Werken bij Essilor vrouw brillenglazen

Werken bij
Essilor

Lees meer over de organisatie,
de openstaande vacatures
en de mogelijkheid om
open sollicitaties te versturen.

Werken bij Essilor

Werken bij Essilor Nederland betekent werken binnen een innovatieve organisatie met een sterk internationaal karakter. De Essilor Group is aanwezig in meer dan 100 landen ter wereld, waar in totaal meer dan 58.000 medewerkers zich inzetten voor Essilor’s missie. In Nederland is het productielab en commerciële kantoor gevestigd in Zevenaar (Gelderland), waar ongeveer 175 personen werkzaam zijn.

De Essilor Group kent 5 gemeenschappelijke waarden die door alle medewerkers nageleefd een gerespecteerd worden: innovatie, samenwerken, culturele diversiteit, wederzijds respect en vertrouwen en ondernemersgeest. Deze waarden zorgen voor de eensgezindheid van alle medewerkers en een optimale effectiviteit in het realiseren van onze gezamenlijke missie en doelstellingen. 

Improving lives
by improving sight

De wereld telt vandaag de dag ongeveer 4,3 miljard mensen met een kijkprobleem. Hiervan beschikken ongeveer 1,8 miljard personen over een passende kijkoplossing. Dat betekent dat er maar liefst 2,5 miljard (!) mensen ter wereld geen toegang hebben tot oogzorg en/of een passende kijkoplossing, waardoor zij niet vanzelfsprekend kunnen genieten van een natuurlijk zicht. Essilor’s missie is het verbeteren van levens door middel van het verbeteren van zicht. Voor iedereen. Waar ook ter wereld.

Essilor is toegewijd aan het toegankelijk maken van beter zicht door continue innovaties op het gebied van corrigerende, beschermende en preventieve zichtoplossingen. Essilor ontwikkelt, produceert en vermarkt premium oogzorgproducten (zoals brillenglazen en instrumenten) welke op maat gemaakt kunnen worden zodat deze perfect aansluiten op de individuele kijkbehoefte van de drager.

Banner brillenglazen gemaakt in Nederland Banner mobiel brillenglazen gemaakt in Nederland

Uw brillenglazen
gemaakt in
Nederland

Lees de blogs over
de experts die ons
productieproces geweldig
maken

Openstaande vacatures

Wij hebben momenteel diverse openstaande vacatures

Supply chain
manager Benelux

(v/m) 40 uur

De betrouwbaarheid en het onderscheidend vermogen van de supply chain wordt steeds belangrijker voor de ontwikkeling van de business binnen de Essilor Group. Om leidend te blijven in een concurrerende markt is het cruciaal dat commerciële wensen van de business units worden vertaald in concrete supply chain-oplossingen om zo waarde toe te voegen aan de business. Als Supply Chain Manager ben je verantwoordelijk voor de prestatie van alle supply chain-activiteiten voor zowel de business units in de Benelux als het centrale productielab en distributiecentrum.

Lees meer
Wat zijn je taken?
 • Je geeft leiding aan de afdeling ordermanagement (orderplanning, inventory management en procurement), het product implementatie team inclusief master data management en het distributiecentum in Zevenaar. Verder geef je functioneel sturing aan de supply chain-activiteiten in de business units (distributie en procurement) en zorgt ervoor dat de teams zich continu blijven ontwikkelen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de servicelevels aan onze klanten. Je definieert de SLA’s die van toepassing zijn in samenwerking met marketing en sales afdelingen voor alle producten en diensten en je zorgt ervoor dat de bijbehorende processen worden opgezet en uitgevoerd.
 • Je stelt het distributiebudget op en bewaakt deze en onderhoud de relaties met alle vervoerders.
 • Je coördineert business- en transformatieprojecten in de Benelux, stelt functionele eisen op en bewaakt de implementatie van geleverde oplossingen.
 • Je bent onderdeel van het Europese supply chain team.


Wat verwachten wij van je?
 • Je hebt een academisch/hbo werk- en denkniveau (bijvoorbeeld een logistieke of bedrijfskundige richting).
 • Je hebt 5 jaar ervaring als supply chain manager manager of ervaring in een consultancy functie op het gebied van logistiek en je ziet dit als een mooie gelegenheid voor een vervolgstap in je carrière.
 • Je bent cijfermatig sterk, accuraat en je haalt energie uit het maken en interpreteren van kwantitatieve analyses.
 • Je hebt grondige logistieke kennis en bedrijfskundig inzicht om verbetervoorstellen te kunnen doen voor het optimaliseren van de logistieke processen.
 • Je hebt een ‘hands on’ mentaliteit en je bent in staat is om zelfstandig zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau concreet werkzaamheden te verrichten.
 • Je bent bereid om 2 à 3 keer per jaar deel te nemen aan internationale meetings in Parijs.


Wat bieden wij je?
Een uitdagende functie in een moderne internationale organisatie, waar je de mogelijkheid krijgt om je verder te ontwikkelen. Een modern en uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket en uitgebreide mogelijkheden voor het volgen van opleidingen.

Informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Titus Bosscha, HR Manager, bereikbaar op telefoonnummer 0316 - 580 643.

Reageren
Heb je belangstelling voor deze vacature? Stuur dan je motivatiebrief voorzien van CV naar sollicitatie@essilor.nl t.a.v. Titus Bosscha. Voor uitgebreide informatie over onze organisatie en producten kun je terecht op deze website.

Senior medewerker
Customer Service

(v/m) 40 uur

Hoe ga jij de functie vormgeven?
Als senior medewerker customer service beheer je, in nauwe samenwerking met de Accountmanager en een directe collega van de klantenservice, een groep klanten. Je handelt telefonisch vragen van klanten af met betrekking tot orders en producten en geeft pro-actief advies over marketingacties en trainingsmodules. Je analyseert rapportages van je regio op het gebied van productmix en omzetontwikkeling en maakt samen met de accountmanager plannen om dit te verbeteren. Daarnaast vervang je de optisch specialist en vertegenwoordig je Essilor op beurzen en bij roadshows. Het is een functie in ontwikkeling waarbij de nadruk in eerste instantie ligt op het telefonisch te woord staan van klanten. De functie zal meer en meer verschuiven naar het analytische deel en het pro-actief ondersteunen van de klant.  

Lees meer
Welke vaardigheden zijn benodigd?
Je hebt in ieder geval een afgeronde MBO (optiek-)opleiding en sterke affiniteit met de commerciële kant van het optiekvak en met geautomatiseerde systemen. Daarnaast ben je een prettige gesprekspartner, relationeel sterk en klantgericht.

Wat bieden wij?
Wij bieden en afwisselende functie in een dynamisch internationaal bedrijf, waar je de mogelijkheid krijgt om je verder te ontwikkelen. Daarnaast bieden we een modern en uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Colette van Haastrecht, Coördinator Front Office, bereikbaar op telefoonnummer 06-15277961.

Reageren
Heb je belangstelling voor deze vacature? Stuur dan je brief voorzien van CV naar sollicitatie@essilor.nl  t.a.v. Titus Bosscha, HR Manager. Voor uitgebreide informatie over onze organisatie en producten kan je terecht op deze website.

Accountmanager
Retail/Optiek

(v/m) 40 uur

Essilor is met regelmaat op zoek naar Accountmanagers Retail/optiek. Bekijk de functie-omschrijving via de 'lees meer'-button. Sluit uw profiel aan op onderstaande functie-omschrijving? Stuur dan uw open sollicitatie in.

Lees meer
Wat verwachten wij van je?
Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor de verkoop van brillenglazen aan opticiens in jouw regio. Je bent dé sparringspartner voor de opticien als het gaat om ontwikkelingen in de branche, margeverbetering en marketingplannen. Op deze manier verbeter je samen de business. Ook vertegenwoordig je Essilor op (inter-)nationale beurzen en geef je trainingen aan opticiens. Je werkt nauw samen met collega`s van de afdelingen marketing en customer service om de topservice van Essilor te blijven verbeteren. Kortom: je hebt een belangrijke rol in het versterken van de commerciële positie van Essilor.

Wat vragen wij van je?
Je hebt een afgeronde HBO-opleiding. Je bent communicatief vaardig, zeer gedreven en hebt een commerciële instelling. Je bent klant- en servicegericht, cijfermatig onderlegd en je hebt ervaring in de buitendienst binnen de retail. Ervaring in de optiek is een pré.

Wat bieden wij?
Een modern en uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een lease-auto, een aandelenregeling met performance shares, uitgebreide mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en een goede pensioenregeling. Verder bieden we een uitdagende functie in een moderne internationale organisatie, waar je de mogelijkheid krijgt om je verder te ontwikkelen. 

Informatie:
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Titus Bosscha, HR Manager, bereikbaar op telefoonnummer 0316 - 580 643.

Reageren
Heb je belangstelling voor deze vacature? Stuur dan je brief voorzien van CV naar sollicitatie@essilor.nl  t.a.v. Titus Bosscha, HR Manager. Voor uitgebreide informatie over onze organisatie en producten kan je terecht op deze website.

Service engineer
bij OpticWorks

(v/m) 40 uur

Essilor en OpticWorks zijn met regelmaat op zoek naar Service Engineers. Bekijk de functie-omschrijving via de 'lees meer'-button. Sluit uw profiel aan op onderstaande functie-omschrijving? Stuur dan uw open sollicitatie in.

Lees meer
OpticWorks is het 'optic service center' dat ondersteuning biedt voor installatie, implementatie, onderhoud en het oplossen van storingen aan optische instrumenten en inslijpapparatuur die bij onder andere Essilor Instruments, O’Max Instrumenten of HOI zijn aangeschaft. Een team van ervaren Service Engineers zorgt met hun brede kennis en vakkundigheid dat de opticien zorgeloos kan werken. Om deze kwaliteit van de service te waarborgen zijn wij op zoek naar een enthousiaste Service Engineer.

Als Service Engineer ben je verantwoordelijk voor het oplossen van storingen, het uitvoeren van onderhoud & reparaties en het installeren van nieuwe apparatuur op locatie bij de klant. Naast het leveren van goede service, geef je ook instructies aan de gebruikers van de apparatuur.

Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur richting elektrotechniek en/of fijnmechanica en ervaring in soortgelijke functie. Daarnaast is kennis van computers en software een pré. Verder ben je zelfstandig, leergierig, pro-actief, flexibel, klantgericht, in bezit van rijbewijs en bij voorkeur woonachtig in de regio Zwolle.

Wij bieden je een afwisselende en zelfstandige functie in een informele en open organisatie.

Reageren
Heb je belangstelling voor deze vacature? Stuur dan je brief voorzien van CV naar sollicitatie@essilor.nl  t.a.v. Titus Bosscha, HR Manager Essilor Nederland.

Open sollicitaties

Staan er geen (passende) vacatures open? Dan kun je ons ook een open sollicitatie sturen. Ben jij overtuigd dat je over specifieke competenties beschikt waarmee je een aanwinst voor Essilor als organisatie zou zijn? Een optiekachtergrond is altijd een pre! Sollicitaties kun je sturen naar:

Essilor Nederland BV
T.a.v. de heer T. Bosscha
Postbus 102
6900 AC  ZEVENAAR
Of mailen naar: sollicitatie@essilor.nl

De afdeling P&O is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer: 0316 – 580 640.
Voor de functies ‘operator (productielab)’, ‘optiekadviseur (sales)’, ‘medewerker klantenservice’ en ‘vakantie- en weekendkrachten’ zijn er met grotere regelmaat vacante posities beschikbaar.