Werken bij Essilor vrouw brillenglazen

Werken bij
Essilor

Lees meer over de organisatie,
de openstaande vacatures
en de mogelijkheid om
open sollicitaties te versturen.

Werken bij Essilor

Werken bij Essilor Nederland betekent werken binnen een innovatieve organisatie met een sterk internationaal karakter. De Essilor Group is aanwezig in meer dan 100 landen ter wereld, waar in totaal meer dan 58.000 medewerkers zich inzetten voor Essilor’s missie. In Nederland is het productielab en commerciële kantoor gevestigd in Zevenaar (Gelderland), waar ongeveer 175 personen werkzaam zijn.

De Essilor Group kent 5 gemeenschappelijke waarden die door alle medewerkers nageleefd een gerespecteerd worden: innovatie, samenwerken, culturele diversiteit, wederzijds respect en vertrouwen en ondernemersgeest. Deze waarden zorgen voor de eensgezindheid van alle medewerkers en een optimale effectiviteit in het realiseren van onze gezamenlijke missie en doelstellingen. 

Improving lives
by improving sight

De wereld telt vandaag de dag ongeveer 4,3 miljard mensen met een kijkprobleem. Hiervan beschikken ongeveer 1,8 miljard personen over een passende kijkoplossing. Dat betekent dat er maar liefst 2,5 miljard (!) mensen ter wereld geen toegang hebben tot oogzorg en/of een passende kijkoplossing, waardoor zij niet vanzelfsprekend kunnen genieten van een natuurlijk zicht. Essilor’s missie is het verbeteren van levens door middel van het verbeteren van zicht. Voor iedereen. Waar ook ter wereld.

Essilor is toegewijd aan het toegankelijk maken van beter zicht door continue innovaties op het gebied van corrigerende, beschermende en preventieve zichtoplossingen. Essilor ontwikkelt, produceert en vermarkt premium oogzorgproducten (zoals brillenglazen en instrumenten) welke op maat gemaakt kunnen worden zodat deze perfect aansluiten op de individuele kijkbehoefte van de drager.

Openstaande vacatures

Wij hebben momenteel diverse openstaande vacatures

Trade Marketeer
Essilor Nederland

(v/m) 40 uur, standplaats Zevenaar

Wat verwachten wij van je?
Als Trade Marketeer ben je verantwoordelijk voor de advisering op het gebied van Business-to-Business-to-Consumer activatie. Je zet naast beleid een marketingjaarplan op waarin de campagnes, evenementen en diensten van het aankomende jaar worden gepresenteerd. Deze plannen omvatten veelal B2B2C media zoals: on-store & in-store communicatie. Als Trade Marketeer zet je plannen op voor het activeren van de B2B-doelgroep, monitor je dit en stuur je bij indien nodig. Je bent in de lead als het gaat om het opzetten, analyseren en evalueren van de campagnes. De learnings die hieruit voortkomen gebruik je voor het optimaliseren van toekomstige marketingplannen. In deze functie ben je ook verantwoordelijk voor de het trainingsprogramma voor alle klanten. Je bent uitstekend in het organiseren van evenementen (B2B & B2C) zoals vakbeurzen, fashion events en roadshows en weet hoe je met elk evenement weer impact kunt creëren.

Aangezien je nauw met onze sales afdeling samen werkt houd je je bezig om de verkoopadviseurs goed toe te rusten zodat hun sales portfolio goed gevuld is met de juiste middelen om de commerciële doestellingen te bereiken. Je ondersteunt sales tevens met een acquisitieplan voor het werven van nieuwe klanten. Daarnaast doe je regelmatig marktonderzoek en blijf je op de hoogte van de laatste (retail)trends en stemt je Trade Marketing strategieën hierop af. In deze functie maak je regelmatig deel uit van multidisciplinaire projectteams met jouw collega’s van: Product Management, Brand Management, Consumer Experience Management en Sales.

Lees meer
Wat vragen wij van je?
Je functioneert op HBO (+/ WO) werk- en denkniveau en hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie in  B2C en B2B communicatie/ marketing. Je bent communicatief vaardig (zowel in het Nederlands als in het Engels), zeer gedreven en hebt een commerciële instelling. Je bent klant- en servicegericht, ook naar de interne klant/ management. Je bent zeer vaardig op retail marketingvlak. Vanuit jouw ondernemerschap weet jij grote projecten tot een succesvolle implementatie te leiden.

Als Trade Marketeer breng je een naast je creativiteit ook de analytische/ cijfermatige kant van marketing mee en weet ook onderzoeken en analyses op te zetten en te gebruiken voor toekomstige doeleinden. Als kritische denker weet je de juiste beslissingen te nemen.

Over de marketingafdeling
Als Trade Marketeer maak je onderdeel uit van het marketingteam van Essilor Nederland. Het team bestaat uit gedreven marketeers die allen de expertises van hun vakgebied inbrengen. Er wordt veel gewerkt in multidisciplinaire projectteams, waardoor er veel ruimte is voor het inzetten van specialismen en wat ook zorgt voor flexibiliteit en teamspirit. Al ruim 15 jaar zorgen de marketingactiviteiten van Essilor voor een sterk onderscheidend vermogen van Essilor als glasleverancier in Nederland. Als onderdeel van het lokale marketingteam profiteer je van de voordelen van het wereldwijde draagvlak van Essilor en ben je continu op zoek naar de juiste implementatie van producten en diensten in de lokale markt.

Wat bieden wij?
Een modern en uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een aandelenregeling met performance shares, mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en een goede pensioenregeling. Verder bieden we een uitdagende functie in een moderne internationale organisatie, waar je de mogelijkheid krijgt om je verder te ontwikkelen. 

Informatie:
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Evert van der Ploeg, HR Business Partner, telefoonnummer 0316 - 580 646. Heb je belangstelling voor deze vacature? Stuur dan je motivatie voorzien van CV naar sollicitatie@essilor.nl t.a.v. Evert van der Ploeg. Voor uitgebreide informatie over onze organisatie en producten bekijkt u deze website.

Coordinator Logistiek

(v/m) 40 uur

Meebouwen aan ons professionele Benelux distributiecentrum

Onze Benelux organisatie bestaat uit een aantal commerciële Business units (BU’s) in Nederland en België, verantwoordelijk voor de verkoop van hoogwaardig brillenglazen en oogmeetinstrumenten aan de optiekwereld. Naast de commerciële kantoren is ook het centrale productielab en distributiecentrum in Zevenaar is gevestigd.

Heb jij een haarscherp zicht op logistieke processen en ben je toe aan nieuwe uitdaging binnen een bedrijf waar het logistieke proces steeds belangrijker wordt? Dan ben jij misschien het logistieke talent die in Zevenaar mee wil werken aan de verdere ontwikkeling van ons Distributiecentrum.

Wat zijn je taken?

 • Je geeft op een coachende en sturende manier leiding aan je team, waarbij motivatie, oplossingsgerichtheid en het nemen van initiatief centraal staat.
 • Je staat samen met je team voor de werkzaamheden van het distributiecentrum waar kwaliteit, efficiency en klantgerichtheid belangrijk zijn en dagelijkse deadlines voor uitlevering van glazen aan opticiens worden gehaald.
 • Je beheert KPI’s en gebruikt deze om de processen continue te verbeteren.
 • Je draagt zorg voor de voortgang van de interne- en externe order- en goederenstroom zodat klantafspraken worden nagekomen.
 • Je leidt logistieke projecten om operationele processen binnen het warehouse te verbeteren.


Wat verwachten wij?
Heb je aantoonbaar MBO+/ HBO werk- en denkniveau, ervaring met leidinggeven, het motiveren en stimuleren van een groep medewerkers? Heb je affiniteit met IT-systemen? Ben je gewend om projectmatig te werken en heb je een klant- en servicegerichte instelling? Dan ben jij wellicht onze toekomstige collega.

Wat bieden wij?
Een uitdagende functie in een moderne internationale organisatie, waar je de mogelijkheid krijgt om je verder te ontwikkelen. Een modern en uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket en uitgebreide mogelijkheden voor het volgen van opleidingen.

Informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Titus Bosscha, HR Manager via 0316 - 580 643.Reageren
Heb je belangstelling voor deze vacature? Stuur dan je motivatiebrief voorzien van CV naar sollicitatie@essilor.nl t.a.v. Titus Bosscha.

Business Intelligence
specialist

(v/m) 40 uur

Wil jij werken bij de wereldwijde marktleider in optische lenzen en met jouw werk bijdragen aan het verbeteren van levens door het verbeteren van zicht? Wij zijn op zoek naar een Business Intelligence Specialist die technisch goed onderlegd is en mee wil bouwen aan een moderne en innovatieve BI omgeving.

Wat verwachten wij van je?
Het doel van deze functie is om Essilor Benelux te helpen een vernieuwde BI strategie en structuur neer te zetten. Vanuit de Essilor-groep worden veel initiatieven gelanceerd op het gebied van digitale oplossingen. In deze rol word je de IT-expert op het gebied van BI waarmee we ons beter kunnen verbinden met onze klanten en onderscheidend zijn ten opzichte van de concurrent. Dit betekent dat je gaat samenwerken met finance, supply chain, verkoop- en marketingafdelingen om met behulp van digitale analysemodellen data te genereren die als basis dienen voor nieuwe klant initiatieven en interne rapportages.

Waar ben je verantwoordelijk voor?
 • Het ondersteunen en uitbreiden van onze BI-oplossingen
 • Het trainen van interne gebruikers
 • Fungeren als contactpunt met externe IT-bedrijven over ontwikkeling of toolintegratie
 • Support en ontwikkeling van een aantal lokale applicaties


Wat vragen wij van je?
 • Een afgeronde hbo-opleiding in IT of in een gerelateerd vakgebied
 • 3 tot 5 jaar werkervaring in een IT-consultancybedrijf of IT-afdeling
 • Ervaring in planmatig en projectmatig werken
 • Kennis van ITIL, Microsoft stack-technologieën (.net/SQL Server/…) en Big data
 • Ervaring met cloudtechnologie (AWS, Azure), Qlikview en Cognos
 • Een zelfstandige houding
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk


Over het IT-team van Essilor BeneluxEssilor Benelux is opgebouwd uit vijf entiteiten in Nederland en België en bestaat uit tien collega’s. Als BI Specialist ben je de lokale contactpersoon van het multidisciplinaire Benelux IT-team voor de Europese IT-afdeling op het gebied van BI. De ontwikkeling van applicaties wordt vaak uitbesteed aan externe partijen of aan het shared service center van Essilor International. Binnen IT-context wordt er gewerkt met Microsoft (.net, SQL server…), Google-applicaties, verschillende ERP-systemen en ITIL-processen.

Wat bieden wij?
Een modern en uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een aandelenregeling met performance shares, mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en een goede pensioenregeling. Verder bieden we een uitdagende functie in een moderne internationale organisatie, waar je de mogelijkheid krijgt om je verder te ontwikkelen. Gezien dit laatste vragen we dan ook iemand die ambitie heeft zich te ontwikkelen op midden-/ lange termijn. 

Lees meer
Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Titus Bosscha, HR Business Partner via 0316-580 643. Heb je belangstelling voor deze vacature? Stuur dan je motivatie voorzien van cv naar sollicitatie@essilor.nl t.a.v. Titus Bosscha.

Accountmanager Retail/Optiek
(Zuid-West)

(v/m) 40 uur

Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor de verkoop van brillenglazen aan opticiens in jouw regio. Je bent dé sparringspartner voor de opticien als het gaat om ontwikkelingen in de branche, margeverbetering en marketingplannen. Op deze manier verbeter je samen de business. Ook vertegenwoordig je Essilor op (inter-)nationale beurzen. Je werkt nauw samen met collega`s van de afdeling Marketing en Customer Service om de topservice van Essilor te blijven verbeteren. Kortom: je hebt een belangrijke rol in het versterken van de commerciële positie van Essilor.

Wat vragen wij?

Je functioneert op HBO werk- en denkniveau. Je bent communicatief vaardig, zeer gedreven en hebt een commerciële instelling. Je bent klant- en servicegericht, cijfermatig onderlegd en je hebt bewezen kennis van account management en ervaring als accountmanager.

Wat bieden wij?

Een modern en uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een lease-auto, een aandelenregeling met performance shares, mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en een goede pensioenregeling. Verder bieden we een uitdagende functie in een moderne internationale organisatie, waar je de mogelijkheid krijgt om je verder te ontwikkelen.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Evert van der Ploeg, HR Business Partner via 0316 - 580 646. Heb je belangstelling voor deze vacature? Stuur dan je motivatie voorzien van CV naar sollicitatie@essilor.nl t.a.v. Evert van der Ploeg.

Continuous improvement &
quality manager

(v/m) 40 uur

“Elk proces en element binnen ons productieomgeving kan altijd beter”.

Dit is het motto van de Continuous Improvement & Quality Manager bij Essilor.

De functie:
Als Continuous Improvement & Quality Manager ben je verantwoordelijk voor het opzetten en leiden van projecten die productiviteit, efficiëntie en kwaliteit verhogen, maar ook de kosten verlagen. Door de directe rapportage lijn aan de Lab Manager, de nauwe samenwerking met de Manager Techniek en het nauwe contact met Global Engineering en de Europese Quality afdeling creëer je draagvlak.In deze functie werk je aan het invulling geven aan en awareness ontwikkelen op het gebied van “Continue kwaliteit verbeteren” binnen de afdeling productie. In deze functie stuur je twee procesengineers en een kwaliteitsmedewerker en een trainer aan.Wat zijn onder andere jouw taken:

 • leiden van procesoptimalisatie en productiviteitsverbeteringstrajecten;
 • organiseren, voorbereiden en begeleiden van verbeter- werkgroepen; 
 • identificeren van verbetergebieden d.m.v. analyses uit data, benchmarking en KPI's; 
 • trainen en coachen van andere teamleden op het gebied van lean & kwaliteit; 
 • mede opstellen van budgetten en roadmap voor productie;
 • samen met het team ga je interne kwaliteitssystemen opzetten en zorgen jullie ervoor dat de bewaking van de productkwaliteit en coördinatie van audits worden uitgevoerd. 


Lees meer
Wat breng je mee naar Essilor?
 • Minimaal afgeronde hbo-opleiding het liefst met een technische achtergrond; 
 • Ervaring met lean & kwaliteits- methodieken, processen en protocollen;
 • Sterke communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels; 
 • Ervaring in het coachen en faciliteren van teams; 
 • Sterk probleemoplossend en analytisch vermogen; 
 • Ervaring in een productie/proces omgeving; 
 • Teamplayer, ervaren in het coachen en faciliteren van teams;
 • Ervaring in het begeleiden van verandertrajecten;
 • Je bent bereid om deel te nemen aan internationale meetings in Parijs.


Wat bieden we?
 • Een modern en uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een aandelenregeling met  performance shares, mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en een goede pensioenregeling.
 • Een uitdagende functie voor een starter met 2-5 jaar werkervaring die een mooie vervolgstap in zijn carrière wil maken in een moderne internationale organisatie, waar je de mogelijkheid krijgt om je verder te ontwikkelen.  


Informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Willem Goris, Productiemanager, bereikbaar via 0316 – 580 659.

Reageren
Denk jij dat je binnen deze functie past en lijkt werken in een productieomgeving je uitdagend? Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv! Deze kan je sturen naar sollicitatie@essilor.nl t.a.v. Titus Bosscha.

IT business analist
Essilor Nederland

(v/m) 40 uur, standplaats Zevenaar

Wil jij werken bij de wereldwijde marktleider in optische brillenglazen en met jouw werk bijdragen aan het verbeteren van levens door het verbeteren van zicht? Wij zijn op zoek naar een IT Business Analist om de IT-projecten in de Benelux te coördineren. In deze positie ga je aan de slag als schakel tussen de business en externe IT-bedrijven. Jij vertaalt business-vraagstukken snel door naar technische eisen en draagt hiermee bij aan technologische ontwikkelingen binnen een van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.

Wat verwachten wij van je?
Als IT Business Analist coördineer je alle IT-projecten in de Benelux waarbij je in nauwe samenwerking met de business nieuwe behoeftes inventariseert en deze vertaalt in een programma van functionele en technische eisen. Je acteert als aanspreekpunt voor de business en bent contactpersoon voor alle externe IT-bedrijven die tools (verder) ontwikkelen. Door projectmatig te werken zorg je voor tijdige oplevering van de applicaties. Daarnaast ben je nauw betrokken bij het validatieproces van de applicaties en zorg je dat alle oplossingen compliant zijn.

Lees meer
Wat vragen wij van je?
Voor deze functie vragen wij:
 • Een afgeronde HBO-opleiding in IT of in een gerelateerd vakgebied
 • 3 tot 5 jaar werkervaring in een IT-consultancybedrijf of IT-afdeling
 • Ervaring in planmatig en projectmatig werken
 • Gevoel met processen in organisaties en de functionele eisen voor ICT
 • Kennis en ervaring met opzetten en implementeren van Enterprise Architecture
 • Kennis van Microsoft stack technologieën (.net/SQL Server/…)
 • Een zelfstandige houding
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Hierbij zijn de volgende vaardigheden een pre:
 • Kennis van ITIL
 • Ervaring met softwareontwikkeling
 • Ervaring met cloudtechnologie (AWS, Azure)
 • Beheersing van de Franse taal


Over het IT-team van Essilor Benelux
Essilor Benelux is opgebouwd uit vijf entiteiten in Nederland en België en bestaat uit tien collega’s. Als IT Business Analist ben je de lokale contactpersoon van het multidisciplinaire Benelux IT team voor de Europese IT-afdeling. De ontwikkeling van applicaties wordt vaak uitbesteed aan externe partijen of aan het shared service center van Essilor International. Binnen IT-context wordt er gewerkt met Microsoft (.net, SQL server…), Google-applicaties, verschillende ERP systemen en ITIL-processen. 

Wat bieden wij?
Een modern en uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een aandelenregeling met performance shares, mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en een goede pensioenregeling. Verder bieden we een uitdagende functie in een moderne internationale organisatie, waar je de mogelijkheid krijgt om je verder te ontwikkelen. Gezien dit laatste vragen we dan ook iemand die ambitie heeft zich te ontwikkelen op midden-/ lange termijn. 

Informatie:
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Titus Bosscha, HR Business Partner, telefoonnummer 0316 - 580 643. Heb je belangstelling voor deze vacature? Stuur dan je motivatie voorzien van cv naar sollicitatie@essilor.nl t.a.v.Titus Bosscha. Voor uitgebreide informatie over onze organisatie en producten bekijkt u deze website.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Medewerker
Customer Service

(v/m) 40 uur

Hoe ga jij de functie vormgeven?
Als medewerker customer service beheer je, in nauwe samenwerking met de Accountmanager en een directe collega van de klantenservice, een groep klanten. Je handelt telefonisch vragen van klanten af met betrekking tot orders en producten en geeft pro-actief advies over marketingacties en trainingsmodules. Je analyseert rapportages van je regio op het gebied van productmix en omzetontwikkeling en maakt samen met de accountmanager plannen om dit te verbeteren. Daarnaast vervang je de optisch specialist en vertegenwoordig je Essilor op beurzen en bij roadshows. Het is een functie in ontwikkeling waarbij de nadruk in eerste instantie ligt op het telefonisch te woord staan van klanten. De functie zal meer en meer verschuiven naar het analytische deel en het pro-actief ondersteunen van de klant.  

Lees meer
Welke vaardigheden zijn benodigd?
Je hebt in ieder geval een afgeronde MBO (optiek-)opleiding en sterke affiniteit met de commerciële kant van het optiekvak en met geautomatiseerde systemen. Daarnaast ben je een prettige gesprekspartner, relationeel sterk en klantgericht.

Wat bieden wij?
Wij bieden en afwisselende functie in een dynamisch internationaal bedrijf, waar je de mogelijkheid krijgt om je verder te ontwikkelen. Daarnaast bieden we een modern en uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Colette van Haastrecht, Coördinator Front Office, bereikbaar op telefoonnummer 06-15277961.

Reageren
Heb je belangstelling voor deze vacature? Stuur dan je brief voorzien van CV naar sollicitatie@essilor.nl  t.a.v. Evert van der Ploeg. Voor uitgebreide informatie over onze organisatie en producten kan je terecht op deze website.

Intro1_1104_412_HP_Stage_v1-Intro1_1104_412_HP_Stage_v1.jpg

Stageplaatsen
bij Essilor

Pas de theorie van je opleiding toe

in de praktijk! Essilor biedt een

leeromgeving met diverse

stagemogelijkheden.

Open sollicitaties

Staan er geen (passende) vacatures open? Dan kun je ons ook een open sollicitatie sturen. Ben jij overtuigd dat je over specifieke competenties beschikt waarmee je een aanwinst voor Essilor als organisatie zou zijn? Een optiekachtergrond is altijd een pre! Sollicitaties kun je sturen naar:

Essilor Nederland BV
T.a.v. de heer T. Bosscha
Postbus 102
6900 AC  ZEVENAAR
Of mailen naar: sollicitatie@essilor.nl

De afdeling P&O is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer: 0316 – 580 640.
Voor de functies ‘operator (productielab)’, ‘optiekadviseur (sales)’, ‘medewerker klantenservice’ en ‘vakantie- en weekendkrachten’ zijn er met grotere regelmaat vacante posities beschikbaar.