WERKEN BIJ ESSILOR

Lees meer over de organisatie, openstaande vacatures, stageplaatsen en de mogelijkheid om open sollicitaties te versturen.

 

Werken bij Essilor

Werken bij de Essilor Group betekent werken binnen een innovatieve organisatie met een sterk internationaal karakter. De Essilor Group is aanwezig in meer dan 100 landen ter wereld, waar in totaal meer dan 69.000 medewerkers zich inzetten voor Essilor’s missie: “Improving lives by improving sight”. In Nederland is het productielab en commerciële kantoor gevestigd in Zevenaar (Gelderland), waar ongeveer 175 personen werkzaam zijn.

De Essilor Group kent vijf gemeenschappelijke waarden die door alle medewerkers nageleefd en gerespecteerd worden: innovatie, samenwerken, culturele diversiteit, wederzijds respect en vertrouwen en ondernemersgeest. Deze waarden zorgen voor de eensgezindheid van alle medewerkers en een optimale effectiviteit in het realiseren van onze gezamenlijke missie en doelstellingen. Onze producten zijn internationaal toonaangevend. Dat willen we zo houden, door elke dag weer grensverleggend bezig te zijn en alles eruit te halen wat erin zit. Daarom bieden we onze mensen de kans om ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en succes alles uit zichzelf te halen.

IMPROVING LIVES BY IMPROVING SIGHT

De wereld telt vandaag de dag ongeveer 4,3 miljard mensen met een kijkprobleem. Hiervan beschikken ongeveer 1,8 miljard personen over een passende kijkoplossing. Dat betekent dat er maar liefst 2,5 miljard (!) mensen ter wereld geen toegang hebben tot oogzorg en/of een passende kijkoplossing, waardoor zij niet vanzelfsprekend kunnen genieten van een natuurlijk zicht. Essilor’s missie is het verbeteren van levens door middel van het verbeteren van zicht. Voor iedereen. Waar ook ter wereld.

Essilor is toegewijd aan het toegankelijk maken van beter zicht door continue innovaties op het gebied van corrigerende, beschermende en preventieve zichtoplossingen. Essilor ontwikkelt, produceert en vermarkt premium oogzorgproducten (zoals brillenglazen en instrumenten) welke op maat gemaakt kunnen worden zodat deze perfect aansluiten op de individuele kijkbehoefte van de drager.

OPENSTAANDE VACATURES

Wij hebben momenteel diverse openstaande vacatures.

Heb jij een haarscherp zicht op logistieke en productie processen en ben je toe aan nieuwe uitdaging binnen een bedrijf waar het logistieke en het productie proces geharmoniseerd is. Dan ben jij misschien het logistieke/productie talent die in Zevenaar mee wil werken aan de verdere ontwikkeling onze processen. Wij zijn per direct op zoek naar versterking van ons Warehouse team:

WAREHOUSE/PRODUCTIE MEDEWERKER (V/M)

WAT ZIJN JE TAKEN?

•    Het sorteren van binnenkomende goederen
•    Inboeken en uitboeken van orders in het Warehouse Management Systeem
•    Het in en ompakken en verpakken van orders
•    Het opvolgen van ordermeldingen middels ons eigen registratie systeem
•    Orders picken in het warehouse
•    Orders gereed maken en verwerken voor volgende productie stap

WAT VERWACHTEN WIJ?

•    VMBO of MBO opleiding
•    Ervaring in een logistieke omgeving is meegenomen
•    Zelfstandig en kwaliteitsgericht
•    Accuraat, collegiaal en betrokken

WAT BIEDEN WIJ?

•    Essilor is als onderdeel van de EssilorLuxottica Group wereldmarktleider in het fabriceren en distribueren van brillenglazen.
•    Superschone en prettige werkomgeving.
•    Taakroulatie
•    Gezellig team
•    Dagdienst; het Warehouse is geopend tussen 08.30 en 18.30 uur.

INFORMATIE

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wilbert Kooistra, coördinator Warehouse, bereikbaar op telefoonnummer 0316 - 580 608.

MEDEWERKER CUSTOMER SERVICE (32 UUR)

Word jij blij van klantcontact? Heb jij een vlotte persoonlijkheid? Ben je vrolijk en wil je graag het beste voor de klant? Dan hebben wij een vacature voor jou waar jij gelukkig van wordt! 

De functie

Een functie als Customer service medewerker biedt een variërende dag, eigen verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en natuurlijk ook gezelligheid omdat je in een team komt de werken waar de sfeer en motivatie positief is! Als medewerker customer service beheer je samen met je collega’s en de accountmanager een groep klanten. 

●    Je handelt telefonisch vragen van klanten af met betrekking tot (elektronische) orders, retourzendingen en glasproducten.
●    Je volgt de procedures om juiste en tijdige orderverwerking te realiseren. Het verwerken van binnenkomende orders gaat via de beschikbare kanalen als het elektronisch bestelsysteem, e-mail, telefoon of post.
●    Je benadert de klant om te kijken of er wensen zijn en je speelt hier adequaat op in.
●    Je signaleert kwaliteitsverbeteringen en speelt deze door naar je teamleider. 
●    Je leert het verwerken van retourzendingen en het meten en beoordelen van glazen. 
●    Je informeert klanten over diensten, campagnes, trainingen en producten. 
●    Je bent proactief in het adviseren van marketingacties en trainingsmodules.

Jouw profiel en vaardigheden

●    Je beschikt over MBO 4 / HBO werk- en denkniveau.
●    Je bent zowel mondeling als schriftelijk communicatief vaardig.
●    Het is een pré als je ervaring hebt in de optiek.
●    Je bent een prettige gesprekspartner en commercieel.
●    Je bent zelfstandig, flexibel, nauwkeurig, klantgericht en accuraat.
●    Je kunt goed luisteren en je kunt je concentreren in een ruimte waar meer collega`s aan het werk zijn.
●    Je wil graag trots zijn op jouw vak.

Wat bieden wij?

Essilor biedt een mooie zelfstandige functie in een dynamisch internationaal bedrijf met een informele- en open werksfeer. Binnen de afdeling customer service werk je in een ervaren, gemotiveerd en gezellig team. We bieden jou de mogelijkheid je verder te ontwikkelen. Daarnaast bieden we een modern en uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Over het bedrijf

Werken bij Essilor Nederland betekent werken binnen een innovatieve organisatie met een sterk internationaal karakter. Essilor Nederland is onderdeel van de EssilorLuxottica Group. EssilorLuxottica is actief in meer dan 100 landen ter wereld, waar in totaal meer dan 180.000 medewerkers zich inzetten voor EssilorLuxottica’s missie. In Nederland is het productielab en commerciële kantoor gevestigd in Zevenaar (Gelderland), waar ongeveer 125 personen werkzaam zijn. 

EssilorLuxottica kent gemeenschappelijke waarden die door alle medewerkers nageleefd en gerespecteerd worden: 
●    De missie om levens te verbeteren
●    Innovatief en ondernemend
●    Respect en support elkaar
●    Leer en groei
●    Nieuwe manieren van werken ondervinden. 
Deze waarden zorgen voor de eensgezindheid van alle medewerkers en een optimale effectiviteit in het realiseren van onze gezamenlijke missie en doelstellingen. 

Meer informatie over de functie?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Korrie Van Houten, Manager Customer Service, bereikbaar op telefoonnummer 06-15277961.

Ben je geïnteresseerd? 

Stuur dan je brief, voorzien van CV, per mail (sollicitatie@essilor.nl) naar Essilor Nederland BV, t.a.v. Marlies Rengers.
Voor uitgebreide informatie over onze organisatie en producten kun je terecht op onze website: https://www.essilor.nl/

Supply Chain Officer – 40 uur


Als Supply Chain Officer bent jij de schakel tussen productie en commercie met als doel een zo hoog mogelijke servicegraad te behalen voor de klant. Denk daarbij aan begrippen zoals levertijd en orderbetrouwbaarheid. Je staat in nauw contact met je collega`s van de Customer Serviceafdeling in Nederland en in België over afwijkingen in de orderstroom.

Je kennis en vaardigheden op het gebied van orderstroom ten behoeve van planning en orderafhandeling zijn van cruciaal belang. De juiste kengetallen en parameters zorgen uiteindelijk minder fouten, dus voor een optimale logistieke flow.

Het gedreven Supply Chain team in de Benelux bestaat uit jonge en oudere collega`s. Het team is verantwoordelijk voor de orderflow van brillen en monturen naar Nederlandse en Belgische optiekzaken. 

GEBODEN WORDT:
 • Essilor is als onderdeel van de EssilorLuxottica Group en wereldmarktleider in het fabriceren van brillenglazen
 • interne mobiliteit binnen een internationaal bedrijf 
 • bijzonder goede pensioensregeling waarbij de bijdrage van de werknemer laag is en de bijdrage van de werkgever hoog
 • interessante spaarregeling in de vorm van EssilorLuxottica aandelen
 • dagdienst met opbouw in glijtijden
 • E-learning platform Leonardo met een enorm aanbod cursussen en classroom trajecten
 • diverse ontwikkeltrajecten
 • na een jaarcontract bij goed functioneren is de intentie een vast contract
 • Niveau MBO+ / HBO 
 • Fulltime; 40 uur
WAT ZIJN JE TAKEN?
 • contact met verschillende Essilor labs over leveringen en lopende orders, de voertaal bij deze internationale contacten is Engels
 • zorgdragen voor een hoge leverbetrouwbaarheid met behulp van diverse geautomatiseerde systemen (signaleren, registeren en oplossen van problemen) 
 • het genereren van rapportages in Excel
 • voorraadbeheer van half- en eind fabricaten (brillenglazen)
 • zelfstandig analyseren van big data en het opzetten van dashboards op basis van deze gegevens alsmede het uitzetten van tactische vervolgacties binnen de keten
 • betrokkenheid bij toekomstige systeemmigraties
WAT VERWACHTEN WIJ VAN JE?
 • je hebt een afgeronde MBO opleiding in richting logistiek
 • je bent net afgestudeerd of je hebt maximaal 2 jaar werkervaring
 • je bent accuraat, dienstverlenend, pro-actief, resultaatgericht  en je bent analytisch ingesteld
 • je hebt goede digitale vaardigheden (o.a Excel)
 • je bent communicatief vaardig in zowel Nederlands als Engels
 • je bent flexibel en stressbestendig 

Klinkt dit als jouw functie? Solliciteer dan snel en stuur je CV met motivatie naar sollicitatie@essilor.nl of neem telefonische contact met ons op via telefoon 0316-580 640

Operator productie (2 ploegen)

Wat zijn je taken?

Je wordt in deze rol verantwoordelijk voor het opstarten en afsluiten van machines en installaties op de productielocatie in Zevenaar. Je stelt machines in en bedient ze.

Je bewaakt en stuurt processen bij wanneer dit nodig is, maar zeker wanneer je toekomstige verstoringen signaleert, Je verricht ook dagelijks onderhoud aan de machines zodat alles goed verloopt. Bovendien neem je deel aan verbeterteams.

Binnen ons team werk je samen met gedreven collega’s. Bij Essilor komen continu nieuwe en uitdagende projecten voorbij. Een ideale omgeving om jezelf te blijven ontwikkelen.

Wat verwachten wij?
 • MBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring als productiemedewerker is een pré;
 • Je bent accuraat, collegiaal en betrokken;
 • Je kan (na een inwerkperiode) zelfstandig werken en kwaliteitsgericht;
 • Je bent bereid tot scholing.
Wat bieden wij?
 • Een afwisselende baan in een gemotiveerd team, met ruimte voor eigen inbreng; 
 • Groei van je eigen technische vaardigheden;
 • Een mooi salaris;
 • Goede secundaire arbeidsomstandigheden;
 • Een omgeving waarin je iedere dag met plezier naar het werk gaat.
Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marko Aarntzen, Assistent Productiemanager, bereikbaar op telefoonnummer 0316 - 580 672. Voor uitgebreide informatie over onze organisatie en producten kun je terecht op onze website: www.essilor.nl.

Geïnteresseerd?

Reageer via sollicitatie@essilor.nl en voeg je CV en eventuele (korte) motivatie toe. 

 

Trade Marketing Manager

Fulltime (v/m)

Marketingafdeling

Het marketingteam van Essilor Nederland bestaat in totaal uit 5 medewerkers; Marketing Manager, Consumer Experience Manager, Product Manager, Trainer en Product Manager Instruments. We zijn op zoek naar een Trade Marketing Manager om ons team te versterken op het gebied van campagnemanagement in de online en offline kanalen.

Doel en doelstellingen van de functie

Binnen het marketingteam ben je verantwoordelijk voor het uitrollen van onze B2C en B2B2C marketingcampagnes om zoveel mogelijk traffic naar onze klanten te trekken; de zelfstandige opticiens. Dit in de breedste zin van het woord. Je schakelt met onze collega's van Europe marketing en vertaalt onze strategie en doelstellingen naar concrete campagnes om ondernemers te ondersteunen. Vervolgens ga je aan de slag met het opzetten, uitwerken en creëren van de campagnes. Hierin werk je samen met je collega’s, externe bureaus maar doe je ook veel zelf. De kanalen variëren van online naar offline en je denkt na over de beste flow. Daarnaast werk je veel samen met je collega die verantwoordelijk is voor de B2B vertaling en je collega van product management die zich richt op productintroducties en roll-out daarvan. 

Verantwoordelijkheden van de functie

Vanuit het hoofdkantoor in Parijs worden de richtlijnen bepaald voor onze product- en campagnecommunicatie als het gaat om visuals en content voor verschillende kanalen. 

 • Jij maakt de vertaling en bepaalt, samen met marketingbureaus, welk concept er komt voor de Nederlandse markt en welke kanalen het beste ingezet kunnen worden om de consument te bereiken. Een proces waarbij onze klant, de zelfstandige opticien, als local hero wordt neergezet in combinatie met met onze brands;
 • Je bent breed inzetbaar en bijvoorbeeld verantwoordelijk voor onze website, het juist inrichten van de flow in samenwerking met het international digital team, content creatie ter ondersteuning van onze campagnes et cetera;
 • Je bedenkt, implementeert, voert uit en je zoekt je peers binnen en buiten de organisatie;
 • Je bent altijd op zoek naar wat er beter kan, je hebt inspiratie om dingen te verbeteren en neemt hierin initiatief;
 • Je zoekt je collega's en partners op om te sparren en je komt met plannen.
Kennis en werkervaring

Eigenschappen:

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met het verder uitwerken van strategie op basis van  bestaande global campagnes;
 • Aantal jaren ervaring in het uitrollen van campagnes (on- én offline) en deze managen voor optimalisatie;
 • Ervaring met zelfstandige markt is een pré;
 • Kennis van de Engels en Nederlandse taal zijn vereist.
Opleiding
 • HBO/WO
Taal
 • Nederlands (native speaker);
 • Engels (voertaal binnen organisatie).
Gedragskenmerken
 • Teamplayer, op zoek naar samenwerking met collega's;
 • Enthousiast, open minded, agile instelling;
 • Flexibel, aanpakker, no-nonsense, initiatiefrijk en op zoek naar oplossingen.
Wat biedt Essilor jou
 • Uitdagende functie met vrijheid en verantwoordelijkheid;
 • Een goed salaris in overeenstemming met de zwaarte van de functie;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden onder andere een aandelenregeling, goede pensioenregeling, 30 vakantiedagen;
 • Uitgebreide leer- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Informele werksfeer in een moderne en internationale organisatie;
 • Thuiswerken behoort (deels) tot de mogelijkheden.
Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Manon van Gasteren, Marketing Manager. Wil jij ons nieuwe Trade Marketing Manager worden? Stuur je CV en (korte) motivatie naar sollicitatie@essilor.nl 

 

IT PROJECT MANAGER
ESSILOR BENELUX

32 - 40 uur, omgeving Utrecht

Wil jij werken bij de wereldwijde marktleider in optische brillenglazen en met jouw werk bijdragen aan het verbeteren van levens door het verbeteren van zicht?

Wij zijn op zoek naar een IT Project Manager om de IT-projecten in de Benelux te coördineren. In deze positie ga je aan de slag als schakel tussen de business en de wereldwijde IT-afdelingen van EssilorLuxottica. Jij bent de lokale Benelux verantwoordelijke die de lead neemt in de uitrol van corporate software applicaties en je ondersteunt de betrokken afdelingen bij de in gebruik name van de nieuwe functionaliteiten. 

Wat verwachten wij van je?

Als IT Project Manager coördineer je alle IT-projecten in de Benelux waarbij je in nauwe samenwerking met de business de behoeftes inventariseert en deze vertaalt in een programma van functionele en technische eisen. Je acteert als aanspreekpunt voor de business en bent contactpersoon voor de centrale IT-afdelingen en eventuele externe IT-bedrijven die ondersteunende tools ontwikkelen. Door projectmatig te werken zorg je voor tijdige oplevering van de applicaties. Daarnaast ben je nauw betrokken bij het validatieproces van de applicaties en zorg je dat alle oplossingen compliant zijn. 

Wat vragen wij van je?

Voor deze functie vragen wij:

 • Een afgeronde HBO opleiding in IT of in een gerelateerd vakgebied;
 • 3 tot 5 jaar werkervaring in een IT-consultancybedrijf of IT-afdeling;
 • Ervaring in planmatig en projectmatig werken;
 • Ervaring met werken in scrum en agile modus;
 • Gevoel met processen in organisaties en de functionele eisen voor ICT;
 • Kennis en ervaring met opzetten en implementeren van Enterprise Architecture;
 • Kennis van Microsoft technologieën (SQL Server/…);
 • Een zelfstandige houding;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Hierbij zijn de volgende vaardigheden een pré:

 • Kennis van ITIL;
 • Ervaring met softwareontwikkeling;
 • Ervaring met Cloud technologie (AWS, Azure);
 • Beheersing van de Franse taal.
Over het IT-team van Essilor Benelux

Essilor Benelux is opgebouwd uit vijf entiteiten in Nederland en België en bestaat uit 10 collega’s.
Als IT Project Manager ben je de lokale contactpersoon van het multidisciplinaire Benelux IT team voor de Europese IT-afdeling. De ontwikkeling van applicaties wordt vaak uitbesteed aan het shared service center van Essilor International of aan externe partijen. Binnen IT-context wordt er gewerkt met Microsoft (.net, SQL server…), Google-applicaties, verschillende ERP systemen en ITIL-processen. 

Wat bieden wij?

Een modern en uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een aandelenregeling met performance shares, mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en een goede pensioenregeling. Verder bieden we een uitdagende functie in een moderne internationale organisatie, waar je de mogelijkheid krijgt om je verder te ontwikkelen. Gezien dit laatste vragen we dan ook iemand die ambitie heeft zich te ontwikkelen op midden-/ lange termijn. 

Informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Titus Bosscha, HR Business Partner, telefoonnummer 0316 - 580 643. Voor uitgebreide informatie over onze organisatie en producten bekijkt u onze website: www.essilor.nl  

Geïnteresseerd?

Heb je belangstelling voor deze vacature? Reageer dan door te solliciteren via onderstaande sollicitatie button (Let op: alleen sollicitaties voorzien van CV worden in behandeling genomen) of stuur je motivatie voorzien van CV naar sollicitatie@essilor.nl t.a.v. Titus Bosscha. Voor uitgebreide informatie over onze organisatie en producten bekijkt u onze website. 

 

STAGEPLAATSEN BIJ ESSILOR

Pas de theorie van je opleiding toe in de praktijk! Essilor biedt een leeromgeving met diverse stagemogelijkheden.

BEKIJK STAGES

 

OPEN SOLLICITATIES

Staan er geen (passende) vacatures open? Dan kun je ons ook een open sollicitatie sturen. Ben jij overtuigd dat je over specifieke competenties beschikt waarmee je een aanwinst voor Essilor als organisatie zou zijn? Een optiekachtergrond is altijd een pre! Sollicitaties kun je sturen naar:

Essilor Group the Neterlands BV
T.a.v. afdeling HR
Postbus 102
6900 AC  ZEVENAAR
Of mailen naar: sollicitatie@essilor.nl

De afdeling P&O is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer: 0316 – 580 640.
Voor de functies ‘operator (productielab)’, ‘optiekadviseur (sales)’, ‘medewerker klantenservice’ en ‘vakantie- en weekendkrachten’ zijn er met grotere regelmaat vacante posities beschikbaar.