Werken bij Essilor vrouw brillenglazen

Werken bij
Essilor

Lees meer over de organisatie,
de openstaande vacatures
en de mogelijkheid om
open sollicitaties te versturen.

Werken bij Essilor

Werken bij Essilor Nederland betekent werken binnen een innovatieve organisatie met een sterk internationaal karakter. De Essilor Group is aanwezig in meer dan 100 landen ter wereld, waar in totaal meer dan 58.000 medewerkers zich inzetten voor Essilor’s missie. In Nederland is het productielab en commerciële kantoor gevestigd in Zevenaar (Gelderland), waar ongeveer 175 personen werkzaam zijn.

De Essilor Group kent 5 gemeenschappelijke waarden die door alle medewerkers nageleefd een gerespecteerd worden: innovatie, samenwerken, culturele diversiteit, wederzijds respect en vertrouwen en ondernemersgeest. Deze waarden zorgen voor de eensgezindheid van alle medewerkers en een optimale effectiviteit in het realiseren van onze gezamenlijke missie en doelstellingen. 

Improving lives
by improving sight

De wereld telt vandaag de dag ongeveer 4,3 miljard mensen met een kijkprobleem. Hiervan beschikken ongeveer 1,8 miljard personen over een passende kijkoplossing. Dat betekent dat er maar liefst 2,5 miljard (!) mensen ter wereld geen toegang hebben tot oogzorg en/of een passende kijkoplossing, waardoor zij niet vanzelfsprekend kunnen genieten van een natuurlijk zicht. Essilor’s missie is het verbeteren van levens door middel van het verbeteren van zicht. Voor iedereen. Waar ook ter wereld.

Essilor is toegewijd aan het toegankelijk maken van beter zicht door continue innovaties op het gebied van corrigerende, beschermende en preventieve zichtoplossingen. Essilor ontwikkelt, produceert en vermarkt premium oogzorgproducten (zoals brillenglazen en instrumenten) welke op maat gemaakt kunnen worden zodat deze perfect aansluiten op de individuele kijkbehoefte van de drager.

Openstaande vacatures

Wij hebben momenteel diverse openstaande vacatures

IT business analist
Essilor Nederland

(v/m) 40 uur, standplaats Zevenaar

Wil jij werken bij de wereldwijde marktleider in optische brillenglazen en met jouw werk bijdragen aan het verbeteren van levens door het verbeteren van zicht? Wij zijn op zoek naar een IT Business Analist om de IT-projecten in de Benelux te coördineren. In deze positie ga je aan de slag als schakel tussen de business en externe IT-bedrijven. Jij vertaalt business-vraagstukken snel door naar technische eisen en draagt hiermee bij aan technologische ontwikkelingen binnen een van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.

Wat verwachten wij van je?
Als IT Business Analist coördineer je alle IT-projecten in de Benelux waarbij je in nauwe samenwerking met de business nieuwe behoeftes inventariseert en deze vertaalt in een programma van functionele en technische eisen. Je acteert als aanspreekpunt voor de business en bent contactpersoon voor alle externe IT-bedrijven die tools (verder) ontwikkelen. Door projectmatig te werken zorg je voor tijdige oplevering van de applicaties. Daarnaast ben je nauw betrokken bij het validatieproces van de applicaties en zorg je dat alle oplossingen compliant zijn.

Lees meer
Wat vragen wij van je?
Voor deze functie vragen wij:
 • Een afgeronde HBO-opleiding in IT of in een gerelateerd vakgebied
 • 3 tot 5 jaar werkervaring in een IT-consultancybedrijf of IT-afdeling
 • Ervaring in planmatig en projectmatig werken
 • Gevoel met processen in organisaties en de functionele eisen voor ICT
 • Kennis en ervaring met opzetten en implementeren van Enterprise Architecture
 • Kennis van Microsoft stack technologieën (.net/SQL Server/…)
 • Een zelfstandige houding
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Hierbij zijn de volgende vaardigheden een pre:
 • Kennis van ITIL
 • Ervaring met softwareontwikkeling
 • Ervaring met cloudtechnologie (AWS, Azure)
 • Beheersing van de Franse taal


Over het IT-team van Essilor Benelux
Essilor Benelux is opgebouwd uit vijf entiteiten in Nederland en België en bestaat uit tien collega’s. Als IT Business Analist ben je de lokale contactpersoon van het multidisciplinaire Benelux IT team voor de Europese IT-afdeling. De ontwikkeling van applicaties wordt vaak uitbesteed aan externe partijen of aan het shared service center van Essilor International. Binnen IT-context wordt er gewerkt met Microsoft (.net, SQL server…), Google-applicaties, verschillende ERP systemen en ITIL-processen. 

Wat bieden wij?
Een modern en uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een aandelenregeling met performance shares, mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en een goede pensioenregeling. Verder bieden we een uitdagende functie in een moderne internationale organisatie, waar je de mogelijkheid krijgt om je verder te ontwikkelen. Gezien dit laatste vragen we dan ook iemand die ambitie heeft zich te ontwikkelen op midden-/ lange termijn. 

Informatie:
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Titus Bosscha, HR Business Partner, telefoonnummer 0316 - 580 643. Heb je belangstelling voor deze vacature? Stuur dan je motivatie voorzien van cv naar sollicitatie@essilor.nl t.a.v.Titus Bosscha. Voor uitgebreide informatie over onze organisatie en producten bekijkt u deze website.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Brand manager
Essilor Nederland

(v/m) 40 uur, standplaats Zevenaar

Wat verwachten wij van je?
Als Brand Manager ben je verantwoordelijk voor de (merk)communicatie van Essilor en onder Essilor verkochte merken. Je zet naast beleid een communicatieplanning op en verzorgt de implementatie hiervan. Onder deze plannen vallen diverse B2C kanalen, zoals tv, online en social media. In de functie ben je ook verantwoordelijk voor alle B2B media zoals vakbladen, nieuwsbrieven en social media. Tevens houd je je bezig met het bewaken van de merken middels de richtlijnen die veelal door het internationale hoofdkantoor worden opgesteld. Vanuit Brand Management ben je veel bezig met het creëren van content voor verschillende doelgroepen en producten en verzorg je tevens het content management van de websites. Jij brengt toegevoegde waarde als je ervaring hebt in het analyseren van resultaten en dit om weet te zetten tot aanbevelingen en verbeterplannen waarmee je de media- en communicatieplannen verder kunt optimaliseren. In deze functie werk je nauw samen met de verschillende commerciële disciplines: Product Management, Consumer Experience Management, Trade Marketing en Sales.

Lees meer
Wat vragen wij van je?
Je functioneert op HBO (+/ WO) werk- en denkniveau en hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie in B2C en B2B communicatie/ marketing. Je bent communicatief vaardig (zowel in het Nederlands als in het Engels), zeer gedreven en hebt een commerciële instelling. Je bent klant- en servicegericht, ook naar de interne klant/ management. Je bent zeer vaardig op digitaal/online marketingvlak. Je hebt bewezen ervaring in B2C media waaronder: SEO, SEA, social media, tv en online video. Je kan je werk goed plannen en weet vanuit projectmanagement ook tot oplevering van projecten te komen. Als Brand Manager breng je naast je creativiteit ook de analytische kant van marketing mee en weet ook onderzoeken en analyses op te zetten en te gebruiken voor toekomstige doeleinden. Als kritische denker weet je de juiste beslissingen te nemen.

Over de marketingafdeling
Als Brand Manager maak je onderdeel uit van het marketingteam van Essilor Nederland. Het team bestaat uit gedreven marketeers die allen de expertises van hun vakgebied inbrengen. Er wordt veel gewerkt in multidisciplinaire projectteams, waardoor er veel ruimte is voor het inzetten van specialismen en wat ook zorgt voor flexibiliteit en teamspirit. Al ruim 15 jaar zorgen de marketingactiviteiten van Essilor voor een sterk onderscheidend vermogen van Essilor als glasleverancier in Nederland. Als onderdeel van het lokale marketingteam profiteer je van de voordelen van het wereldwijde draagvlak van Essilor en ben je continu op zoek naar de juiste implementatie van producten en diensten in de lokale markt.

Wat bieden wij?
Een modern en uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een aandelenregeling met performance shares, mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en een goede pensioenregeling. Verder bieden we een uitdagende functie in een moderne internationale organisatie, waar je de mogelijkheid krijgt om je verder te ontwikkelen. Gezien dit laatste vragen we dan ook iemand die ambitie heeft zich te ontwikkelen op midden-/ lange termijn.

Informatie:
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Evert van der Ploeg, HR Business Partner,  telefoonnummer 0316 - 580 646. Heb je belangstelling voor deze vacature? Stuur dan je motivatie voorzien van CV naar sollicitatie@essilor.nl t.a.v. Evert van der Ploeg. Voor uitgebreide informatie over onze organisatie en producten bekijkt u deze website.

Trade Marketing Manager
Essilor Nederland

(v/m) 40 uur, standplaats Zevenaar

Wat verwachten wij van je?
Als Trade Marketing Manager ben je verantwoordelijk voor de advisering op het gebied van Business-to-Business-to-Consumer activatie. Je zet naast beleid een marketingjaarplan op waarin de campagnes, evenementen en diensten van het aankomende jaar worden gepresenteerd. Deze plannen omvatten veelal B2B2C media zoals: on-store & in-store communicatie. Als Trade Marketing Manager zet je plannen op voor het activeren van de B2B-doelgroep, monitor je dit en stuur je bij indien nodig. Je bent in de lead als het gaat om het opzetten, analyseren en evalueren van de campagnes. De learnings die hieruit voortkomen gebruik je voor het optimaliseren van toekomstige marketingplannen. In deze functie ben je ook verantwoordelijk voor de het trainingsprogramma voor alle klanten. Je bent uitstekend in het organiseren van evenementen (B2B & B2C) zoals vakbeurzen, fashion events en roadshows en weet hoe je met elk evenement weer impact kunt creëren.

Aangezien je nauw met onze sales afdeling samen werkt houd je je bezig om de verkoopadviseurs goed toe te rusten zodat hun sales portfolio goed gevuld is met de juiste middelen om de commerciële doestellingen te bereiken. Je ondersteunt sales tevens met een acquisitieplan voor het werven van nieuwe klanten. Daarnaast doe je regelmatig marktonderzoek en blijf je op de hoogte van de laatste (retail)trends en stemt je Trade Marketing strategieën hierop af. In deze functie maak je regelmatig deel uit van multidisciplinaire projectteams met jouw collega’s van: Product Management, Brand Management, Consumer Experience Management en Sales.

Lees meer
Wat vragen wij van je?
Je functioneert op HBO (+/ WO) werk- en denkniveau en hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie in  B2C en B2B communicatie/ marketing. Je bent communicatief vaardig (zowel in het Nederlands als in het Engels), zeer gedreven en hebt een commerciële instelling. Je bent klant- en servicegericht, ook naar de interne klant/ management. Je bent zeer vaardig op retail marketingvlak. Vanuit jouw ondernemerschap weet jij grote projecten tot een succesvolle implementatie te leiden.

Als Trade Marketing Manager breng je een naast je creativiteit ook de analytische/ cijfermatige kant van marketing mee en weet ook onderzoeken en analyses op te zetten en te gebruiken voor toekomstige doeleinden. Als kritische denker weet je de juiste beslissingen te nemen.

Over de marketingafdeling
Als Trade Marketing Manager maak je onderdeel uit van het marketingteam van Essilor Nederland. Het team bestaat uit gedreven marketeers die allen de expertises van hun vakgebied inbrengen. Er wordt veel gewerkt in multidisciplinaire projectteams, waardoor er veel ruimte is voor het inzetten van specialismen en wat ook zorgt voor flexibiliteit en teamspirit. Al ruim 15 jaar zorgen de marketingactiviteiten van Essilor voor een sterk onderscheidend vermogen van Essilor als glasleverancier in Nederland. Als onderdeel van het lokale marketingteam profiteer je van de voordelen van het wereldwijde draagvlak van Essilor en ben je continu op zoek naar de juiste implementatie van producten en diensten in de lokale markt.

Wat bieden wij?
Een modern en uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een aandelenregeling met performance shares, mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en een goede pensioenregeling. Verder bieden we een uitdagende functie in een moderne internationale organisatie, waar je de mogelijkheid krijgt om je verder te ontwikkelen. 

Informatie:
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Evert van der Ploeg, HR Business Partner, telefoonnummer 0316 - 580 646. Heb je belangstelling voor deze vacature? Stuur dan je motivatie voorzien van CV naar sollicitatie@essilor.nl t.a.v. Evert van der Ploeg. Voor uitgebreide informatie over onze organisatie en producten bekijkt u deze website.

Medewerker
Customer Service

(v/m) 40 uur

Hoe ga jij de functie vormgeven?
Als medewerker customer service beheer je, in nauwe samenwerking met de Accountmanager en een directe collega van de klantenservice, een groep klanten. Je handelt telefonisch vragen van klanten af met betrekking tot orders en producten en geeft pro-actief advies over marketingacties en trainingsmodules. Je analyseert rapportages van je regio op het gebied van productmix en omzetontwikkeling en maakt samen met de accountmanager plannen om dit te verbeteren. Daarnaast vervang je de optisch specialist en vertegenwoordig je Essilor op beurzen en bij roadshows. Het is een functie in ontwikkeling waarbij de nadruk in eerste instantie ligt op het telefonisch te woord staan van klanten. De functie zal meer en meer verschuiven naar het analytische deel en het pro-actief ondersteunen van de klant.  

Lees meer
Welke vaardigheden zijn benodigd?
Je hebt in ieder geval een afgeronde MBO (optiek-)opleiding en sterke affiniteit met de commerciële kant van het optiekvak en met geautomatiseerde systemen. Daarnaast ben je een prettige gesprekspartner, relationeel sterk en klantgericht.

Wat bieden wij?
Wij bieden en afwisselende functie in een dynamisch internationaal bedrijf, waar je de mogelijkheid krijgt om je verder te ontwikkelen. Daarnaast bieden we een modern en uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Colette van Haastrecht, Coördinator Front Office, bereikbaar op telefoonnummer 06-15277961.

Reageren
Heb je belangstelling voor deze vacature? Stuur dan je brief voorzien van CV naar sollicitatie@essilor.nl  t.a.v. Evert van der Ploeg. Voor uitgebreide informatie over onze organisatie en producten kan je terecht op deze website.

Service engineer
bij OpticWorks

(v/m) 40 uur

Essilor en OpticWorks zijn met regelmaat op zoek naar Service Engineers. Bekijk de functie-omschrijving via de 'lees meer'-button. Sluit uw profiel aan op onderstaande functie-omschrijving? Stuur dan uw open sollicitatie in.

Lees meer
OpticWorks is het 'optic service center' dat ondersteuning biedt voor installatie, implementatie, onderhoud en het oplossen van storingen aan optische instrumenten en inslijpapparatuur die bij onder andere Essilor Instruments, O’Max Instrumenten of HOI zijn aangeschaft. Een team van ervaren Service Engineers zorgt met hun brede kennis en vakkundigheid dat de opticien zorgeloos kan werken. Om deze kwaliteit van de service te waarborgen zijn wij op zoek naar een enthousiaste Service Engineer.

Als Service Engineer ben je verantwoordelijk voor het oplossen van storingen, het uitvoeren van onderhoud & reparaties en het installeren van nieuwe apparatuur op locatie bij de klant. Naast het leveren van goede service, geef je ook instructies aan de gebruikers van de apparatuur.

Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur richting elektrotechniek en/of fijnmechanica en ervaring in soortgelijke functie. Daarnaast is kennis van computers en software een pré. Verder ben je zelfstandig, leergierig, pro-actief, flexibel, klantgericht, in bezit van rijbewijs en bij voorkeur woonachtig in de regio Zwolle.

Wij bieden je een afwisselende en zelfstandige functie in een informele en open organisatie.

Reageren
Heb je belangstelling voor deze vacature? Stuur dan je brief voorzien van CV naar sollicitatie@essilor.nl  t.a.v. Titus Bosscha, HR Manager Essilor Nederland.

Intro1_1104_412_HP_Stage_v1-Intro1_1104_412_HP_Stage_v1.jpg

Stageplaatsen
bij Essilor

Pas de theorie van je opleiding toe

in de praktijk! Essilor biedt een

leeromgeving met diverse

stagemogelijkheden.

Open sollicitaties

Staan er geen (passende) vacatures open? Dan kun je ons ook een open sollicitatie sturen. Ben jij overtuigd dat je over specifieke competenties beschikt waarmee je een aanwinst voor Essilor als organisatie zou zijn? Een optiekachtergrond is altijd een pre! Sollicitaties kun je sturen naar:

Essilor Nederland BV
T.a.v. de heer T. Bosscha
Postbus 102
6900 AC  ZEVENAAR
Of mailen naar: sollicitatie@essilor.nl

De afdeling P&O is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer: 0316 – 580 640.
Voor de functies ‘operator (productielab)’, ‘optiekadviseur (sales)’, ‘medewerker klantenservice’ en ‘vakantie- en weekendkrachten’ zijn er met grotere regelmaat vacante posities beschikbaar.