WELK VARILUX BRILLENGLAS KIEST U?

Welk Varilux brillenglas past het beste bij uw wensen en eisen? Oriënteer eenvoudig en ontdek de voordelen van gepersonaliseerde brillenglazen.

WAAROM VARILUX?

Varilux is het nummer 1 merk multifocale brillenglazen wereldwijd. Dankzij meer dan 55 jaar innovaties bestaan er verschillende Varilux designs welke stuk voor stuk goedgekeurd zijn door brildragers. Vergroot uw kijkervaring door het personaliseren van uw Varilux glazen en door te kiezen voor het meest geschikte design.

Brillenglazen op sterkte zijn een medisch hulpmiddel. Ga daarom altijd voor een passend advies naar een zelfstandige Varilux opticien.

man met Varilux glazen

HET VARILUX ASSORTIMENT

Het Varilux assortiment is opgedeeld in drie delen: de meer klassieke ‘Varilux range’ en de gepersonaliseerde ‘Varilux series range’, met de laatste technologische innovaties. Daarnaast bestaan er ook enkele ‘Varilux activity designs’, welke zorgen voor het beste zicht tijdens specifieke activiteiten zoals sporten, autorijden of kantoorwerkzaamheden.

UW VARILUX BRILLENGLAZEN PERSONALISEREN

Multifocale brillenglazen hebben een verloop in de sterkte. Daardoor kunt u als Varilux-drager scherp zien op alle afstanden met een bril. Door dit verloop is het ontwerp van een multifocaal brillenglas vele malen complexer dan dat van een brillenglas met een enkele sterkte. Hoe beter het (multifocale) glas aangepast is aan uw persoonlijke eigenschappen, hoe beter het kijkresultaat wordt. De huidige personalisatiemogelijkheden van Varilux: 

0. De basis, uw persoonlijke brilvoorschrift: het eerste stapje op het vlak van personalisatie is uw brilvoorschrift. Deze bevat de informatie over de sterktes van uw linker- en rechteroog, eventuele cilinderafwijking etc. Voor het maken van een maatwerk brillenglas op sterkte is altijd een brilvoorschrift nodig, wat door uw opticien vakkundig wordt opgemeten. 

1. Montuurgegevens: de keuze van uw montuur heeft invloed op de productie van uw brillenglazen. De zogenaamde 'FIT-parameters’, geven aan hoe het gekozen montuur op uw neus staat, in welke hoek de glazen voor uw ogen staan en hoe de glazen in uw montuur gepositioneerd moeten worden. Bij deze personalisatiestap kunnen al grote stappen gemaakt worden in de kwaliteit van uw maatwerk bril. Waarom kiezen voor standaard waardes als deze ook eenvoudig exact opgemeten kunnen worden voor uw situatie?

2. Eyecode: gaan we nog een stapje verder in het personaliseren van uw brillenglazen, dan brengen we uw ogen in kaart door middel van een unieke 3D-meting. Deze 3D-meting wordt uitgevoerd met behulp van de innovatieve Visioffice meetzuil. Het resultaat is uw persoonlijke ‘eyecode’, welke we meenemen in de berekening van uw brillenglazen voor een zeer contrastrijk en scherp zicht.

3. Dominant oog/4D technologie: wist u dat iedereen een waarnemend dominant oog heeft? Door dit oog te identificeren en dit mee te nemen in de samenstelling van uw brillenglas, profiteert u van een verbeterde reactiesnelheid. Bij de Varilux X-series brillenglazen waar het dominant oog in wordt meegenomen, wordt ‘4D’ toegevoegd aan de productnaam.

4. Near Vision Behavior (NVB): de laatste innovatie op het gebied van het personaliseren van uw Varilux brillenglazen. Uit vele gebruikerstesten is gebleken dat er grote verschillen kunnen zijn in de leeshouding en het leesgedrag van mensen. Door middel van een speciale NVB-meting op een iPad worden uw persoonlijke leesgedrag en –houding in kaart gebracht. Zo geniet u dankzij maatwerk lees- en tussengebieden van uw bril ook van het beste zicht binnen handbereik, zonder dat u daar onnodige hoofdbewegingen voor hoeft te maken.

MATE VAN PERSONALISATIE VAN VARILUX PRODUCTEN

Afhankelijk van het Varilux brillenglas dat u kiest, zijn er verschillende personalisatiemogelijkheden. In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de maatwerk-mogelijkheden per Varilux product voor dagelijks gebruik. 

 

personalisatie Varilux

VERGELIJKING KIJKVOORDELEN VAN VARILUX PRODUCTEN

Het dragen van een multifocale bril kan verschillende voordelen, maar ook uitdagingen met zich meebrengen. Afhankelijk van het gebruik van uw bril en uw wensen/eisen kan het ene Varilux brillenglas beter aansluiten op uw behoeften dan het andere. In onderstaande overzicht vindt u de prestaties van de vijf reguliere Varilux designs op de meest genoemde dragersvoordelen.

 

dragersvoordelen Varilux

MEER WETEN OVER EEN SPECIFIEK VARILUX PRODUCT?

Vind een Varilux opticien in de buurt