Werken bij Essilor vrouw brillenglazen

Werken bij
Essilor

Lees meer over de organisatie,
de openstaande vacatures
en de mogelijkheid om
open sollicitaties te versturen.

Werken bij Essilor

Werken bij Essilor Nederland betekent werken binnen een innovatieve organisatie met een sterk internationaal karakter. De Essilor Group is aanwezig in meer dan 100 landen ter wereld, waar in totaal meer dan 58.000 medewerkers zich inzetten voor Essilor’s missie. In Nederland is het productielab en commerciële kantoor gevestigd in Zevenaar (Gelderland), waar ongeveer 175 personen werkzaam zijn.

De Essilor Group kent 5 gemeenschappelijke waarden die door alle medewerkers nageleefd een gerespecteerd worden: innovatie, samenwerken, culturele diversiteit, wederzijds respect en vertrouwen en ondernemersgeest. Deze waarden zorgen voor de eensgezindheid van alle medewerkers en een optimale effectiviteit in het realiseren van onze gezamenlijke missie en doelstellingen. 

Improving lives
by improving sight

De wereld telt vandaag de dag ongeveer 4,3 miljard mensen met een kijkprobleem. Hiervan beschikken ongeveer 1,8 miljard personen over een passende kijkoplossing. Dat betekent dat er maar liefst 2,5 miljard (!) mensen ter wereld geen toegang hebben tot oogzorg en/of een passende kijkoplossing, waardoor zij niet vanzelfsprekend kunnen genieten van een natuurlijk zicht. Essilor’s missie is het verbeteren van levens door middel van het verbeteren van zicht. Voor iedereen. Waar ook ter wereld.

Essilor is toegewijd aan het toegankelijk maken van beter zicht door continue innovaties op het gebied van corrigerende, beschermende en preventieve zichtoplossingen. Essilor ontwikkelt, produceert en vermarkt premium oogzorgproducten (zoals brillenglazen en instrumenten) welke op maat gemaakt kunnen worden zodat deze perfect aansluiten op de individuele kijkbehoefte van de drager.

Banner brillenglazen gemaakt in Nederland Banner mobiel brillenglazen gemaakt in Nederland

Uw brillenglazen
gemaakt in
Nederland

Lees de blogs over
de experts die ons
productieproces geweldig
maken

Openstaande vacatures

Wij hebben momenteel diverse openstaande vacatures

Accountmanager retail/optiek
Zuidwest-Nederland

(v/m) 40 uur

Wat verwachten wij van je?
Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor de verkoop van brillenglazen aan opticiens in jouw regio. Je bent dé sparringspartner voor de opticien als het gaat om ontwikkelingen in de branche, margeverbetering en marketingplannen. Op deze manier verbeter je samen de business. Ook vertegenwoordig je Essilor op (inter-)nationale beurzen en geef je trainingen aan opticiens. Je werkt nauw samen met collega's van de afdeling marketing en klantenservice om de topservice van Essilor te blijven verbeteren. Kortom: je hebt een belangrijke rol in het versterken van de commerciële positie van Essilor.

Lees meer
Wat vragen wij van je?
Je functioneert op HBO werk- en denkniveau. Je bent communicatief vaardig, zeer gedreven en hebt een commerciële instelling. Je bent klant- en servicegericht, cijfermatig onderlegd en je hebt ervaring in de buitendienst binnen de retail. Ervaring in de optiek is een pré.

Wat bieden wij?
Een modern en uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een lease-auto, een aandelenregeling met performance shares, mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en een goede pensioenregeling. Verder bieden we een uitdagende functie in een moderne internationale organisatie, waar je de mogelijkheid krijgt om je verder te ontwikkelen.

Informatie:
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Titus Bosscha, HR manager,  telefoonnummer 0316 - 580 643. Heb je belangstelling voor deze vacature? Stuur dan je brief voorzien van CV naar sollicitatie@essilor.nl  t.a.v. Titus Bosscha. Voor uitgebreide informatie over onze organisatie en producten bekijkt u deze website.

Accountmanager instrumenten
regio West-Nederland

(v/m) 40 uur

O’Max Instruments is een dynamische onderneming met grote kennis van de optiekmarkt en wensen van opticiens en optometristen. O’Max instruments is exclusief dealer van Topcon instrumenten, een A-merk dat staat voor kwaliteit, innovatie, precisie en gemak. O’Max instruments levert daarnaast ook andere merken refractieapparatuur en slijpapparatuur. O’Max instruments maakt onderdeel uit van Essilor International. Essilor Nederland levert naast brillenglazen ook professionele apparatuur voor winkel en werkplaats van de opticien en optometrist.

Wat houdt de functie in?
Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe klanten en het beheren en uitbouwen van bestaande relaties in de regio West-Nederland. Je weet wensen en behoeften van klanten goed te inventariseren en om te zetten in acties. Hierbij kun je een goede vertaling maken naar een duidelijke werkopdracht voor de planning en technische dienst. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de juiste -technische- uitleg van onze optische instrumenten aan de klant.

Lees meer
Wat zijn onze eisen?
Wordt jij ons nieuwe collega? Hierbij is het van belang dat je een HBO-opleiding Optometrie hebt afgerond en je een gedegen kennis hebt van alle aspecten van optometrie. Je hebt bovendien interesse in een commerciële uitdaging. In deze functie maak je onderdeel uit van een mooi team en in de dagelijkse werkzaamheden is het belangrijk dat je graag zelfstandig functioneert.

Wat zijn de eisen waaraan jij voldoet?
  • Je bent commercieel en ondernemend. Je bent niet bang een afspraak te maken, de weg op te gaan en te scoren.
  • Je bent resultaatgericht; je krijgt concrete doelen en doet er alles aan om die te realiseren.
  • Je beschikt over overtuigingskracht; je weet de handen op elkaar te krijgen voor voorstellen, plannen en ideeën. Je bent een onderhandelaar.
  • Je bent vakgericht; je onderhoudt en verbetert de kennis en kunde om professioneel het vak uit te oefenen.
  • Je bent woonachtig in het westen van Nederland of bereid daar naartoe te verhuizen.
  • Je bent in het bezit van rijbewijs B.
  • Werkervaring met producten van Topcon en Essilor apparatuur is een pré.


Wat bieden wij je?
Essilor Nederland biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. Dit geldt voor het salaris dat in overeenstemming is met de zwaarte van de functie maar ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden. Verder bieden wij een prima werksfeer in een moderne organisatie die zichzelf continu verbetert.

Informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Peter Plomp, Business Unit manager O’Max Instruments en Essilor Instruments (088 - 0888 160) of Josta Hoenink, HR Business Partner (06-11​ 77 60 82). Meer informatie over onze organisatie vind je op deze website.

Reageren
Heb je belangstelling voor deze vacature? Stuur dan je motivatiebrief voorzien van CV naar sollicitatie@essilor.nl t.a.v. Josta Hoenink.

Accountmanager
Retail/Optiek

(v/m) 40 uur

Essilor is met regelmaat op zoek naar Accountmanagers Retail/optiek. Bekijk de functie-omschrijving via de 'lees meer'-button. Sluit uw profiel aan op onderstaande functie-omschrijving? Stuur dan uw open sollicitatie in.

Lees meer
Wat verwachten wij van je?
Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor de verkoop van brillenglazen aan opticiens in jouw regio. Je bent dé sparringspartner voor de opticien als het gaat om ontwikkelingen in de branche, margeverbetering en marketingplannen. Op deze manier verbeter je samen de business. Ook vertegenwoordig je Essilor op (inter-)nationale beurzen en geef je trainingen aan opticiens. Je werkt nauw samen met collega`s van de afdelingen marketing en customer service om de topservice van Essilor te blijven verbeteren. Kortom: je hebt een belangrijke rol in het versterken van de commerciële positie van Essilor.

Wat vragen wij van je?
Je hebt een afgeronde HBO-opleiding. Je bent communicatief vaardig, zeer gedreven en hebt een commerciële instelling. Je bent klant- en servicegericht, cijfermatig onderlegd en je hebt ervaring in de buitendienst binnen de retail. Ervaring in de optiek is een pré.

Wat bieden wij?
Een modern en uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een lease-auto, een aandelenregeling met performance shares, uitgebreide mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en een goede pensioenregeling. Verder bieden we een uitdagende functie in een moderne internationale organisatie, waar je de mogelijkheid krijgt om je verder te ontwikkelen. 

Informatie:
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Titus Bosscha, HR Manager, bereikbaar op telefoonnummer 0316 - 580 643.

Reageren
Heb je belangstelling voor deze vacature? Stuur dan je brief voorzien van CV naar sollicitatie@essilor.nl  t.a.v. Titus Bosscha, HR Manager. Voor uitgebreide informatie over onze organisatie en producten kan je terecht op deze website.

Service engineer
bij OpticWorks

(v/m) 40 uur

Essilor en OpticWorks zijn met regelmaat op zoek naar Service Engineers. Bekijk de functie-omschrijving via de 'lees meer'-button. Sluit uw profiel aan op onderstaande functie-omschrijving? Stuur dan uw open sollicitatie in.

Lees meer
OpticWorks is het 'optic service center' dat ondersteuning biedt voor installatie, implementatie, onderhoud en het oplossen van storingen aan optische instrumenten en inslijpapparatuur die bij onder andere Essilor Instruments, O’Max Instrumenten of HOI zijn aangeschaft. Een team van ervaren Service Engineers zorgt met hun brede kennis en vakkundigheid dat de opticien zorgeloos kan werken. Om deze kwaliteit van de service te waarborgen zijn wij op zoek naar een enthousiaste Service Engineer.

Als Service Engineer ben je verantwoordelijk voor het oplossen van storingen, het uitvoeren van onderhoud & reparaties en het installeren van nieuwe apparatuur op locatie bij de klant. Naast het leveren van goede service, geef je ook instructies aan de gebruikers van de apparatuur.

Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur richting elektrotechniek en/of fijnmechanica en ervaring in soortgelijke functie. Daarnaast is kennis van computers en software een pré. Verder ben je zelfstandig, leergierig, pro-actief, flexibel, klantgericht, in bezit van rijbewijs en bij voorkeur woonachtig in de regio Zwolle.

Wij bieden je een afwisselende en zelfstandige functie in een informele en open organisatie.

Reageren
Heb je belangstelling voor deze vacature? Stuur dan je brief voorzien van CV naar sollicitatie@essilor.nl  t.a.v. Titus Bosscha, HR Manager Essilor Nederland.

Open sollicitaties

Staan er geen (passende) vacatures open? Dan kun je ons ook een open sollicitatie sturen. Ben jij overtuigd dat je over specifieke competenties beschikt waarmee je een aanwinst voor Essilor als organisatie zou zijn? Een optiekachtergrond is altijd een pre! Sollicitaties kun je sturen naar:

Essilor Nederland BV
T.a.v. de heer T. Bosscha
Postbus 102
6900 AC  ZEVENAAR
Of mailen naar: sollicitatie@essilor.nl

De afdeling P&O is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer: 0316 – 580 640.
Voor de functies ‘operator (productielab)’, ‘optiekadviseur (sales)’, ‘medewerker klantenservice’ en ‘vakantie- en weekendkrachten’ zijn er met grotere regelmaat vacante posities beschikbaar.