WERKEN BIJ ESSILOR

Lees meer over de organisatie, de openstaande vacatures en de mogelijkheid om open sollicitaties te versturen.

 

Werken bij Essilor

Werken bij de Essilor Group betekent werken binnen een innovatieve organisatie met een sterk internationaal karakter. De Essilor Group is aanwezig in meer dan 100 landen ter wereld, waar in totaal meer dan 67.000 medewerkers zich inzetten voor Essilor’s missie: “Improving lives by improving sight”. In Nederland is het productielab en commerciële kantoor gevestigd in Zevenaar (Gelderland), waar ongeveer 175 personen werkzaam zijn.

De Essilor Group kent vijf gemeenschappelijke waarden die door alle medewerkers nageleefd en gerespecteerd worden: innovatie, samenwerken, culturele diversiteit, wederzijds respect en vertrouwen en ondernemersgeest. Deze waarden zorgen voor de eensgezindheid van alle medewerkers en een optimale effectiviteit in het realiseren van onze gezamenlijke missie en doelstellingen. Onze producten zijn internationaal toonaangevend. Dat willen we zo houden, door elke dag weer grensverleggend bezig te zijn en alles eruit te halen wat erin zit. Daarom bieden we onze mensen de kans om ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en succes alles uit zichzelf te halen.

IMPROVING LIVES BY IMPROVING SIGHT

De wereld telt vandaag de dag ongeveer 4,3 miljard mensen met een kijkprobleem. Hiervan beschikken ongeveer 1,8 miljard personen over een passende kijkoplossing. Dat betekent dat er maar liefst 2,5 miljard (!) mensen ter wereld geen toegang hebben tot oogzorg en/of een passende kijkoplossing, waardoor zij niet vanzelfsprekend kunnen genieten van een natuurlijk zicht. Essilor’s missie is het verbeteren van levens door middel van het verbeteren van zicht. Voor iedereen. Waar ook ter wereld.

Essilor is toegewijd aan het toegankelijk maken van beter zicht door continue innovaties op het gebied van corrigerende, beschermende en preventieve zichtoplossingen. Essilor ontwikkelt, produceert en vermarkt premium oogzorgproducten (zoals brillenglazen en instrumenten) welke op maat gemaakt kunnen worden zodat deze perfect aansluiten op de individuele kijkbehoefte van de drager.

OPENSTAANDE VACATURES

Wij hebben momenteel diverse openstaande vacatures:

Medewerker Technische dienst / Technicus

Je wordt in deze rol verantwoordelijk voor het correctief, curatief en preventief onderhoud van diverse machines en installaties op de productielocatie in Zevenaar. Je lost op een doelgerichte en pragmatische manier storingen op en denk je na over verbeteringen met als doel een stabiel proces. 

Je werkt mee aan diverse projecten zoals de integratie van nieuwe machines, modernisering van de installaties en het ontwikkelen en onderhouden van computer applicaties voor de besturing van het proces. 

Je vindt het leuk om met verschillende taken bezig te zijn w.o. het bekabelen en opbouwen van transportsystemen, het sleutelen aan mechanische machine-onderdelen en het uitdenken en bouwen van besturingskasten met PLC-techniek. Ook het tekenen van elektrische schema’s en fabriek layouts, hardware bestellen en uiteindelijk zelf bouwen/programmeren van kasten behoort tot je takenpakket. 

Binnen ons team werk je samen met gedreven collega’s. Bij Essilor komen continu nieuwe en uitdagende projecten voorbij. Een ideale omgeving om jezelf te blijven ontwikkelen.

Overige werkzaamheden:

•    Service aan en beheer van productiemachines, automatiseringsoplossing en E/WTB installaties;
•    Uitdenken en bouwen van besturingskasten;
•    Maken van technische tekeningen;
•    Programmeren/beheren van PLC’s (Jetter/Beckhoff);
•    Werken met SQL server databases ;
•    Ontwikkelen/beheren met name van C# Windows Forms (PLC HMI) applicaties;
•    Je gaat meedraaien in de storingsdienst. 

Jouw profiel:

•    Afgeronde opleiding richting elektrotechniek, procestechniek, mechatronica of vergelijkbaar met minimaal MBO niveau 4;
•    Je hebt affiniteit met software ontwikkeling;
•    Ervaring met Autocad is een pré;
•    Je hebt kennis en ervaring in het werken met/volgens NEN1010 en NEN3140;
•    Je bent praktisch en doelgericht ingesteld;
•    Teamplayer met doorzettingsvermogen;
•    Eigenschappen: zelfstandig, creatief, flexibel, accuraat en stressbestendig.

Wij bieden:

•    Een boeiende en zeer afwisselende baan in een gemotiveerd team, met ruimte voor eigen inbreng;
•    Groei van je eigen technische vaardigheden;
•    Een passende salariëring bij jouw capaciteiten;
•    Goede secundaire arbeidsomstandigheden;
•    Een omgeving waarin je iedere dag met plezier naar het werk gaat.

Geïnteresseerd?

Reageer en stuur je CV met korte motivatie naar sollicitatie@essilor.nl.
 

 

Vakantiekracht bij Essilor!

Essilor is per direct op zoek naar vakantiekrachten.

In ons lokale productielab in Zevenaar vervaardigen we hoogwaardige brillenglazen op sterkte. Op diverse productie-afdelingen kunnen wij deze zomer weer extra handjes gebruiken. Je hebt nog geen ervaring nodig, want wij zorgen dat je wordt ingewerkt en snel up & running bent. Afhankelijk van de afdeling werken we van maandag tot en met zaterdag, in dag- en twee ploegendienst.

Ben jij minimaal drie weken achtereenvolgend beschikbaar in de maanden juni, juli en augustus, beschik je over de juiste motivatie en werkmentaliteit? Dan komen we graag met jou in contact. In overleg word je ingezet, afhankelijk van jouw beschikbaarheid en onze behoefte. Je leeftijd is minimaal 16 jaar. Op de afdeling waar we in ploegendienst werken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Reageren?

Heb je nog vragen of wil je direct solliciteren? Mail naar sollicitatie@essilor.nl of neem contact op met Jeanine Oggel via 0316-580 640.

STAGEPLAATSEN BIJ ESSILOR

Pas de theorie van je opleiding toe in de praktijk! Essilor biedt een leeromgeving met diverse stagemogelijkheden.

BEKIJK STAGES

 

OPEN SOLLICITATIES

Staan er geen (passende) vacatures open? Dan kun je ons ook een open sollicitatie sturen. Ben jij overtuigd dat je over specifieke competenties beschikt waarmee je een aanwinst voor Essilor als organisatie zou zijn? Een optiekachtergrond is altijd een pre! Sollicitaties kun je sturen naar:

Essilor Nederland BV
T.a.v. afdeling HR
Postbus 102
6900 AC  ZEVENAAR
Of mailen naar: sollicitatie@essilor.nl

De afdeling P&O is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer: 0316 – 580 640.
Voor de functies ‘operator (productielab)’, ‘optiekadviseur (sales)’, ‘medewerker klantenservice’ en ‘vakantie- en weekendkrachten’ zijn er met grotere regelmaat vacante posities beschikbaar.