SB_Intro1_AboutEssilorNEW2.jpg

Over
Essilor

Essilor is wereldmarktleider
op het gebied van  brillenglazen
ter correctie van kijkproblemen.

Het
begin

Essilor is ontstaan uit een fusie tussen twee Franse bedrijven: Essel en Silor.
Essilor is Internationaal bekend onder deze naam sinds 1971. In Nederland gaat het begin terug naar 1925, het jaar waarin Classen optiek in Arnhem werd opgericht. In 1972 opent Essilor International, toen bekend onder de noemer Essilor, een slijperij in Zevenaar. In 1982 neemt Essilor International Classen optiek over en gaat de naam over in Essilor-Classen. Vanaf 1985 zijn Essilor-Classen en de slijperij gevestigd in het lab aan de Marconistraat in Zevenaar. Vanaf 1994 gaat de organisatie verder onder de naam Essilor Nederland BV.

Essilor
vandaag

Momenteel werken er dagelijks meer dan 61.000 toegewijde medewerkers bij Essilor in meer dan 100 landen wereldwijd.
Essilor kent maar liefst 3 "Innovation & technology centra" waar dagelijks gewerkt wordt aan innovatieve kijkoplossingen. Essilor is in 2016 dan ook voor het zesde jaar op rij vermeld in de Forbes top 100 van meest innovatieve bedrijven ter wereld. De receptslijperij van Essilor Nederland is een van de 490 receptslijperijen van Essilor wereldwijd. 

Banner brillenglazen gemaakt in Nederland Banner mobiel brillenglazen gemaakt in Nederland

Uw brillenglazen
gemaakt in
Nederland

Lees de blogs over
de experts die ons
productieproces geweldig
maken

Wereldleider
in innovatie

In 2015 heeft de Essilor Group 200 miljoen euro geïnvesteerd in onderzoek en innovatie. Wereldwijd telt Essilor 550 medewerkers die dagelijks bezig zijn met productinnovaties op de 3 expertisegebieden: correctie, protectie en preventie. Essilor telt drie centra voor 'innovatie en technologie' en een onderzoekscentrum dat specifiek is gewijd aan Transitions meekleurende brillenglazen.

Al sinds de uitvinding van Varilux, in 1959 door Bernard Maitenaz (Essilor), maakt innovatie onderdeel uit van het DNA van Essilor. Essilor heeft diverse merken die gebruikmaken van vernieuwende technologieën op het gebied van brillenglazen: Varilux, Crizal, Optifog, Xperio & Transitions.

Alle innovaties die de Essilor Group lanceert worden ontwikkeld met het oog op de brildrager en eindconsument, zodat deze onbezorgd kan genieten van scherp zicht en een goede oogbescherming.

Intro_hp_video_missie-Essilor_1104x528-Intro_hp_video_missie-Essilor_1104x528.png HP_Missie_Essilor_mobile_Video_320-420.png-HP_Missie_Essilor_mobile_Video_320-420.png.png

Essilor

een bedrijf met een missie

Onze
vakopticiens

Essilor biedt een groot netwerk aan onafhankelijke vakopticiens in Nederland aan.
Essilor werkt nauw samen met deze opticiens en zorgt niet alleen voor brillenglazen en materialen, maar ook voor zakelijk advies op het gebied van verkoop, marketing en klantenservice. Hierdoor werkt Essilor mee aan de groei van hun bedrijf en hun steun aan consumenten in alle aspecten van de oogzorg.

  • SS_Netwerk_ECP_713_616_-1-SS_Netwerk_ECP_713_616_-1.jpg
  • Óculos para corrigir doenças dos olhos

Ons netwerk
van opticiens

Essilor beschikt over een breed netwerk van vakkundige opticiens, die met veel passie een aandacht zorgen voor uw ogen.

Opticiens uit het Essilor netwerk zijn onafhankelijke en zelfstandige experts die dankzij hun vakkundigheid precies weten welke innovatieve kijkoplossing het meest geschikt is voor uw kijkbehoeften.

Ontdek de uitgebreide en innovatieve productrange van Essilor en klik hier voor het maken van een afspraak voor een oogmeting.

Uw ogen zijn in goede handen bij de vakopticiens uit het netwerk van Essilor.