Corrigeer uw zicht

SightGlass Vision

Een uniek brillenglas om de ontwikkeling van bijziendheid bij kinderen vanaf 6 jaar te vertragen.*

Voordelen

Remt de progressie van myopie met gemiddeld 59%*

Bij kinderen die fulltime een bril dragen gedurende 2 jaar

Effectief bij de jongste kinderen*

In de leeftijd van 6-7 jaar, die de snelste progressie hebben

Goede acceptatie*

Meer dan 3/4 van de kinderen vinden hun bril met SightGlass Vision brillenglazen fijn** en de meesten vinden dat ze er cool uitzien***

Myopie bij kinderen

Hoe jonger een kind bijziend wordt, hoe groter de kans is dat in de toekomst een bril met een hogere sterkte nodig is om goed te kunnen zien. Start zo vroeg mogelijk om de progressie van de bijziendheid van je kind te vertragen en toekomstige risico’s voor de gezondheid van de ogen te verminderen.

 

Wat is myopie?

De wetenschappelijke term voor bijziendheid is ‘myopie’. Als je bijziend bent zie je dichtbij goed, terwijl je veraf juist wazig ziet. Dit wazige zicht komt omdat het oog in de (as)lengte zo sterk groeit, dat het object waar je naar kijkt niet meer óp het netvlies afgebeeld wordt, maar ervóór. Het oog is als het ware te lang. Bijziendheid begint vaak in de kindertijd en meestal is er een correctie, door middel van een bril, nodig om de details van objecten in de verte, zoals tekst op de tv of op het schoolbord, goed te kunnen zien.

Licht met een hoog contrast kan de normale ontwikkeling van het oog verstoren door het stimuleren van overmatige ooggroei. Na verloop van tijd leidt deze overmatige ooggroei tot een verergering van de bijziendheid. Hoe sneller bijziendheid wordt aangepakt, hoe beter de lange termijn resultaten voor de gezondheid van het oog en het gezichtsvermogen naar verwachting zullen zijn.

Uitleg over het oog en myopie

 

Diffusion Optics Technology

Diffusion Optics Technology is een nieuwe en unieke technologie die het contrast vermindert om de aslengtegroei bij myopie te vertragen.

SightGlass Vision brillenglazen met Diffusion Optics Technology helpen het licht te verstrooien, waardoor het contrast op het netvlies afneemt, wat helpt om de abnormale groei in jonge ogen te vertragen. Een centraal heldere opening/aperture zorgt voor ongefilterd zicht wanneer dit nodig is om extra fijne details van dichtbij te bekijken.

Uitleg over de Diffusion Optics Technology

 

20/20/2-regel

Weinig buitenlicht en veel dichtbij kijken kan op de langere termijn zorgen voor bijziendheid. De 20/20/2-leefregel zorgt voor de gezondheid van de ogen van je kind****. 

  • Na 20 minuten dichtbij kijken;
  • Een onderbreking van 20 seconden om in de verte te kijken;
  • Minstens 2 uur per dag buiten zijn/spelen.
beeld van de 20/20/2-regel daar red je ogen mee

 

*SGV data on file 2021. Control of Myopia Using Peripheral Diffusion Lenses: Efficacy and Safety Study, 24-month results (n = 256,14 North American sites).

**Aandeel dat instemt met “Ik vind mijn bril fijn” bij de bezoeken van 30 dagen, 6 maanden, 12 maanden, 18 maanden en 24 maanden.

***Aandeel dat instemt met “Mijn bril maakt dat ik er cool uitzie” bij de bezoeken van 30 dagen, 6 maanden, 12 maanden, 18 maanden en 24 maanden.

****Kijk voor meer informatie op (https://www.myopie-educatie.nl/).