatie, rekening houdend met hun verschillende dagelijkse activiteiten, ook die met schermen. 

 

VOORDUREND VERANDERENDE GEWOONTEN EN LEVENSSTIJLEN

Smartphones, laptops, tablets... Kinderen worden meer en meer omringd door digitale apparaten, zowel thuis als op school. Tegenwoordig maken leerkrachten vaak gebruik van smartboards en interactieve whiteboards, ook thuis vaak wordt verwacht dat ze hun huiswerk op de computer maken. 

Intensief beeldschermgebruik kan schadelijk zijn voor de ogen van kinderen en een verminderde gezichtsscherpte kan invloed hebben op hun leervermogen en hun prestaties op school.

Door deze voortdurende veranderingen in de gewoonten en levensstijl van uw kind is het belangrijk om de gezondheid van hun ogen serieus te nemen. Zorg ervoor dat ze regelmatig een oogmeting ondergaan bij een opticien en dat ze de juiste lensoplossing krijgen voor hun jonge ogen.

ESSILOR HEEFT EYEZEN KIDS BRILLENGLAZEN ONTWORPEN DIE REKENING HOUDEN MET HUN UNIEKE KENMERKEN:

1.    Morfologie 
Kinderen hebben andere gezichtskenmerken dan volwassenen

2.    Objectafstand
Kinderen hebben kortere armen dan volwassenen, wat betekent dat ze van dichterbij naar objecten kijken.

3.    Kijkrichtingen 
Kinderen zijn kleiner. Ze kijken dus vanuit een lager standpunt en moeten vaak opkijken naar de wereld om hen heen. Hun ogen bewegen veel(1) en ze gebruiken de volledige oppervlakte van het glas, niet alleen het centrale gedeelte.

HELP UW KINDEREN DE JUISTE VISUELE GEWOONTES AAN TE NEMEN

Essilor® geeft ouders de volgende tips mee, rekening houdend met de huidige digitale omgeving van kinderen en hun gewoontes op school en thuis (2).

Vind een Essilor Expert

 

(1)Drobe, 2011 Gebaseerd op Essilor-onderzoeken en metingen van de oog-hoofdcoördinatie bij 169 kinderen in de leeftijdsgroep van 6-14 jaar.
(2)Jonathan Andrews, OD, of Optometric Associates, New Holland, Pa., for Primary Care Optometry News. Healio.com, May 2020.