WERKEN BIJ ESSILOR

Lees meer over de organisatie, de openstaande vacatures en de mogelijkheid om open sollicitaties te versturen.

 

Werken bij Essilor Nederland betekent werken binnen een innovatieve organisatie met een sterk internationaal karakter. De Essilor Group is aanwezig in meer dan 100 landen ter wereld, waar in totaal meer dan 58.000 medewerkers zich inzetten voor Essilor’s missie. In Nederland is het productielab en commerciële kantoor gevestigd in Zevenaar (Gelderland), waar ongeveer 175 personen werkzaam zijn.

De Essilor Group kent 5 gemeenschappelijke waarden die door alle medewerkers nageleefd een gerespecteerd worden: innovatie, samenwerken, culturele diversiteit, wederzijds respect en vertrouwen en ondernemersgeest. Deze waarden zorgen voor de eensgezindheid van alle medewerkers en een optimale effectiviteit in het realiseren van onze gezamenlijke missie en doelstellingen. 

IMPROVING LIVES BY IMPROVING SIGHT

De wereld telt vandaag de dag ongeveer 4,3 miljard mensen met een kijkprobleem. Hiervan beschikken ongeveer 1,8 miljard personen over een passende kijkoplossing. Dat betekent dat er maar liefst 2,5 miljard (!) mensen ter wereld geen toegang hebben tot oogzorg en/of een passende kijkoplossing, waardoor zij niet vanzelfsprekend kunnen genieten van een natuurlijk zicht. Essilor’s missie is het verbeteren van levens door middel van het verbeteren van zicht. Voor iedereen. Waar ook ter wereld.

Essilor is toegewijd aan het toegankelijk maken van beter zicht door continue innovaties op het gebied van corrigerende, beschermende en preventieve zichtoplossingen. Essilor ontwikkelt, produceert en vermarkt premium oogzorgproducten (zoals brillenglazen en instrumenten) welke op maat gemaakt kunnen worden zodat deze perfect aansluiten op de individuele kijkbehoefte van de drager.

OPENSTAANDE VACATURES

Wij hebben momenteel diverse openstaande vacatures

 

OPTIEKADVISEUR (NOORD-OOST NEDERLAND)

(v/m) 40 uur

Improving lives by improving sight

Dankzij jou biedt de opticien een optimale klantreis in zijn winkel. Met als doel optimaal gezichtsvermogen voor de klanten. Dat de verantwoordelijkheid voor het steeds verder optimaliseren van deze reis bij jou ligt schrikt jou niet af.

Innovatie, samenwerking, culturele diversiteit, wederzijds respect en vertrouwen, ondernemersgeest

Het team

Het salesteam is verantwoordelijk voor de verkoop van brillenglazen in Nederland. Het land is opgedeeld in 4 regio's. Samen met je collega's ben je verantwoordelijk voor account- en acquisitieplannen voor klanten in jouw regio. De klantreis die je daarnaast samen met de opticien optimaliseert, verbindt verschillende tools en platformen met elkaar welke stuk voor stuk verantwoordelijk zijn voor een ander element in de ‘optimale reis’.

Met jouw inzet en creativiteit overtuig je de opticien om met de verschillende platforms en tools te werken.  

Doel en doelstellingen van de rol

Je bent de sparringpartner voor de opticien over Retail trends in de business, margeverbeteringen en marketingplannen. Je werkt aan verbetering van de business van je klant en de organisatie. Daarnaast vertegenwoordig je Essilor op (internationale) beurzen en train je regelmatig de opticien en zijn personeel. Je werkt nauw samen met je collega's van marketing en customer service om onze topservice nog verder te verbeteren.

Zelfstandig werken, successen vieren met collega’s én een glimlach toveren op het gezicht van onze klanten. Zo ziet je baan als Optiekadviseur bij ons eruit.

Taken en verantwoordelijkheden

Je bent verantwoordelijk voor (koude) acquisitie. Het ontwikkelen van nieuwe klanten en verkoopkanalen in de regio (Noord-Oost Nederland) vind je vanzelfsprekend.

Je bezoekt (potentiële) klanten, je geeft productinformatie en samen met de opticien optimaliseer je steeds de klantreis. Daarnaast verzorg en ondersteun je diverse activiteiten ter bevordering van de verkoop, waaronder het organiseren van trainingen en je geeft presentaties aan opticiens en hun verkoopteam. Je werkt nauw samen met je collega adviseurs.

Wij vragen HBO werk en- denkniveau. Daarnaast kennis en ervaring op het gebied van accountmanagement. Sterke communicatieve vaardigheden zijn als vanzelfsprekend belangrijk binnen deze functie. Wanneer je een optiekopleiding hebt gevolgd of eerder in de branche hebt gewerkt is dit een pre.

Spreekt deze vacature je aan? Versta jij je vak, maak je graag indruk bij klanten en houd je de touwtjes stevig in handen? Dan zijn wij op zoek naar jou. Wij bieden een uitdagende functie met vrijheid en verantwoordelijkheid, een goed salaris en uitstekende secundaire voorwaarden zoals een leaseauto, een aandelenregeling en een goede pensioenregeling. Onze uitgebreide leer- en ontwikkelmogelijkheden helpen jou de rest van je veelbelovende carrière vorm te geven.

Reageren

Voor meer informatie of een sollicitatie kun je contact opnemen met Jeanine Oggel. Stuur een e-mail naar joggel@essilor.nl of bel: 0316 - 580 640

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

STAGEPLAATSEN BIJ ESSILOR

Pas de theorie van je opleiding toe in de praktijk! Essilor biedt een leeromgeving met diverse stagemogelijkheden.

BEKIJK STAGES

OPEN SOLLICITATIES

Staan er geen (passende) vacatures open? Dan kun je ons ook een open sollicitatie sturen. Ben jij overtuigd dat je over specifieke competenties beschikt waarmee je een aanwinst voor Essilor als organisatie zou zijn? Een optiekachtergrond is altijd een pre! Sollicitaties kun je sturen naar:

Essilor Nederland BV
T.a.v. afdeling HR
Postbus 102
6900 AC  ZEVENAAR
Of mailen naar: sollicitatie@essilor.nl

De afdeling P&O is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer: 0316 – 580 640.
Voor de functies ‘operator (productielab)’, ‘optiekadviseur (sales)’, ‘medewerker klantenservice’ en ‘vakantie- en weekendkrachten’ zijn er met grotere regelmaat vacante posities beschikbaar.