WERKEN BIJ ESSILOR

Lees meer over de organisatie, openstaande vacatures, stageplaatsen en de mogelijkheid om open sollicitaties te versturen.

 

Werken bij Essilor

Werken bij de Essilor Group betekent werken binnen een innovatieve organisatie met een sterk internationaal karakter. De Essilor Group is aanwezig in meer dan 100 landen ter wereld, waar in totaal meer dan 69.000 medewerkers zich inzetten voor Essilor’s missie: “Improving lives by improving sight”. In Nederland is het productielab en commerciële kantoor gevestigd in Zevenaar (Gelderland), waar ongeveer 175 personen werkzaam zijn.

De Essilor Group kent vijf gemeenschappelijke waarden die door alle medewerkers nageleefd en gerespecteerd worden: innovatie, samenwerken, culturele diversiteit, wederzijds respect en vertrouwen en ondernemersgeest. Deze waarden zorgen voor de eensgezindheid van alle medewerkers en een optimale effectiviteit in het realiseren van onze gezamenlijke missie en doelstellingen. Onze producten zijn internationaal toonaangevend. Dat willen we zo houden, door elke dag weer grensverleggend bezig te zijn en alles eruit te halen wat erin zit. Daarom bieden we onze mensen de kans om ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en succes alles uit zichzelf te halen.

IMPROVING LIVES BY IMPROVING SIGHT

De wereld telt vandaag de dag ongeveer 4,3 miljard mensen met een kijkprobleem. Hiervan beschikken ongeveer 1,8 miljard personen over een passende kijkoplossing. Dat betekent dat er maar liefst 2,5 miljard (!) mensen ter wereld geen toegang hebben tot oogzorg en/of een passende kijkoplossing, waardoor zij niet vanzelfsprekend kunnen genieten van een natuurlijk zicht. Essilor’s missie is het verbeteren van levens door middel van het verbeteren van zicht. Voor iedereen. Waar ook ter wereld.

Essilor is toegewijd aan het toegankelijk maken van beter zicht door continue innovaties op het gebied van corrigerende, beschermende en preventieve zichtoplossingen. Essilor ontwikkelt, produceert en vermarkt premium oogzorgproducten (zoals brillenglazen en instrumenten) welke op maat gemaakt kunnen worden zodat deze perfect aansluiten op de individuele kijkbehoefte van de drager.

OPENSTAANDE VACATURES

Wij hebben momenteel diverse openstaande vacatures:

 

Operator productie (2 ploegen)

Wat zijn je taken?

Je wordt in deze rol verantwoordelijk voor het opstarten en afsluiten van machines en installaties op de productielocatie in Zevenaar. Je stelt machines in en bedient ze.

Je bewaakt en stuurt processen bij wanneer dit nodig is, maar zeker wanneer je toekomstige verstoringen signaleert, Je verricht ook dagdagelijks onderhoud aan de machines zodat alles goed verloopt. Bovendien neem je deel aan verbeterteams.

Binnen ons team werk je samen met gedreven collega’s. Bij Essilor komen continu nieuwe en uitdagende projecten voorbij. Een ideale omgeving om jezelf te blijven ontwikkelen.

Wat verwachten wij?
 • MBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring als productiemedewerker is een pré;
 • Je bent accuraat, collegiaal en betrokken;
 • Je kan (na een inwerkperiode) zelfstandig werken en kwaliteitsgericht;
 • Je bent bereid tot scholing.
Wat bieden wij?
 • Een afwisselende baan in een gemotiveerd team, met ruimte voor eigen inbreng; 
 • Groei van je eigen technische vaardigheden;
 • Een mooi salaris;
 • Goede secundaire arbeidsomstandigheden;
 • Een omgeving waarin je iedere dag met plezier naar het werk gaat.
Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marko Aarntzen, Assistent Productiemanager, bereikbaar op telefoonnummer 0316 - 580 672. Voor uitgebreide informatie over onze organisatie en producten kun je terecht op onze website: www.essilor.nl.

Geïnteresseerd?

Reageer via sollicitatie@essilor.nl en voeg je CV en eventuele (korte) motivatie toe. 

 

Customer Service Manager

De rol

Binnen het contactcenter van Essilor vindt de afhandeling van binnenkomende telefoon/fax/mail en orders van opticiens plaats. Daarnaast verzorgt deze afdeling de invoer van orders en de afhandeling van retour zendingen. Glasspecialisten voeren hier optische controles uit, die te maken hebben met gewenning problematiek, op aanvraag van opticiens die Essilor producten afnemen. In totaal werken er ca. 20 medewerkers.

Naast de dagelijkse operationele aansturing van de afdeling zijn in de komende periode de volgende specifieke aandachtspunten van belang:

 • Optimaliseren van de bedrijfsprocessen, zoals bijvoorbeeld het order proces;
 • Verder verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening;
 • Profilering van de afdeling binnen het bedrijf met oog op effectieve samenwerking;
 • Personeelsplanning, teambuilding en borgen van de professionaliteit van de afdeling.

De Essilor organisatie erkent de strategische waarde van een goed functionerende klantenservice.

Het werkterrein wordt bepaald door de driehoek die gevormd wordt door klant, buitendienst en klantenservice (=binnendienst). De gezochte kandidaat heeft het vermogen binnen deze driehoek de afdeling klantenservice tot een steeds effectiever opererende eenheid te maken. Gerapporteerd wordt aan de General Manager.

De organisatie

Essilor is onderdeel van de Essilor Luxottica Group - en daarmee één van de belangrijkste leveranciers van oog optische producten in ons land. Naast brillenglazen leveren zij professionele apparatuur voor de winkels en/of of werkplaatsen van de opticien of optometrist. Bovendien bieden zij tezamen een breed pakket aan ondersteunende diensten. Een kennisintensief en dynamisch bedrijf dat op haar terrein marktleider is in een competitieve markt. Een innovatief bedrijf met bovendien een missie om trots op te zijn!

Wat bieden wij?

Essilor kent uitstekende arbeidsvoorwaarden. Qua secundaire arbeidsvoorwaarden kun je denken aan een auto van de zaak, interessant aandelenpakket, winst- en eindejaarsuitkering, lucratieve pensioenregeling, ontwikkelingsmogelijkheden en teamuitjes. Gezien de grootte van het team, betreft het een fulltime functie.

Wat zoeken wij?
 • Een echte People manager!
 • Je bezit coachende vaardigheden die helpen het team te groeien.
 • Professional die, met een goed gevoel voor draagvlak en mensen, veranderingen weet te realiseren.
 • Is toegankelijk en zichtbaar op de afdeling.
 • Toont lef, en geeft leiding op een duidelijke maar ook stimulerende en motiverende stijl.
 • Tacticus die op alle niveaus helder, duidelijk en gemakkelijk communiceert.
 • Koppelt een goed conceptueel vermogen aan een voldoende hands on mentaliteit.
 • Een sterke klant- en marktgerichtheid.
 • Een leider die staat voor de afdeling en deze weet te vertegenwoordigen binnen het bedrijf.
 • Flexibel en stressbestendig.
Opleiding, kennis en ervaring
 • Een Academisch/HBO werk- en denkniveau op basis van een relevante werkervaring;
 • Meerjarige leidinggevende ervaring, bij voorkeur in een callcenter/front office omgeving;
 • Ervaring in een B2B omgeving;
 • Ervaring met (optimaliseren) order-, administratieve- en bedrijfsprocessen
  Bedrijfskundige kennis / inzicht;
 • Ervaring met kwaliteitsmanagement, organisatieontwikkeling en procesoptimalisatie;
 • Ervaring met, dan wel aantoonbare affiniteit met een productieproces en bereidheid om optische kennis eigen te maken.
Aanvullende informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brenda Wijnbelt, tel. 06 - 118 00 719. Of stuur je CV en (korte) motivatie naar sollicitatie@essilor.nl 

Trade Marketing Manager

Fulltime (v/m)

Marketingafdeling

Het marketingteam van Essilor Nederland bestaat in totaal uit 5 medewerkers; Marketing Manager, Consumer Experience Manager, Product Manager, Trainer en Product Manager Instruments. We zijn op zoek naar een Trade Marketing Manager om ons team te versterken op het gebied van campagnemanagement in de online en offline kanalen.

Doel en doelstellingen van de functie

Binnen het marketingteam ben je verantwoordelijk voor het uitrollen van onze B2C en B2B2C marketingcampagnes om zoveel mogelijk traffic naar onze klanten te trekken; de zelfstandige opticiens. Dit in de breedste zin van het woord. Je schakelt met onze collega's van Europe marketing en vertaalt onze strategie en doelstellingen naar concrete campagnes om ondernemers te ondersteunen. Vervolgens gaan je aan de slag met het opzetten, uitwerken en creëren van de campagnes. Hierin werk je samen met je collega’s, externe bureaus maar doe je ook veel zelf. De kanalen variëren van online naar offline en je denkt na over de beste flow. Daarnaast werk je veel samen met je collega die verantwoordelijk is voor de B2B vertaling en je collega van product management die zich richt op productintroducties en roll-out daarvan. 

Verantwoordelijkheden van de functie

Vanuit het hoofdkantoor in Parijs worden de richtlijnen bepaald voor onze product- en campagnecommunicatie als het gaat om visuals en content voor verschillende kanalen. 

 • Jij maakt de vertaling en bepaalt, samen met marketingbureaus, welk concept er komt voor de Nederlandse markt en welke kanalen het beste ingezet kunnen worden om de consument te bereiken. Een proces waarbij onze klant, de zelfstandige opticien, als local hero wordt neergezet in combinatie met met onze brands;
 • Je bent breed inzetbaar en bijvoorbeeld verantwoordelijk voor onze website, het juist inrichten van de flow in samenwerking met het international digital team, content creatie ter ondersteuning van onze campagnes et cetera;
 • Je bedenkt, implementeert, voert uit en je zoekt je peers binnen en buiten de organisatie;
 • Je bent altijd op zoek naar wat er beter kan, je hebt inspiratie om dingen te verbeteren en neemt hierin initiatief;
 • Je zoekt je collega's en partners op om te sparren en je komt met plannen.
Kennis en werkervaring

Eigenschappen:

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met het verder uitwerken van strategie op basis van  bestaande global campagnes;
 • Aantal jaren ervaring in het uitrollen van campagnes (on- én offline) en deze managen voor optimalisatie;
 • Ervaring met zelfstandige markt is een pré;
 • Kennis van de Engels en Nederlandse taal zijn vereist.
Opleiding
 • HBO/WO
Taal
 • Nederlands (native speaker);
 • Engels (voertaal binnen organisatie).
Gedragskenmerken
 • Teamplayer, op zoek naar samenwerking met collega's;
 • Enthousiast, open minded, agile instelling;
 • Flexibel, aanpakker, no-nonsense, initiatiefrijk en op zoek naar oplossingen.
Wat biedt Essilor jou
 • Uitdagende functie met vrijheid en verantwoordelijkheid;
 • Een goed salaris in overeenstemming met de zwaarte van de functie;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden onder andere een aandelenregeling, goede pensioenregeling, 30 vakantiedagen;
 • Uitgebreide leer- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Informele werksfeer in een moderne en internationale organisatie;
 • Thuiswerken behoort (deels) tot de mogelijkheden.
Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Manon van Gasteren, Marketing Manager. Wil jij ons nieuwe Trade Marketing Manager worden? Stuur je CV en (korte) motivatie naar sollicitatie@essilor.nl 

 

Medewerker klantenservice

Wat zijn je taken?

Als medewerker klantenservice beheer je, in samenwerking met je directe collega`s en de accountmanager, een groep klanten. Je handelt telefonisch vragen van klanten af met betrekking tot (elektronische) orders, retourzendingen, glasproducten en je geeft proactief advies over marketingacties en trainingsmodules.

 • Het nauwkeurig verwerken van binnenkomende orders gaat via de beschikbare kanalen als het elektronisch bestelsysteem Opsysweb, e-mail, telefoon of post. Je volgt hierbij de procedures om juiste en tijdige orderverwerking te realiseren;
 • Bij het verwerken van retourzendingen, meet en beoordeel je de glazen en zorg je voor een juiste terugkoppeling aan de opticien waarbij je de geldende procedure met behulp van de informatiesystemen gebruikt;
 • Het proactief adviseren van marketingacties bestaat uit het informeren van klanten over diensten, campagnes, trainingen en producten, waarbij je de klant beweegt om gebruik te maken van het aanbod;
 • Je benadert de klant om te kijken of er nog behoeftes en wensen zijn en je speelt hier adequaat op in;
 • Je signaleert aanmerkingen ten aanzien van kwaliteitsverbetering en dienstverlening en speelt deze door naar de manager customer service;
 • Met de tijd zal je functie meer en meer verschuiven naar een analytische functie en het proactief ondersteunen van jouw klant. 
Wat bieden wij?
 • Een zelfstandige functie in een dynamisch internationaal bedrijf;
 • Een informele en open werksfeer;
 • Je werkt netjes, je bent collegiaal en betrokken;
 • Uitgebreide opleidingsmogelijkheden;
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden.
Wat verwachten wij?
 • Je beschikt over MBO+/ HBO werk- en denkniveau waarbij je zowel mondeling als schriftelijk communicatief vaardig bent en sterke affiniteit met de commerciële kant van het optiekvak en met geautomatiseerde systemen;
 • Je beschikt over een professionele en commerciële manier van werken. Daarnaast ben je een prettige gesprekspartner, relationeel sterk, klant- en servicegericht;
 • Je kunt goed luisteren en je kunt je concentreren in een ruimte waar meer collega`s aan het werk zijn;
 • Je hebt interesse in de techniek van glas en het technische deel van de functie spreekt jou bijzonder aan; en je kunt een prisma berekenen;
 • Je bent zelfstandig, flexibel, nauwkeurig, klantgericht en representatief en trots op jouw vak!

IT PROJECT MANAGER
ESSILOR BENELUX

32 - 40 uur, omgeving Utrecht

Wil jij werken bij de wereldwijde marktleider in optische brillenglazen en met jouw werk bijdragen aan het verbeteren van levens door het verbeteren van zicht?

Wij zijn op zoek naar een IT Project Manager om de IT-projecten in de Benelux te coördineren. In deze positie ga je aan de slag als schakel tussen de business en de wereldwijde IT-afdelingen van EssilorLuxottica. Jij bent de lokale Benelux verantwoordelijke die de lead neemt in de uitrol van corporate software applicaties en je ondersteunt de betrokken afdelingen bij de in gebruik name van de nieuwe functionaliteiten. 

Wat verwachten wij van je?

Als IT Project Manager coördineer je alle IT-projecten in de Benelux waarbij je in nauwe samenwerking met de business de behoeftes inventariseert en deze vertaalt in een programma van functionele en technische eisen. Je acteert als aanspreekpunt voor de business en bent contactpersoon voor de centrale IT-afdelingen en eventuele externe IT-bedrijven die ondersteunende tools ontwikkelen. Door projectmatig te werken zorg je voor tijdige oplevering van de applicaties. Daarnaast ben je nauw betrokken bij het validatieproces van de applicaties en zorg je dat alle oplossingen compliant zijn. 

Wat vragen wij van je?

Voor deze functie vragen wij:

 • Een afgeronde HBO opleiding in IT of in een gerelateerd vakgebied;
 • 3 tot 5 jaar werkervaring in een IT-consultancybedrijf of IT-afdeling;
 • Ervaring in planmatig en projectmatig werken;
 • Ervaring met werken in scrum en agile modus;
 • Gevoel met processen in organisaties en de functionele eisen voor ICT;
 • Kennis en ervaring met opzetten en implementeren van Enterprise Architecture;
 • Kennis van Microsoft technologieën (SQL Server/…);
 • Een zelfstandige houding;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Hierbij zijn de volgende vaardigheden een pré:

 • Kennis van ITIL;
 • Ervaring met softwareontwikkeling;
 • Ervaring met Cloud technologie (AWS, Azure);
 • Beheersing van de Franse taal.
Over het IT-team van Essilor Benelux

Essilor Benelux is opgebouwd uit vijf entiteiten in Nederland en België en bestaat uit 10 collega’s.
Als IT Project Manager ben je de lokale contactpersoon van het multidisciplinaire Benelux IT team voor de Europese IT-afdeling. De ontwikkeling van applicaties wordt vaak uitbesteed aan het shared service center van Essilor International of aan externe partijen. Binnen IT-context wordt er gewerkt met Microsoft (.net, SQL server…), Google-applicaties, verschillende ERP systemen en ITIL-processen. 

Wat bieden wij?

Een modern en uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een aandelenregeling met performance shares, mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en een goede pensioenregeling. Verder bieden we een uitdagende functie in een moderne internationale organisatie, waar je de mogelijkheid krijgt om je verder te ontwikkelen. Gezien dit laatste vragen we dan ook iemand die ambitie heeft zich te ontwikkelen op midden-/ lange termijn. 

Informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Titus Bosscha, HR Business Partner, telefoonnummer 0316 - 580 643. Voor uitgebreide informatie over onze organisatie en producten bekijkt u onze website: www.essilor.nl  

Geïnteresseerd?

Heb je belangstelling voor deze vacature? Reageer dan door te solliciteren via onderstaande sollicitatie button (Let op: alleen sollicitaties voorzien van CV worden in behandeling genomen) of stuur je motivatie voorzien van CV naar sollicitatie@essilor.nl t.a.v. Titus Bosscha. Voor uitgebreide informatie over onze organisatie en producten bekijkt u onze website. 

 

STAGEPLAATSEN BIJ ESSILOR

Pas de theorie van je opleiding toe in de praktijk! Essilor biedt een leeromgeving met diverse stagemogelijkheden.

BEKIJK STAGES

 

OPEN SOLLICITATIES

Staan er geen (passende) vacatures open? Dan kun je ons ook een open sollicitatie sturen. Ben jij overtuigd dat je over specifieke competenties beschikt waarmee je een aanwinst voor Essilor als organisatie zou zijn? Een optiekachtergrond is altijd een pre! Sollicitaties kun je sturen naar:

Essilor Nederland BV
T.a.v. afdeling HR
Postbus 102
6900 AC  ZEVENAAR
Of mailen naar: sollicitatie@essilor.nl

De afdeling P&O is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer: 0316 – 580 640.
Voor de functies ‘operator (productielab)’, ‘optiekadviseur (sales)’, ‘medewerker klantenservice’ en ‘vakantie- en weekendkrachten’ zijn er met grotere regelmaat vacante posities beschikbaar.